!

Dmitry Glukhovsky orosz

Дмитрий Глуховский

1979. június 12. (Moszkva) –

Tudástár · 2 kapcsolódó alkotó · 1 film

Nemférfi
Honlapglukhovsky.ru
Facebook@glukhovskybooks
Twitter@glukhovsky

Képek 36

Könyvei 31

Dmitry Glukhovsky: Metró 2033
Dmitry Glukhovsky: Metró 2034
Dmitry Glukhovsky: Metró 2035
Dmitry Glukhovsky: Futu.re
Dmitry Glukhovsky: Text
Dmitry Glukhovsky: Orosz népellenes mesék
Dmitry Glukhovsky: Metró – A trilógia
Dmitry Glukhovsky: Poszt
Dmitry Glukhovsky: Szürkület
Dmitry Glukhovsky: Poszt 2

Kapcsolódó sorozatok: Metró 2033 · Poszt · Метро 2033 orosz · Metro 2033 angol · Пост orosz · Metro 2033 szlovák · Metro 2033 cseh · Metro 2033 német · Metro 2033 német · Összes sorozat »

Szerkesztései 1

Dmitry Glukhovsky – Vjacseszlav Bakulin (szerk.): Az utolsó menedék

Antológiák 1

Dmitry Glukhovsky – Vjacseszlav Bakulin (szerk.): Az utolsó menedék

Felolvasásai 1

Дмитрий Глуховский: Пост

Kapcsolódó zóna

!

Dmitry Glukhovsky

16 tag · 13 karc · Utolsó karc: 2021. május 31., 10:37 · Bővebben


Kiemelt alkotóértékelések

BakosJuci>!

Dmitry Glukhovsky

Egy könyv után szerettem bele végleg. Olvasod-olvasod a könyvet, pörög a cselekmény, és amikor már finoman belekényelmesedtél a regénybe, egy olyan jobb horgot visz be egyetlen mondatával, amitől csillagokat látsz hosszú-hosszú órákig. Zseniális.
(és azért a teljes rózsaszín ködhöz hozzá tartozik, hogy a szereplők kidolgozottsága nem mindig annyira teljes, de ezzel együtt is csak ajánlani tudom mindenkinek)

Molnár_Roland_Minden_ami_Geek>!

Dmitry Glukhovsky

„Végtelenül untatna, ha mindig ugyanarról kellene írnom.” – Dmitry Glukhovsky

SayanKimblee>!

Dmitry Glukhovsky

Egyszerűen imádom. Leírhatatlanul zseniális, ahogy ír! Nem tudom szavakba önteni, hogy mennyire hálás vagyok neki a történetekért, amiket kaptunk tőle. Elsőként a Metro 2033 világa szippantott magába, de a legnagyobb kedvencem még mellette a Szürkület. Ezt a könyvet egyszer mindenkinek feltétlenül el kéne olvasnia – de természetesen az összes többi művét is szívből ajánlom :)
Szerencsére már több alkalommal is volt lehetőségem találkozni Glukhovskyval, és egy végtelenül kedves, közvetlen és humoros embernek ismertem meg, aki nagyra értékeli minden egyes olvasóját.

Masni>!

Dmitry Glukhovsky

Mikor az első tőle származó könyvet elkezdtem, már akkor tudtam, hogy beleszeretek a világba amit megálmodott nekünk. Zseniálisan tud írni az egyszer biztos. És hála néki egy egész Metro univerzumot kaptunk, amit imádok.

andreasafran423>!

Dmitry Glukhovsky

Pár éve, amikor elolvastam Artyom kalandjait utána olvastam a szerzőnek és Dmitry egész fanyar humorával megfogott egy életre. Mindig is vonzódtam az oroszok valami fura életfelfogásukhoz.

SchizoVampire P>!

Dmitry Glukhovsky

Személy szerint nagyon megkedveltem az írót, mert a Metró 2033-mal egy olyan univerzumot hozott létre, mely sok írót megihletett és rengeteg mű született így.
Az első kötetet, a 2033-at szerettem, a 2034-gyel sem volt bajom. Szerettem a könyveit ezidáig, a Futu.re szintúgy kedvencem lett tőle, mégis a posztapokaliptkus világa fogott meg igazán. Volt benne kritika, de érthető és nem olyan, ami taszítaná az embert. A fogalmazását szerettem, főleg a Metró 2033-ban, az a tipikus orosz stílus élvezhető formában.

VISZONT.
Ahogy azt már a könyvértékelésemben megregéltem anno, a 2035 nekem egy hatalmas csalódás volt, és emiatt neheztelek is Glukhovskyra, mert olyan érzésem van mái napig, mintha szándékosan kukába vágta volna az addig felépítetteket és helyette önkényesen propagandává változtatta széria végét. E mellé jött az, hogy az ő segédletével megalkotott Metró játékok megint más irányt vesznek, nem illeszkednek az addig ismertekhez, ellentmond nekik. És ennek tetejében még ott van az Artyom evangéliuma is. (Meg a soron következő, 2018-ban megjelenő Metro Exodus.)

Összesítve azt mondom, hogy bár nem tartom rossz írónak, nálam jelentősen negatív irányba billenti a mérleget az, amit a Metróval csinált. A Futu.re billenti vissza kicsit, illetve még adok egy esélyt a Szürkületnek. Ezért a három csillag.

Góth_Gergő>!

Dmitry Glukhovsky

Minden vele kezdődött, és azóta az érzés csak erősödött.


Népszerű idézetek

Nita_Könyvgalaxis>!

Ismered a tejbe esett béka tanmeséjét? Két béka beleesett egy-egy tejjel teli köcsögbe. Az egyikük, a racionálisan gondolkodó, idejében felmérte, hogy az ellenállás értelmetlen, és hogy a sorsát nem kerülheti el. És amúgy is van túlvilág, így hát felesleges erőlködni, és hiábavaló áltatnia magát dőre reményekkel. Kinyújtotta hát a lábait, és lesüllyedt a köcsög fenekére. A másik viszont alighanem buta volt, vagy ateista. És nyomban kapálózni kezdett. Gondolhatnánk, minek rángatózik, ha egyszer minden eleve elrendeltetett? De csak kapálózott, kapálózott tovább. Amíg csak a tejet vajjá nem köpülte. És kimászott.

42. oldal

Kapcsolódó szócikkek: béka · Hunter · tej
26 hozzászólás
Nita_Könyvgalaxis>!

Nem a halál rettenetes. Hanem várni a halált.

183. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Artyom · halál
frtia>!

A nevetésben néha több az igazság, mint a szavakban.

304. oldal

Kapcsolódó szócikkek: igazság · nevetés
3 hozzászólás
Nita_Könyvgalaxis>!

Az, akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

420. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kán
2 hozzászólás
Ezüst P>!

Húszéves korban a jelen még annyira csak jelen, hogy nem látszik át rajta a jövő, és nem piszkolja be a múlt.

43. oldal

Nita_Könyvgalaxis>!

Az állomás lakói gondosan bántak a könyvekkel, még a legsilányabb könyvtári könyvecskékből sem tépett ki soha egy lapot sem. A könyvek számukra szent ereklyék voltak, utolsó emlékeztetők egy nemlétbe süllyedt gyönyörű világra.

53. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyv
Nita_Könyvgalaxis>!

Kezdte érteni, hogy néhány titok éppen azért nagyszerű, mert nincs megfejtésük, és hogy vannak kérdések, amelyekre jobb, ha senki sem tudja a választ.

378. oldal

Ezüst P>!

A földön úgy van berendezve az élet, hogy minden ember feltétlenül a pokolra kerüljön. Különösen Oroszországban.

172. oldal

7 hozzászólás
Kkatja P>!

Az utasok arca hétköznapi volt, mintha becipzárazták volna őket, mindenkit saját magába.

20. oldal, From hell

2 hozzászólás