!

Dohoczki Máté

robbantea I
107 figyelő · 188 figyelt · 230 értékelés · 0 polc · 13 karc · 0 észlelés

Könyvei 2

Dohoczki Máté: Tiszta kézzel
Dohoczki Máté: Bizonytalan jövő

Kiemelt alkotóértékelések


Népszerű idézetek

Anarchia_Könyvblog>!

A gyilkosságról már senki sem beszél. A rendőrök nem tudták folytatni a nyomozást.

CsakSimánDorka>!

Nem szállta meg őket az ihlet, ezért ismét azon dolgoztam, hogy eszükbe juttassak valamit. A fogó sisteregve nyitotta szét az eltört bordák kosarát. Minden egyes csont kihajtása újabb hangot váltott ki a második férfiból. Hamarosan megleltem, amit minden ember áhítozik látni, de nem elég bátrak hozzá, hogy kérjék. Minden egyes alkalommal elcsodálkoztam az emberi test szépségén. A szív vadul dobogott, mintha egy utolsó rohammal ténylegesen lenne esélye elmenekülni előlem. A pengémtől viszont nem rejtőzhet el senki, pár másodperc múltán ő is belátta. Többet nem kételkedett a szavam súlyában.

AniTiger P>!

    Minden ember életében eljön az a pillanat, amikor ráébred az élet értelmére, valakinél korábban, valakinél később. Nálam ez a pillanat akkor érkezett el, miközben száguldottam a keménnyé fagyott havon. Ráeszméltem, hogy nem vesztegethetek el az életemből egy másodpercet sem. Mindent meg kell ragadnom, amit az élet ad. Akkor nem fogom azt érezni öregkoromra, hogy de jó lett lenne még pár évet élni, mert nem volt elég. Eldobtam magamtól korábbi bánatomat, örömömet, mindent, ami visszahúzott. Mire leértem a házunk elé, új emberré váltam.

23. oldal

AniTiger P>!

Talán jót tesz nekem, ha egy kicsit emberek között leszek. Legalább valaki válaszolna a kérdéseimre, ha már a szobám nem hajlandó rá. Többször beszéltem az üres falaknak, de nem segítettek a problémámon. Lehet, hogy bekattantam.

106. oldal

AniTiger P>!

    Menetközben körülnéztem az utcán, és azt kívántam, hogy délután, amikor hazajövök, minden fehér legyen. Ilyen lenne a tökéletes nap számomra. Az utcán nem találkoztam ismerősökkel. Többen inkább busszal mentek, mint hogy ebben a hidegben gyalogoljanak. Nem cserélném el ezt az érzést, amikor a hideg átjárja a csontjaimat. Ilyenkor azt érzem, mintha minden gondomat elfújná a szél, és új lapot kezdhetek.

17. oldal

CsakSimánDorka>!

Felhajtottam a kapucnit, és kimentem a szobából. Nem vettek észre. A pult teljesen üres volt, nem futottam bele senkibe. A liftet messziről elkerültem, gyalog szedtem a lépcsőfokokat. Nem mertem rohanni, sokkal nagyobb feltűnést keltettem volna.

robbantea I>!

Kinyitottam az ablakot, hogy szellőzzön át egy kicsit a szoba. Nem tudtam egyből elmenni a fürdőbe, mert foglalt volt. Szinte éreztem a kezemen, hogy viszket. Legszívesebben lenyúztam volna a bőrömet, hogy ne fájjon. Eddig ilyen még sosem történt velem. Mikor felszabadult a csap, egyből elmúlt minden korábbi rossz érzés. Szinte nem is emlékeztem rá, hogy hogyan róttam a köröket a szobában, mint egy ketrecbe zárt oroszlán. Muszáj volt tisztára mosnom, dörzsölnöm a kezeimet.

AniTiger P>!

    Nem vacakoltam tovább. Felkeltem, és megkerestem lent a jó barátomat, az ásót. Ezt vittem el a temetőbe is, nem jutott eszembe, hogy egy rendes szerszámot vigyek inkább magammal.
    Most gondoltam rá először, hogy régebben mennyire féltem az Állattemetőtől. Sötétben képtelen voltam olvasni azt a könyvet, mert állandóan a parketta nyikorgását hallottam.

131. oldal