!

Darren Shan ír

Darren Dash

1972. július 2. (London) –

Tudástár · 3 kapcsolódó alkotó · 1 kapcsolódó könyv · 1 film

Teljes névDarren O'Shaughnessy
KatalógusnévShan, Darren
Nemférfi
Honlapdarrenshan.com
Facebook@darrenshanofficial
Twitter@darrenshan

Képek 11

Könyvei 140

Darren Shan: Rémségek Cirkusza
Darren Shan: A vámpír inasa
Darren Shan: A vérszipoly
Darren Shan: A Vámpírok Hegye
Darren Shan: A Halál Próbái
Darren Shan: A vámpír herceg
Darren Shan: A sötétség vadászai
Darren Shan: Az éjszaka szövetségesei
Darren Shan: A hajnal gyilkosai
Darren Shan: A Lelkek tava

Kapcsolódó sorozatok: Darren Shan regényes története · Démonvilág · Város-trilógia · Larten Crepsley regényes története · Zom-B · Archibald Lox · The Saga of Darren Shan angol · Zom-B angol · The Saga of Larten Crepsley angol · The Demonata angol · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: POKET zsebkönyvek POKET Publishing, Sztalker Csoport

Kapcsolódó zóna

!

Darren Shan

193 tag · 114 karc · Utolsó karc: 2024. február 19., 14:03 · Bővebben


Kiemelt alkotóértékelések

puncsoscukor63>!

Darren Shan

Az első sorozat, amit megismertem ettől a fantasztikus írótól, a Vámpírkönyvek volt, melyet rögtön a Démonvilág sorozat követett. Letehetetlen, izgalmas, és kellően hátborzongató történetek. Egyszerűen imádom őt, a kedvenc íróim közt van a mai napig.

Oceans_daughter>!

Darren Shan

Darren Shan könyveivel akkor ismerkedtem meg amikor osztalykirándulásra mentem és megláttam valakinél a Rémségek Cirkuszát. Már akkor imádtam a horror történeteket (pedig csak 5.osztályos voltam) szóval gomdoltam elkérem és beleolvasok. Beleszerettem. De szabályosan beleszerettem az első 5 oldal utan. Aztán mentem a könyvtarba es kikkölcsönöztem. Nagyot néztem amikor kiderült, hogy egy 12 részes könyvsorozat de nem voltam szomorú. A Halál Próbái című résznél tartottam amikor valami nehezet kellett megcsinálnom és csak az járt a fejemben: Ha Darren meg tudta csinálni akkor nekem miért ne menne? Hiszen neki nehezebb volt(természetesen tisztában vagyok vele, hogy a vámpíros történet nem igaz, de nagyon jó volt elhinni hogy az.) És tényleg sikerült. A továbbiakvan igyekeztem minnél több követ olvasni tőle, de féltem, hogy nem lesz olyan jó mint a Rémségek Cirkusza szóval lassan haladtam. Pedig nem kellett csalódnom. Darren egy fantasztikus író és büszkén jelentem ki hogy a kedvencem :)

Fleur_Rouge_Cerise>!

Darren Shan

Egyszerűen, imádom, imádom, imádom! Az én kis lelkemnek pont megfelelnek a történetei. Kellően borzongatnak, de a befejezések mindig j érzéseket hagynak bennem. Zseniális író, imádom ahogyan felépíti a történeteit, a leírásokat, a hasonlatokat, a karaktereket #meg ahogy kinyírja őket#, mindent! Még több könyvet! Egyszerűen nem tudok betelni vele!

Anonim_Dreamer>!

Darren Shan

Egyszerűen imádom.
Talán még nem olvastam olyan sok könyvet tőle, de az imádatomra már az is elég ok, hogy megteremtette nekem Mr. Crepsley karakterét.
Szerintem nagyon szerethetően ír, izgalmasan, gördülékenyen. Továbbá amit én látok belőle, mint ember, szimpatikus pasas. Szóval új kedvenc írót avatok!

1 hozzászólás
Alumnus>!

Darren Shan

(Zömmel) Young Adult horror-dark fantasy ciklusai nagyszerű történetekkel, karakterekkel, hangulattal bírnak.

Gate>!

Darren Shan

Egyik kedvenc íróm, de még így is elismerem, hogy vannak hibái. Én mindenesetre nem lennék a főhőse egyik könyvének sem. Folyton szétszívatja őket, cudar életük van. Meg azt is észrevettem, hogy betegesen vonzódik a gyerekbántalmazáshoz a könyveiben. Csak a Kojaszanban meg a Vézna hóhérban nem gyilkoltak le egyetlen csecsemőt vagy kisgyereket sem. Ember, neked mi bajod a gyerekekkel??? Viszont nagyon izgalmasan és fantáziadúsan ír, nagyon szerettem olvasni az összes magyarul megjelent regényét. Ja, és Zom-B-t a népnek!!!

schesztiஐ>!

Darren Shan

Hosszú évek óta mondogatták ismerőseim, mennyire imádják a könyveit, de én valahogy mindig úgy éreztem, ebből a típusú ifjúsági irodalomból már kinőttem… Ej, fránya előítéletek! :D Amikor a fiam szólt, hogy szeretné elolvasni és összegyűjteni a Darren Shan regényes története sorozatot, természetesen nem ellenkeztem, bár még mindig nem éreztem késztetést, hogy olvassak belőle. Megnéztük a Rémségek Cirkusza filmet is és az pedig akkor kifejezetten tetszett.
Aztán talán 4 éve (de lehet, hogy már több is) jónéhány órát töltöttünk dedikálásra sorban állva a Könyvhéten, és akkor egy picit azt éreztem, milyen kár, hogy kihagytam… Hiszen ez a pasi ír!!! :D És iszonyat jó fej, és kellőképp eszement, amitől csak még izgalmasabb. :))
Úgyhogy azóta elolvastam a vámpíros sorozatát, belekezdtem a vérfarkasosba, és teljesen biztos vagyok benne, hogy fogok még olvasni tőle mást is.
Rendkívül fantáziadús, brutális, kegyetlen, mindeközben humoros, szeretnivaló és nagyon jól felépítettek a könyvei, nagyon jók a karakterei, a rémségei. A történetek folyamatosan pörögnek, akciódúsak, de néha meghatóak és elgondolkodtatóak is.
Darren igazi szórakoztató, és örülök, hogy végül mégiscsak kézbe vettem a könyveit! :)

KillerCat>!

Darren Shan

Minden regénye tökéletesen magával ragadott! Bele tudtam magam képzelni az adott világba,remélem a jövőben is ilyen nagyszerű könyveket fog írni.

ValerinLanz P>!

Darren Shan

Ő az az író, aki tudja, mire van szükségem. A vámpíros és a város sorozatot olvastam már, a démonit egyelőre nem találom – igyekszem –, de ennyi alapján is sikerült leszűrnöm, hogy mennyire is tetszik az, amit csinál. Egy ideje már zavarnak a romantikus jelenetek, a happy end, és nála nincs is ilyen, mármint a szó hagyományos értelmében. Van viszont izgalom, érdekes világok, érdekes szereplők. Szóval csak ajánlani tudom a könyveit.:)

Sceurpien I>!

Darren Shan

Bár csak a vámpírkönyveit olvastam, és azok is inkább csak a végére lettek (mai szemmel nézve) jók, mégis elég fontos szerzője volt a fiatalkoromnak, és az ifi-korosztálynak csak ajánlani tudom, mert:
– tökéletes bevezetés a fantasy világokba egy ilyen urban fantasy
– az egyetlen fiúknak szóló vámpírsorozat a piacon (nem férfiaknak, hanem kifejezetten fiataloknak)

Ha a többi könyve is ilyen jó, és legalább ezt a szintű csavar-dolgokat tudja hozni, akkor még ennél is több csillagot érdemel.


Népszerű idézetek

Marsie>!

Ha ez kitalált történet lenne, úgy kezdődne, hogy éjszaka van, odakint vihar tombol, a bagoly huhog, s az ágy alól neszezés hallatszik. Csakhogy ez igaz történet, úgyhogy ott kell kezdenem, ahol valójában elkezdődött.
A vécén.

10. oldal

Kapcsolódó szócikkek: WC
Risus P>!

Egy kiadós alvás után mindjárt jobban fogjuk érezni magunkat.

15. oldal, 1. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
4 hozzászólás
Milli>!

– Ha már láttál egy zombit, láttad az összeset.

291. oldal

2 hozzászólás
Mircsi P>!

Akik tagadják a lehetetlent, nagyon-nagyon rossz szolgálatot tesznek az univerzum fenséges varázsának.

51. oldal

horsegirl>!

De az életben rendszerint nem választhatjuk meg sorsdöntő pillanataink időpontját. Ha elkövetkeznek, ott kell állnunk, hogy szembenézzünk velük, akármilyen állapotban vagyunk is.

69. oldal, 6. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan
1 hozzászólás
Valcsa>!

Nem olyan szörnyű rettegni, ha az ember nincs egyedül.

52. oldal (Móra Könyvkiadó, 2001)

Brigi007>!

– A legtöbb ember életében eljön egyszer az idő, amikor elhatalmasodik rajta a félelem. Ettől azonban nem válik gyávává. Azok a gyávák, akik semmit sem tesznek, amikor a félelem pusztulással fenyegeti őket. Amikor a szükség úgy hozza, szembe kell nézned a félelemmel. Ha így teszel, megeshet, hogy nem éled túl, de ha meghalsz, legalább nem gyáván távozol a másvilágra.

22. oldal

StAngela>!

A felnőttek túl gyakran hazudnak a gyerekeknek, ha komoly dologról van szó.

168. oldal

Életveszélyes_és_Tilos>!

Vész herceg a világba búmagot vet
Vész herceg gyász ütött fákat ültet

Bent a háló közepén Vész
herceg ül, mint egy vén

Keze csonka, szeme fakó
Lelkében ezernyi kígyó
Bűnök rusnya férgei
Alvadt véred éhezi

Bent a háló közepén Vész
herceg karma kemény

Vörös pókszálakon mászik
Kínt osztogat, elvesz
bármit
Mehet barát, jöhet galád
Remény tűnik, zúdít csapást
Holdat iszik, napot zabál
Malmoz, míg eljön a halál

Bent a háló közepén Vész
herceg, se te, se én.

7. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Vész herceg
diojudit_92>!

    – Örülök, hogy megismertelek – mondta a vámpír, miközben kezet ráztunk. – Ugye, te nem hallottad, hogy jövök?
    – Nem – feleltem őszintén.
    – Na, tessék! – kiáltotta büszkén Gavner. – Látod?
    – Gratulálok – jegyezte meg fanyarul Mr. Crepsley. – Ha valaha felkérnek rá, hogy lopózz be egy óvodába, gond nélkül megteheted.

22. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Darren Shan · Gavner Purl · Larten Crepsley