!

Dan Abnett brit

1965. október 12. –

Honlaphttp://www.danabnett.com/
Wikipédiahttp://en.wikipedia.org/wiki/Dan_Abnett

Könyvei 139

Dan Abnett: Első és Egyetlen
Dan Abnett: Szellemgyártó
Dan Abnett: Nekropolisz
Dan Abnett: A becsület őre
Dan Abnett: A Tanith ágyúi
Dan Abnett: Puszta acél
Dan Abnett: Sabbat mártír
Dan Abnett: Az áruló
Dan Abnett: Hórusz felemelkedése
Dan Abnett: Végső parancs

Kapcsolódó sorozatok: Warhammer 40,000: Gaunt Szellemei, Doctor Who, Warhammer: Sötétpenge Malus, The Horus Heresy, Warhammer 40,000: Eisenhorn-trilógia, The Horus Heresy, Torchwood, Warhammer 40,000: Gaunt's Ghosts, Torchwood, A Bestia felemelkedése, Guardians of the Galaxy (vol. 2), The Authority, Warhammer 40,000: Ravenor-trilógia, The Transformers, Nova, The Beast Arises, Aquaman (vol. 8), Warhammer: Darkblade, Eisenhorn, Ravenor, Annihilation: Conquest, Annihilation, Titans, Élet és halál, The Silencer, Justice League (vol. 4), Suicide Squad (vol. 5), Aquaman (vol. 7)

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Nagy Marvel regénysorozat

Szerkesztései 2

Dan Abnett (szerk.): Sabbat Worlds
Dan Abnett (szerk.): Sabbat Crusade

Antológiák 3

Nick Kyme – Lindsey Priestley (szerk.): Az eretnekség történetei
Jonathan Maberry (szerk.): Aliens: Életre halál
Scott Snyder (szerk.): Dark Nights: Metal: Dark Knights Rising

Népszerű alkotóértékelések

>!
Virág_Balázs_Face I

Dan Abnett

A csatavilágok nagymestere. Sötét fantáziájú gépgyár, ontja magából a Warhammer 40,000 világát szélesítő és mélyítő történeteket (is). Ért a beteges gondolatok és a cyberpunk életérzés átadásához, úgy, hogy az ne legyen túl nehéz, hanem szórakoztató és olvasmányos. Nem szépirodalom amit csinál, de mesteri iparos ő, nem zseni, de biztoskezű, hozzáértő szakembere a szórakoztató irodalomnak.


Népszerű idézetek

>!
Hush_Campo

Nem sok reményt fűztem hozzá, de ahogy Hapshant inkvizítor mondogatta annak idején, a sovány reménnyel kecsegtető helyzetekben: ki nem szarja le?!

63. oldal

>!
Csike_The_Techmarine

A győzelem a legfontosabb, de az a lényeg, hogy tudd, miben győztél!

>!
Csike_The_Techmarine

Mert … ennek soha nem lesz vége. Csak az emberiség léte végleges. A háború örök.

1 hozzászólás
>!
elge76 P

"A 41. évezredet írjuk. A Császár immáron több mint száz évszázada ül mozdulatlanul a Terra Aranytrónusán. Ő az emberiség ura, az istenek akaratából, és világok milliói felett uralkodik kimeríthetetlen seregeinek ereje okán. A Technológia Sötét Korának hatalmától láthatatlanul vonagló, rothadó tetem, a Birodalom Dög-Ura, kinek lelkek ezreit áldozzák nap mint nap, hogy soha ne haljon meg igazán.

De még az öröklétnek ebben az állapotában is, a Császár szüntelen őrködik. Hatalmas hadiflották vágnak át a hipertér démonok fertőzte miazmáján, az egyetlen útvonalon a távoli csillagok felé, útjukat megvilágítja az Astronomican, a Császár akaratának kivetülése. Végtelen seregek indulnak csatába számtalan világban, az Ő nevében. Katonái között a legnagyszerűbbek az Adeptus Astartes űrgárdistái, a biotechnológia alkotta szuperharcosok. Légiónyi bajtársuk akad: a Birodalmi Gárda és számtalan világ bolygóvédelmi erői, az örökké éber Inkvizíció és az Adeptus Mechanicus tech-papjai, csak hogy néhányat megnevezzünk. De sokaságuk ellenére is, alig elegendőek, hogy távol tartsák a vészt, mi az emberiségre les, amit az idegenek, eretnekek, mutánsok – és még ezeknél is rettenetesebb dolgok – jelentenek.

Ilyen időkben élni azt jelenti, hogy az ember egy az arctalan tömegek milliárdnyi sokaságából. Azt jelenti, hogy az ember az elképzelhető legkegyetlenebb, legvéresebb rezsimben él. Ezek azoknak az időknek a krónikái. Felejtsd el a technológia és a tudomány hatalmát, hisz annyi minden feledésbe merült, és sosem tanultuk meg újra. Felejtsd el a haladás és a megértés ígéretét, mert ebben a komor és sötét jövőben nincs más, csak a háború. Nincs béke a csillagok között, csak a végtelen vérontás és mészárlás, és a vérre szomjazó istenek kacaja."

Előszó

>!
Rézangyal

'Ice Warriors,' he said. 'Coming this way. Run.'
'Regular running or run for your life running?' asked Amy.
'What do you think?' the Doctor replied.
And they run. For your life.

187. oldal, The Marker of Our Earth fejezet

>!
elge76 P

Nayl egyetlen lövéssel szétrobbantotta a kopaszodó férfi térdkalácsát. A sebesült a fedélzetre zuhant és szűkölve vonaglott.
– Azt hiszem, ezzel lefektettük az alapszabályokat – mondta Ravenor. – És most térjünk a lényegre.

213. oldal

>!
Ravenstein

A mennyezetet a Holdfarkasok és a Császári Öklök lobogói díszítették, s középütt a Hadúr saját zászlaja, rajta a nyitott szemmel és az arannyal hímzett felirattal: „Én vagyok a Császár és a Terra Vigyázó Szeme”.

105. oldal, 6. fejezet - Hórusz felemelkedése (Szukits, 2013)