!

Derek Prince brit

1915. augusztus 14. (Bengaluru, India) – 2003. szeptember 24. (Jeruzsálem, Izrael)

KatalógusnévPrince, Derek
Honlapderekprince.hu
YouTubehttps://www.youtube.com/channel/UCSmg21GUdg-e8USUsSbGqEQ

Képek 3

Könyvei 51

Derek Prince – Lydia Prince: Találkozó Jeruzsálemben
Derek Prince: Áldás és átok: választhatsz!
Derek Prince: Házasság: szövetség
Derek Prince: Égi háború
Derek Prince: A Biblia alaptanításai 1.
Derek Prince: Engesztelés
Derek Prince: A kereszténység hat alaptanítása
Derek Prince: Az eredményes böjt
Derek Prince: Démonok és szabadulás
Derek Prince: A Biblia Alaptanításai 2.

Népszerű idézetek

Bonfire68>!

Emlékezz, amennyi időt szánsz valamire, az mutatja a legjobban, hogy mennyire értékeled azt. Mondhatod, hogy a házasságod fontos számodra, de hogyha az időd túlnyomó részét más tevékenységnek szenteled, akkor valójában elsőbbséget adsz azoknak a házasságod előtt.

133. oldal

4 hozzászólás
Bonfire68>!

Hadd mondjam más módon: az elkötelezettség vezet el a megértéshez, nem a megértés az elkötelezettséghez. Nem úgy van, hogy először megérted Isten akaratát és utána kötelezed el magad, hogy megcselekszed. Te először elkötelezed magad, hogy megcselekszed Isten akaratát, akkor a te elkötelezett elmédnek Isten elkezdi felfedni az Ő akaratát. Mindegyikünk életében van egy pont, amikor egy döntő lépést meg kell tennünk. „Az én döntésem, hogy Isten akaratát cselekszem.” Nem mondhatjuk azt, hogy 'ha' vagy 'talán'. Ez nem elkötelezés.

166. oldal

Bonfire68>!

János evangéliumában így szerepel: „Kezdetben vala az Ige, és az Ige vala Istennél.” Ez még azelőtt volt, mielőtt a teremtés megtörtént volna. Az Ige, Isten örökéletű Fia, az Atyánál volt. Az Írás azt mondja, hogy Ő az Atya kebelén volt. Ez az intim, személyes kapcsolat az Atya és a Fiú között már megvolt, mielőtt a teremtés egyáltalán megkezdődött volna. És ez a keresztény tanítások egyik abszolút és megkülönböztető jegye. Ez különbözteti meg a kereszténységet más vallásos hitektől, amelyeket a világban összeszámolhatunk. Ez valami különlegeset, egyedit és alapvetőt tár elénk Isten természetéről. Istenben – öröktől fogva és örökké – atyaság van. Ez egy kapcsolati viszony.

7. oldal

>!

… végeredményben egy gyülekezet soha nem erősebb azoknál a családoknál, amelyekből felépül. Ha a családok nincsenek rendben, akkor ott az egyház sem lehet rendben.

30. oldal

1 hozzászólás
>!

Jó tanács vagy szabályok sora nem elegendőek ehhez önmagukban. Manapság be tudunk szerezni jó néhány nagyszerű könyvet, amelyek tanácsot és útmutatást adnak keresztény szempontból a sikeres házassághoz. De a keresztény házasság nem működik Isten természetfeletti kegyelme nélkül, és ezt a a kegyelmet csak akkor kapjuk meg, ha a férj és a feleség átadják magukat Istennek és egymásnak a szövetségi elkötelezettségben.

86. oldal

>!

A szexuális erkölcstelenség lényege az, hogy férfi és nő fizikai és érzelmi kielégülést keresnek egymásban, de nincsenek tartós elkötelezettségben. Az az élvezet, amelyet ilyen módon szereznek, „lopott”. Nem fizették meg a megfelelő árát.

93. oldal

2 hozzászólás
>!

Isten hajlandó az embert felemelni a koinonia szintjére, de nem hajlandó leszállítani a koinoniát egy meg nem váltott emberiség szintjére, vagy a félrecsúszott emberiség szintjére.

124. oldal

Bonfire68>!

Emlékezz arra, hogy valószínűleg nem fogod megtalálni a „tökéletes csoportot”. De, ha meg is találnád, nem csatlakozhatnál a tökéletes csoporthoz, mert azután már nem lenne tökéletes a csoport.

138. oldal