!

Darren Shan ír

Darren Dash

1972. július 2. (London) –

Teljes névDarren O'Shaughnessy
NemFérfi
Honlaphttp://www.darrenshan.com/
Wikipédiahttp://hu.wikipedia.org/wiki/Darren_Shan
Facebookhttps://www.facebook.com/darrenshanofficial/
Twitterhttps://twitter.com/darrenshan

Képek 11

Könyvei 119

Darren Shan: Rémségek Cirkusza
Darren Shan: A vámpír inasa
Darren Shan: A vérszipoly
Darren Shan: A Vámpírok Hegye
Darren Shan: A Halál Próbái
Darren Shan: A vámpír herceg
Darren Shan: A sötétség vadászai
Darren Shan: Az éjszaka szövetségesei
Darren Shan: A hajnal gyilkosai
Darren Shan: A Lelkek tava

Kapcsolódó sorozatok: Darren Shan regényes története, Démonvilág, Város-trilógia, Larten Crepsley regényes története, The Saga of Darren Shan, Zom-B, The Saga of Larten Crepsley, Zom-B, The Demonata, The City Trilogy, Vampir, Cirque Du Freak Manga, Dämonicon

Kapcsolódó zóna

!

Darren Shan

160 tag · 82 karc · Utolsó karc: 2018. november 22., 20:50 · Bővebben


Népszerű alkotóértékelések

>!
puncsoscukor63

Darren Shan

Az első sorozat, amit megismertem ettől a fantasztikus írótól, a Vámpírkönyvek volt, melyet rögtön a Démonvilág sorozat követett. Letehetetlen, izgalmas, és kellően hátborzongató történetek. Egyszerűen imádom őt, a kedvenc íróim közt van a mai napig.

>!
Fleur_Rouge_Cerise

Darren Shan

Egyszerűen, imádom, imádom, imádom! Az én kis lelkemnek pont megfelelnek a történetei. Kellően borzongatnak, de a befejezések mindig j érzéseket hagynak bennem. Zseniális író, imádom ahogyan felépíti a történeteit, a leírásokat, a hasonlatokat, a karaktereket meg ahogy kinyírja őket, mindent! Még több könyvet! Egyszerűen nem tudok betelni vele!

>!
Bianka_fan

Darren Shan

Darren Shan könyveivel akkor ismerkedtem meg amikor osztalykirándulásra mentem és megláttam valakinél a Rémségek Cirkuszát. Már akkor imádtam a horror történeteket (pedig csak 5.osztályos voltam) szóval gomdoltam elkérem és beleolvasok. Beleszerettem. De szabályosan beleszerettem az első 5 oldal utan. Aztán mentem a könyvtarba es kikkölcsönöztem. Nagyot néztem amikor kiderült, hogy egy 12 részes könyvsorozat de nem voltam szomorú. A Halál Próbái című résznél tartottam amikor valami nehezet kellett megcsinálnom és csak az járt a fejemben: Ha Darren meg tudta csinálni akkor nekem miért ne menne? Hiszen neki nehezebb volt(természetesen tisztában vagyok vele, hogy a vámpíros történet nem igaz, de nagyon jó volt elhinni hogy az.) És tényleg sikerült. A továbbiakvan igyekeztem minnél több követ olvasni tőle, de féltem, hogy nem lesz olyan jó mint a Rémségek Cirkusza szóval lassan haladtam. Pedig nem kellett csalódnom. Darren egy fantasztikus író és büszkén jelentem ki hogy a kedvencem :)

>!
Alumni

Darren Shan

14 és 18 éves korom között imádtam a vámpíros sorozatát. Utána kitaláltam, hogy „kinőttem” az úriember írásaiból. Ennek ellenére a felnőtteknek szóló könyvei nem keltették fel túlzottan a fantáziámat, nem olvastam el őket.. Most ismét rátaláltam Mr. Shanre (Démonvilág-saga), és rájöttem, hogy a szívemhez stílus terén igenis, véglegesen és tagadhatatlanul a feszes, lényegre törő, sok dialógust, kevés leírást felvonultató művek állnak – és ha ezt speciel „ifjúsági”-nak nevezi a köz, hát kollektív lelkük rajta. Shan mellőzi a leírásokat és mindenféle mellékvágányt, helyettük lendületes, izgalmas, lineáris, sodró cselekménnyel dolgozik. És imádja a horrort, nem finomkodik. Isten áldja érte!

>!
schesztiஐ P

Darren Shan

Hosszú évek óta mondogatták ismerőseim, mennyire imádják a könyveit, de én valahogy mindig úgy éreztem, ebből a típusú ifjúsági irodalomból már kinőttem… Ej, fránya előítéletek! :D Amikor a fiam szólt, hogy szeretné elolvasni és összegyűjteni a Darren Shan regényes története sorozatot, természetesen nem ellenkeztem, bár még mindig nem éreztem késztetést, hogy olvassak belőle. Megnéztük a Rémségek Cirkusza filmet is és az pedig akkor kifejezetten tetszett.
Aztán talán 4 éve (de lehet, hogy már több is) jónéhány órát töltöttünk dedikálásra sorban állva a Könyvhéten, és akkor egy picit azt éreztem, milyen kár, hogy kihagytam… Hiszen ez a pasi ír!!! :D És iszonyat jó fej, és kellőképp eszement, amitől csak még izgalmasabb. :))
Úgyhogy azóta elolvastam a vámpíros sorozatát, belekezdtem a vérfarkasosba, és teljesen biztos vagyok benne, hogy fogok még olvasni tőle mást is.
Rendkívül fantáziadús, brutális, kegyetlen, mindeközben humoros, szeretnivaló és nagyon jól felépítettek a könyvei, nagyon jók a karakterei, a rémségei. A történetek folyamatosan pörögnek, akciódúsak, de néha meghatóak és elgondolkodtatóak is.
Darren igazi szórakoztató, és örülök, hogy végül mégiscsak kézbe vettem a könyveit! :)

>!
Anonim_Dreamer

Darren Shan

Egyszerűen imádom.
Talán még nem olvastam olyan sok könyvet tőle, de az imádatomra már az is elég ok, hogy megteremtette nekem Mr. Crepsley karakterét.
Szerintem nagyon szerethetően ír, izgalmasan, gördülékenyen. Továbbá amit én látok belőle, mint ember, szimpatikus pasas. Szóval új kedvenc írót avatok!

>!
KillerCat

Darren Shan

Minden regénye tökéletesen magával ragadott! Bele tudtam magam képzelni az adott világba,remélem a jövőben is ilyen nagyszerű könyveket fog írni.

>!
ValerinLanz P

Darren Shan

Ő az az író, aki tudja, mire van szükségem. A vámpíros és a város sorozatot olvastam már, a démonit egyelőre nem találom – igyekszem –, de ennyi alapján is sikerült leszűrnöm, hogy mennyire is tetszik az, amit csinál. Egy ideje már zavarnak a romantikus jelenetek, a happy end, és nála nincs is ilyen, mármint a szó hagyományos értelmében. Van viszont izgalom, érdekes világok, érdekes szereplők. Szóval csak ajánlani tudom a könyveit.:)

>!
C_G_Stephanie

Darren Shan

Nagyon szeretem Darren Shan könyveit. Mindig annyi vallást, embert és várost is be tud mutatni. Nagyon szeretem a fantáziáját: rengeteg élőlényt és érdekes történetet teremtett. Ő az én egyik kedvenc amerikai íróm. Csak ajánlani tudom. :)

>!
Muldgart P

Darren Shan

Örök kedvenc! Általános iskolás koromtól a mai napig és minden bizonnyal még ezután is a kedvenc írom marad. Nagyon szeretem a könyveit, mindig izgalmasak és tele vannak váratlan fordulatokkal. Egyszerűen fenn tudja tartani az olvasó figyelmét, mindig hamar megvoltam a könyveivel. Várom továbbra is az újabbakat! :)


Népszerű idézetek

>!
Marsie

Ha ez kitalált történet lenne, úgy kezdődne, hogy éjszaka van, odakint vihar tombol, a bagoly huhog, s az ágy alól neszezés hallatszik. Csakhogy ez igaz történet, úgyhogy ott kell kezdenem, ahol valójában elkezdődött.
A vécén.

10. oldal

Kapcsolódó szócikkek: WC, vécé
>!
Mircsi

Akik tagadják a lehetetlent, nagyon-nagyon rossz szolgálatot tesznek az univerzum fenséges varázsának.

51. oldal

>!
Milli

– Ha már láttál egy zombit, láttad az összeset.

291. oldal

>!
horsegirl

De az életben rendszerint nem választhatjuk meg sorsdöntő pillanataink időpontját. Ha elkövetkeznek, ott kell állnunk, hogy szembenézzünk velük, akármilyen állapotban vagyunk is.

69. oldal, 6. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
1 hozzászólás
>!
Valcsa

Nem olyan szörnyű rettegni, ha az ember nincs egyedül.

52. oldal (Móra Könyvkiadó, 2001)

>!
Brigi007

– A legtöbb ember életében eljön egyszer az idő, amikor elhatalmasodik rajta a félelem. Ettől azonban nem válik gyávává. Azok a gyávák, akik semmit sem tesznek, amikor a félelem pusztulással fenyegeti őket. Amikor a szükség úgy hozza, szembe kell nézned a félelemmel. Ha így teszel, megeshet, hogy nem éled túl, de ha meghalsz, legalább nem gyáván távozol a másvilágra.

22. oldal

>!
Lex

Nem az a lényeg, hol kezded… hanem az, hogy hol végzed.

65. oldal

>!
Mircsi

Az égvilágon semmi gond nincs a jó öreg tudatlansággal. Semmit nem fogsz megtanulni, ha azt hiszed, már mindent tudsz.

50. oldal

>!
Brigi007

Olyasfajta ház volt, amilyent a horrorfilmekben lehet látni: sokan mennek be, de senki sem jön ki.

>!
gabrysia

A hatalom mások megfigyeléséből ered, abból, hogy megállunk a háttérben, hogy tanulmányozunk, várunk, és aztán reagálunk. Soha ne szólalj meg elsőnek! Addig ne tervezz semmit, amíg nem tudod, hogy ellenséged mit rejteget az ingujjában.