!

David Sedaris amerikai

Teljes névDavid Raymond Sedaris
NemFérfi
Wikipédiahttps://en.wikipedia.org/wiki/David_Sedaris

Könyvei 13

David Sedaris: Karácsony jéggel
David Sedaris: Me Talk Pretty One Day
David Sedaris: Dress Your Family in Corduroy and Denim
David Sedaris: Let's Explore Diabetes with Owls
David Sedaris: When You Are Engulfed in Flames
David Sedaris: The Santaland Diaries
David Sedaris: Holidays On Ice
David Sedaris: Naked
David Sedaris: Squirrel Seeks Chipmunk
David Sedaris: În pielea goală

Szerkesztései 1

David Sedaris (szerk.): Children Playing Before a Statue of Hercules

Népszerű idézetek

>!
psn

Délben egy nagy csapat értelmi fogyatékos érkezett, hogy megnézze a Mikulást. […] Nagyon sokan voltak, és miután pár percig néztem őket, már nem tudtam elválasztani, hol ér véget az értelmi fogyatékosok csoportja, és hol kezdődnek az átlagos New York-iak.
Ha egyszer rááll az ember agya, akkor már mindenki retardáltnak tűnik.

>!
BridgeOlvas I

Ma bejött egy kölyök a Mikuláshoz. Az anyja így szólt:
– Rajta, Jason, mondd el a Mikulásnak, hogy mit szeretnél. Mondd csak el neki.
Jason pedig megszólalt:
– Azt akarom, hogy a Prokton and… Gamble hagyjon fel… az állatkísérletekkel.
Mire az anyja kijavította:
– Procter, Jason, Procter and Gamble. És mit csinálnak az állatokkal? Kínozzák őket, ugye Jason? Ugye ezt csinálják?
Jason pedig azt mondta, hogy igen, kínozzák őket. Körülbelül hatéves lehetett.

Napló Mikulás-országból. 34. o.

>!
Gelso P

Másodszor is végigmentünk az ösvényen, és megtudtuk, a különböző helyszínek kódneveit, ilyen például a „Hányós sarok”, ami egy tükörrel borított falat takar, ahol a rosszulléttel küszködő gyerekek általában kidobják a taccsot. Amikor valaki elhányja magát, a legközelebbi krampusz feladata, hogy elkiáltsa magát: – VAMOOSE.
Ez a neve az áruházban használt tisztítószernek.
Megmutatták a liftek mellett található „Úristen!” sarkot is. Amint a látogatók kilépnek a liftből, meglátják a sort, és felkiáltanak: „Úristen!” Az egyik krampusz feladata megnyugtatni őket, és elmagyarázni, hogy egy órán belül eljutnak a Mikuláshoz.

17. oldal Napló Mikulás-országból, Konkrét könyvek Kft., 2004.

>!
Gelso P

Míg a mi nyelvünk könnyedén siklik ki a szánkon, a vietnami nyelv úgy hangzik, mintha erőszakkal kényszerítenék ki az emberből úgy, hogy folyamatosan és könyörtelenül hasba vágják.

52. oldal Karácsonyi üdvözlet, Konkrét könyvek Kft., 2004.

>!
BridgeOlvas I

None of the [speech] therapy students were girls. They were all boys like me who kept movie star scrapbooks and made their own curtains. „You don't want to be doing that,” the men in our families would say. „That's a girl thing.” Baking scones and cupcakes for the school janitors, watching Guiding Light with our mothers, collecting rose petals for use in a fragrant potpourri: anything worth doing turned out to be a girl thing. In order to enjoy ourselves, we learned to be duplicitous. Our stacks of Cosmopolitan were topped with an unread issue of Boy's Life or Sports Illustrated, and our decoupage projects were concealed beneath the sporting equipment we never asked for but always received. When asked what we wanted to be when we grew up, we hid the truth and listed who we wanted to sleep with when we grew up. „A policeman or a fireman or one of those guys who works with high-tension wires.” Symptoms were feigned, and our mothers wrote notes excusing our absences on the day of the intramural softball tournament. Brian had a stomach virus or Ted suffered from that twenty-four-hour bug that seemed to be going around.
„One of these days I'm going to have to hang a sign on that door,” Agent Samson used to say. She was probably thinking along the lines of SPEECH THERAPY LAB, though a more appropriate marker would have read FUTURE HOMOSEXUALS OF AMERICA.

One. Go Carolina. 9-10. o.

>!
Etike P

Igazi úriemberként úgy kezelte a fiatal hölgyeket, mintha üvegből lettek volna, ami így utólag jogosnak tűnhet, mert mindegyikük meglehetősen átlátszóan mesterkedett.

Karácsonyi üdvözlet

>!
BridgeOlvas I

A Macy'snél a nő megkérdezte:
– Mi szeretne lenni? Főállású, esti vagy hétvégi krampusz?
– Főállású – válaszoltam.
A jövő héten, szerdán délben kell visszajönnöm.
Harminchárom éves férfi vagyok, és krampusznak jelentkezem.

Napló Mikulás-országból. 10. o.

>!
BridgeOlvas I

Amikor rám került a sor, azt mondtam, azért szeretnék krampusz lenni, mert ez volt az egyik legrémisztőbb állásajánlat, amivel valaha találkoztam. Erre kérdőn felemelte a tekintetét a jelentkezési lapomból:
– És…?
Biztos vagyok benne, hogy a drogtesztem pozitív lett. A vizeletmintámban úszkáltak a joint-csikkek, de mégis fölvettek, mert alacsony vagyok, százhatvanöt centi. Szinte mindenki alacsony, aki megkapta az állást. Egy törpe is van köztünk.

Napló Mikulás-országból. 12. o.

>!
JamiC

Arra gondoltam, hogy krampuszként legalább a megfelelő helyen lennék. Mikulás-országban a többi krampusszal. Habos csdaországban fogunk lakni, óriás cukorrudak és mézeskalács házak között. Nem lesz olyan szomorú, mintha sült krumpliként ácsorognék a sarkon.

11. oldal, Napló Mikulás-országból

>!
JamiC

… krampusznak jelentkezem. Még a jelentkezésnél is rosszabb az a nagyon is valós lehetőség, hogy elutasítanak, és még krampusznak sem leszek jó. Ez lenne a totális kudarc.

11. oldal, Napló Mikulás--országból