!

David Almond brit

1951. május 15. (Newcastle, Anglia, Egyesült Királyság) –

NemFérfi
Honlaphttp://www.davidalmond.com/
Wikipédiahttp://hu.wikipedia.org/wiki/David_Almond

Könyvei 33

David Almond: Szárnyak titka
David Almond: Skellig
David Almond: A vadóc
David Almond: Csókás nyár
David Almond: Agyag
David Almond: My Name is Mina
David Almond: Skellig (angol)
Linda Sue Park – David Almond – Eoin Colfer – Deborah Ellis – Roddy Doyle – Nick Hornby – Tim Wynne-Jones – Ruth Ozeki – Margot Lanagan – Gregory Maguire: Click
David Almond: Slog's Dad
David Almond: The Colour of the Sun

Kapcsolódó sorozatok: Skellig, Skellig


Népszerű alkotóértékelések

>!
danlin

David Almond

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Én először angolul olvastam tőle, mégpedig azt Skelliget, amit utána két fordításban is megszemléltem. Azóta elolvastam a további, magyarul is megjelenő műveit.
Sajátságos a regényeiben, hogy a fantasztikus elemet úgy tálalja, hogy teljesen valószerűnek tűnik, mint a Skelligben a szárnyakat vagy a Vadócban az életre kelt kitalál szereplő. Olyan valósághűen írja le, úgy adagolja az az eseményeket, hogy először fel sem tűnik, hogy valami nem létezőről ír. Ráadásul könyvei nyelve egyszerű, így gyorsan olvasható; tartalmuk tanulságos, így hasznosak.


Népszerű idézetek

>!
Lanore P

Én akarok lenni, semmi más, csakis én. Bolond akarok lenni, mint a bolondgomba, vad, mint a szél, és nyugodt, mint a föld. Minden egyes dolog akarok lenni, ami csak létezik. Felnövök, és nem tudom, mi az a felnövekvés. Élek, de még nem kezdtem el élni. Néha egyszer csak eltűnök magamból. Néha olyan, mintha egyáltalán nem is ezen a világon lennék, és egyszerűen nem is léteznék.

61. oldal

>!
Maria_pillowbook P

Folyton ezzel jön mindenki, és azt mondják: van egy sztorim, belekezdtem egy regény írásába, legyen szíves tanácsot adni. Apa mindig kitérő válaszokat ad. Azután csak a fejét csóválja. Tanácsot? Egyszerű. Üljön le a fenekére, dolgozzon keményen, és írjon.

85

9 hozzászólás
>!
psn

„A szeretet a gyermek, ki lélegzetünk issza, a szeretet a gyermek, ki a halált riasztja vissza.”

William Blake

David Almond: Skellig Szárnyak és titkok

Kapcsolódó szócikkek: szeretet
>!
Lobo P

Néha azt hisszük mindent tudnunk kell. Pedig nem. Hagynunk kell, hogy csak azt lássuk, amit látnunk kell. A többit meg el kell képzelnünk.

98. oldal

>!
Cheril 

A történet a késsel kezdődik és azzal is ér véget.

(első mondat)

>!
AniTiger MP

– Mire valók a lapockák? – kérdeztem.
Elrobogott mellettem, mintha kezdenék az idegeire menni. De amikor a lépcső feléhez ért, megállt, és visszajött hozzám. Az ujjait a lapockám alá csúsztatta.
– Azt mondják, hogy ahol a lapockád van most, ott voltak régen a szárnyaid, amikor angyal voltál – mondta. – Azt is mondják, hogy ott fognak kinőni majd a szárnyaid.

Tizenkettő

David Almond: Skellig Szárnyak és titkok

Kapcsolódó szócikkek: angyal
>!
csartak MP

Sose rajongtam a mesékért. Ki nem állhattam a varázslókról meg tündérekről szóló ostobaságokat, és az olyanokat, hogy „egyszer volt hol nem volt” meg „boldogan éltek, amíg meg nem haltak”. Az élet nem ilyen. Én vért akartam meg kiforduló beleket, gyilkos kalandokat, és ilyeneket írtam.

12. oldal

>!
Maria_pillowbook P

Az írás gyakran nehéz dolog, de az ember néha úgy érzi, hogy elvarázsolták. Mindig biztos voltam benne, hogy a történetek a saját életüket élik, és hogy a világ legfontosabb dolgai közé tartoznak

>!
lizke

De az igazságot néha a sok hazugságon át találjuk meg.

p.291. Pongrác (2011)

>!
Quiconque

Ha az ember el tudja képzelni, hogy megtesz valamit, akkor meg is tudja tenni.

188. oldal