!

David Kushner

Könyvei 3

David Kushner: A Doom legendája – A kezdet
David Kushner: A Doom legendája – Külön utakon
David Kushner: Masters of Doom

Kapcsolódó sorozatok: A Doom legendája · Összes sorozat »


Népszerű idézetek

>!
Traclon

Ez a játék egyértelműen nem Mario volt. A nyolcéves különc zsenivel, aki üzemanyagért ellopja apja alkoholos üvegét, sokkal jobban tudtak azonosulni, mint egy középkorú olasz vízvezeték-szerelővel.

54. oldal

>!
Traclon

Csak zárjatok be a budira egy számítógéppel, pizzával, diétás kólával, és én jól elleszek ott.

42. oldal

Kapcsolódó szócikkek: pizza
>!
Razor SMP

A vámpírok után a játékosok utálják legjobban a fényt: nincs rosszabb, mint amikor a monitoron nem látni semmit a tükröződésektől.

80. oldal, Silicon Alamo

Kapcsolódó szócikkek: vámpír
>!
Bertwad

Úgy tűnik, a LEGO és a matchbox kora lejárt, helyettük gyermekeink olyan videojátékokkal szórakoznak, melyek látványa és hangjai még a felnőtteknek is rémálmokat okoznak

>!
Bertwad

Lieberman szenátor közölte, hogy a videojáték-iparnak egy éve van, hogy önkéntes alapon felállítson egy besorolási rendszert, különben a kormányzat fogja ezt megtenni. Februárra egy második találkozót hívott össze, hogy áttekinthessék, miként haladnak a dologgal a kiadók és a fejlesztők. A játékosokat figyelmeztették: meg kellett változniuk. Másnap az id Software megjelentette a Doomot.

>!
Bertwad

az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériumának Szupravezetőket Kutató Laboratóriumában Bob Mustaine hirtelen hátravetődött a székében. A kormány embere rettegett. Nem volt ezzel egyedül. A hatalmas szobában minden kollégája rángatózott és kiabált. Ebédidőben mindig ez zajlott. Bár egész nap részecskefizikával foglalkoztak az ország legjobban felszerelt titkos laborjában, még egyikük sem tapasztalt olyan izgalmas dolgot, mint a képernyőjükön megjelenő tűzgolyó. Semmi – még az alkalmanként több millió dollárba kerülő proton-ütköztetések szubatomi viharai – sem tudta őket úgy elvarázsolni, mint a Doom.

>!
Bertwad

mióta a játék december 10-én összeomlasztotta a Wisconsin Egyetem hálózatát. Mindenféle hirdetés, marketing vagy a média támogatása nélkül került a Doom egyetlen éjszaka alatt a népszerűség csúcsára az internet segítségével – mintha a sors akarta volna így, az internet is ugyanekkor kezdett el robbanásszerű sebességgel terjedni.

>!
Bertwad

Mindenkinek vannak beteljesületlen álmai. Talán azért, mert az álmok túlságosan pénz- vagy időigényesek: repülni, versenyautót vezetni… Talán azért, mert elérhetetlenek: űrháborút vívni földönkívüliek ellen, vámpírra vadászni… Vagy talán azért, mert illegálisak: felforgatni a külvárost, és egy lefűrészelt csövű shotgunnal kivégezni a helyi gengsztervezért… De az álmok mindig jelen vannak, minden nap foglalkoztatják az elmét. Csakis ezért épülhetett több milliárd dolláros iparág arra, hogy emberek élik ki fantáziáikat a legújabb technológiák segítségével. Csakis ezért létezhetnek videojátékok.

>!
Bertwad

Egyszer egyetlen éjszaka tízezer dollárt költöttek egy sztriptízbárban. A táncoslányok érdeklődve hallgatták, hogy ezek a fickók valamiféle „deathmatch” árusításával keresték ezt a rengeteg pénzt – azt gondolták, akármi is az a „deathmatch” nevű drog, nagyon durva anyag lehet.

>!
Bertwad

a semmiből alkothatott dolgokat. Programozóként senkire sem kellett támaszkodnia: ha a kód a felállított logikus szabályokat követte, akkor működött is. Minden teljesen logikus volt. Minden, kivéve szülei gondolkodását.