!

David Autere magyar

Demkó Attila

Könyvei 2

David Autere: Máglyatűz
David Autere: The Fury of the Tsar

Népszerű idézetek

>!
Nokimaki

Egy országnak sincsenek barátai. Csak érdekei.

356. oldal

David Autere: Máglyatűz A háború peremén

>!
vacsek

Az apja arca elsötétült. Leültette a térdére, és felolvastatta vele a verset.

Ha nem születtem volna is magyarnak,
E néphez állanék ezennel én,
Mert elhagyott, mert a legelhagyatottabb
Minden népek közt e föld kerekén.

-Érted, hogy miről szól? – kérdezte, és ő szégyenkezve a fejét rázta. Az apja sokszor volt kemény, de hangja most nagyon lágy volt.
-Hiába vagyunk szászok, sokad-sokadíziglen, hiába anyanyelvünk a német, nem a vér számít. Hazugság, hogy a vér bármit is számít, hogy szőke vagy barna hajú, kék vagy fekete szemű vagy. Csak a döntés számít. Én gyerekként sok-sok éve úgy döntöttem, hogy magyar leszek. Akkor az könnyű sors volt, emelkedő sors. Ma a magyar itt nehéz sors, a német a könnyű sors, az emelkedő sors, és te dönthetsz így is, úgy is, akkor is szeretni foglak.
És ő döntött, akkor, aznap.

146. oldal

David Autere: Máglyatűz A háború peremén

>!
Demkó_Attila_David_Autere

„Nem lesz béke Közép-Európában, ha utólag kiderül, Magyarország igényei jogosak, és egész magyar közösségeket úgy adtak át Csehszlovákiának és Romániának, mint egy marhacsordát.”
LLOYD GEORGE, NAGY-BRITANNIA MINISZTERELNÖKE (1916–1922)

„A NATO és az EU ugyan baráti megegyezésre kényszerítette Magyarországot, Romániát és Szlovákiát, de ez nem igazi barátság, ellenkezőleg. (…) A konfliktus oka a trianoni szerződés (…) a magyar háromszög (Magyarország, Szlovákia és Románia) Európa következő gyújtópontjává alakulhat. Jelen pillanatban a szikra még nem került a máglya közelébe, de a rakás ott áll.”
RICHARD HOLBROOKE, AMERIKAI DIPLOMATA, A BOSZNIAI BÉKE ATYJA

„Ha valaki újra felül akarja vizsgálni a II. világháború utáni rendezés eredményeit, nos, vitassuk meg a kérdést! De ne csak Kalinyingrádot vitassuk meg! (…) Ott van Magyarország és Románia is. Ha valaki ki akarja nyitni Pandora szelencéjét, kezdjen dolgozni rajta, gyerünk!”
VLAGYIMIR VLAGYIMIROVICS PUTYIN, OROSZORSZÁG ELNÖKE

David Autere: Máglyatűz A háború peremén

1 hozzászólás
>!
linokumiko

Az SZVR ölt már meg úgy disszidenst, hogy méreggel átitatott útlevelet adtak át neki. Oroszországban tudják, hogy a legártatlanabb dolog is gyilkolhat. A paranoia életforma.

239. oldal (Reakció, 2018)

David Autere: Máglyatűz A háború peremén

Kapcsolódó szócikkek: gyilkosság · méreg · Oroszország · paranoia
>!
Barbár

Az első a menekültválságot taglalta. Gyönyörű művelet volt, azt meg kell hagyni. Rátettek egy lapáttal arra, ami amúgy is folyamatban volt, főként a Nyugat saját végtelen ostobaságának és elfajzott liberalizmusának köszönhetően. Nem értették, hogy saját sírjukat ássák. Hát segített nekik még mélyebbre ásni. Asszadot nem kellett sokat győzködni, hogy behívók özönét indítsa el Szíriában. Meg hogy ügynökeinek százai felfessék a svéd és német paradicsomot a török, libanoni és jordán menekülttáborokban sínylődők elé. Együtt, vállvetve dolgoztak a szír rezsim emberei a nyugati globalisták önkénteseivel, hogy elinduljon az áradat.
1000 euró segély fejenként…
Lakás a semmiért…
Könnyen kapható, mérhetetlenül feslett nők…
Mercedes, Audi, BMW és a Bayern München…
Nem volt nehéz dolguk.

88. oldal

David Autere: Máglyatűz A háború peremén

>!
Barbár

Nézte, ahogy előadják a szokásos számot: hogy a nacionalizmus, ajaj, a nemzeti türelmetlenség, mivé lesz Európa? Amanpour egyáltalán nem értette a lényeget. Hogy az emberek szeretnének hinni valamiben. Tartozni valahová. Küzdeni valamiért.
Csak ítélt, ítélt és ítélt, de megérteni nem akart. Hogy igenis számít az, hogy kik vagyunk, mi az anyanyelvünk. Az emberek lehetnek természettől fogva egyenlőek, de a kultúrák nem azok. Elkezdte mondani, hogy a magyarok oroszbérencek. Alterman próbálta árnyalni a dolgot, de nem sikerült neki.
Hát igen. Amanpour jobban tud mindent mindenkinél.
A helyzet az, Cristiane, hogy az oroszok legalább odafigyeltek arra, amit a magyarok mondanak, és persze kihasználják őket saját céljaikra. Amerika odafigyelt? Európa odafigyelt? Nem, kedves, csak ítélkezett, mint te…

488. oldal

David Autere: Máglyatűz A háború peremén

>!
Barbár

Minden trükk nélkül, demokratikusan megválasztották, nem úgy, mint Jelcint. Hiába utálkozott a Nyugat. Boriszt, az alkoholista, beteg bábot persze tenyerükön hordták. Mert gyengítette Oroszországot, olyan mélyre juttatta, mint még soha senki. Az ilyen vezetők népszerűek Washingtonban, teljesen mindegy, mekkora gazemberek. Elnézik nekik a választási csalást is, meg a végtelen korrupciót. Gyűlölte az amerikaiak képmutatását. Belőle viszont, aki rendbe rakta Oroszországot, démont faragtak. Új Sztálint. Vagy új Hitlert.

494. oldal

David Autere: Máglyatűz A háború peremén

>!
Stitch 

Messziről jött ide, egy Teleorman megyei kis faluból. Egyszer hallott egy történetet, hogy korábban kunok éltek ott, és a megye neve sem román. Del Orman – Őrült Erdő a jelentése a kunok kihalt nyelvén.

David Autere: Máglyatűz A háború peremén

>!
vacsek

-Igen, igen, a másik Dáma, Székelyföld, ígéretesebb. Ó, igen, sokkal ígéretesebb! – gondolta a Cár.
Egyrészt, mert tagadható. Eddig nem volt szinte semmi kapcsolat, ami a gagauzokról nem mondható el, a Dnyeszter-mellékről nem is beszélve! De ennél szebb a megoldás eleganciája. Mert az egyesülési folyamatot úgy a legkönnyebb megakadályozni, ha magát Romániát roppantják meg. Ha a románok káoszba, polgárháborúba zuhannak, hogyan lenne Nagy Egyesülés, hova menne Moldova? Ahogy az alezredest hallgatta, egyre jobban felpörögtek a gondolatai. Most már minden idegszálában érezte, hogy a magyarokban még több lehetőség van. Egy, a moldáv ügynél sokkal nagyobb játszmában tényleg ők az Ász. Egy ország, amely nem békélt meg az 1920-ban és 1945-ben rá mért elképesztően kegyetlen sorssal. Az európai demokráciák rosszabbul bántak velük, mint bárkivel a békék során, a náci Németországot is beleértve!
És persze ’45-ben a Szovjetunió is – vigyorodott el, de ezt most nem kell hangsúlyozni.

272. oldal

David Autere: Máglyatűz A háború peremén

>!
Reakció KU

Madernek két vágya volt az életben. Az álom, ami megvalósíthatatlannak tűnt, nem önmagáról szólt. Túlmutatott rajta, nem vagyont, sikert, hírnevet akart, hanem, mint annyi közép-európai vagy éppen ír emigráns, megváltást annak a földnek, ahonnan jött.

41. oldal

David Autere: Máglyatűz A háború peremén