!

Csernus Imre magyar

1966. március 2. (Verbász, Jugoszlávia) –

Tudástár · 2 kapcsolódó alkotó

Honlapcsernusdoki.hu
Facebookhttps://hu-hu.facebook.com/csernusdoki

Képek 1

Könyvei 23

Csernus Imre: A nő
Csernus Imre: A férfi
Csernus Imre: A kiút
Csernus Imre: A fájdalom arcai
Csernus Imre – Dobai Benedek – Tárnok Alfonz: Drogma
Csernus Imre: Ki nevel a végén?
Csernus Imre – Pampuryk Péter: Felnőtt húsleves
Csernus Imre: Egy életed van
Csernus Imre: A Nő – Csajsziknak
Csernus Imre: Bevállalja?

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Nyitott Akadémia

Felolvasásai 2

Csernus Imre: A nő
Csernus Imre: A férfi

Népszerű alkotóértékelések

>!
Black_Angel

Csernus Imre

Nagyon szeretem Csernust, a stílusát, az őszinteségét, azt,hogy ilyen konkrétan és nyersen fogalmaz, mert az ember csak így tud szembenézni a problémáival. Ha kedve szövegek alá rejtjük, azt az ember sokszor nem veszi észre. Csernus viszont ezt felborítja, és azt mondja amit nem akarsz hallani.
Érdemes tőle olvasni:)

>!
JUEX

Csernus Imre

Számomra Ő a leggyengébb ismert pszichológus ma Mo.-on. Könyvei ugyanarról szólnak, csapongóak. Nem igazán ad hasznos gyakorlati tanácsokat, csak közhelyeket puffogtat. Az előadásain megalázza a hallgatóság kiszemelt példányait, rájátszik a közönség befolyásolhatóságára. Jellemzően legalább tízszer annyi nő ül ezeken az eseményeken, mégis röhögnek a hímsoviniszta poénjain. Legtöbbet viszont Csernus röhög; a saját poénjain. Pasiknak és csajoknak hívja a két nemet, mert azok kiválóan magukra ismernek ezáltal. Igen, ők az átlag, a legnagyobb merítés, akikből egy celeb pszichológus jól megélhet, az IQ 85-100 kategóriája. Olyan lassan beszél, hogy mire elmond egy mondatot, már nem tudni, mi volt az eleje. Elmondása szerint, a vulgáris stílusa szándékos közlési eszköz. Sajnálatos, hogy enélkül nem tudja kifejezni magát elég hatásosan, de hát ugye, mindent a közönségért.

2 hozzászólás
>!
Lovebooks

Csernus Imre

Őszinte, szókimondó, nem tereli a témát, hanem a közepébe vág. Ugyan fájhat az őszintesége, de későbbiekben csak jótékony hatással lehet a jövőre nézve.

>!
Ombodi_Gábor

Csernus Imre

Nagyon bejött Csernus munkássága! Nagyjából csak 1 éve olvasok, elég hamar kerültek a kezembe a művei amit nagyon mélyvíznek éreztem, „A Nőt” le is tettem. Majd egy kis kihagyás után jöttek sorban a könyvek A Férfi, A Fájdalom arcai, A kiút.
Ezek olvasása közben rengeteg cselekvés-, gondolkodásbeli hibámra jöttem rá, megértettem korábbi viselkedésemet vagy embertársaimét.
Meggyőződésem, hogy alapműnek kellene lenni, kötelező olvasmánynak a legtöbb könyvének, bár nem tudom milyen korban.
Ha mindenki a könyvben leírt módon gondolkodna, beszélne, viszonyulna embertársaihoz, ha a könyvben leírt üzenet szerint élne, akkor sokkal őszintébb, egészségesebb társadalomban élhetnénk, sokkal kevesebb őszintétlen ember lenne, sokkal jobban ki tudnánk állni magunkért, kevesebben lennének képtelenek nemet mondani, kevesebb elfojtás betegítene meg bennünket, ez pedig szerintem a boldogsághoz vezető út egyik alappillére. Persze bátorság feltétlenül kell, hogy a megszokott életünkből kilépjünk és a könyvből megszerztett tudást gyakorlatban használjuk, de remélem ez sokaknak sikerül, nekem is vannak még bőven hiányosságaim ilyen téren.
Mindenesetre nagyon köszönöm Dr. Csernusnak a könyvek elkészítését és a lánynak is, aki a kezembe adta ezeket a könyveket :)

>!
konyvolvaso

Csernus Imre

Szeretem a stílusát, szivesen olvasom a könyveit és hallgatom az előadásait. Tetszik, hogy rá mer tapintani arra ahol hiba van és segítséget ad az előre lépéshez. Sokszor nyers, szókimondó, nem beszél félre, elgondolkodtat vagy felráz.

>!
Kmercike

Csernus Imre

Nagyon szeretem őt, a stílusát meg annál is jobban. Szerintem teljesen korrekt, imádom, ahogyan az ember képébe mondja az igazságot. Örülök, hogy ez a könyveiben is visszaköszön, ez teszi őt igazivá – ha úgy tetszik: egyedivé.


Népszerű idézetek

>!
szera

Van egy nagyon szép mondás, amely úgy szól, hogy ha a bölcset megkérdezik, mit választ, a célt vagy az utat, a bölcs az utat választja.

145. oldal

Kapcsolódó szócikkek: cél · út
5 hozzászólás
>!
Bence AP

A bizonytalanok mindig mindent túlbonyolítanak.

68. oldal

1 hozzászólás
>!
Chöpp 

Pilinszky János egyszer azt mondta egy lélektanász körben, hogy „tudjátok, az a baj veletek, hogy ti azt gondoljátok, az életben problémák vannak, és megoldásokat kell találni. Valójában az életben tragédiák vannak, és irgalomra van szükség.”

200. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Pilinszky János
>!
szera

Ugyanis van egy nagy titok, amit az emberek valahogy nehezen vesznek tudomásul. Hiába mondom én valakinek, hogy nagyon szeretlek – azt, hogy valóban szeretem-e, csak ő tudhatja! Mert ha könnyebb velem az élete, ha szabadabb, ha jobban el tudja viselni a rá rótt terheket, akkor szeretem. Ha rosszabbul él velem, ha bűntudatosabb, ha a terhei megnövekednek mellettem, akkor nem szeretem. Ezt ő tudja eldönteni, nem én – én csak mondhatom.

140. oldal, Popper Péter

>!
robinson P

Én azt gondolom, az erő mindig ott kezdődik, ha valaki ki meri mutatni, ami fáj, és soha nem ott, amikor valaki azt mutatja, hogy milyen rezzenetlen arccal bír ki mindent.

48. oldal (Jaffa, 2009)

Kapcsolódó szócikkek: erő
>!
Panda

Aki nem fogadja el, hogy a változtatás fájdalommal jár, annál sohasem fog bekövetkezni a fejlődés.

33. oldal

>!
Lunemorte MP

Ez egy varázslat. Ha meg tudsz állni, és röhögni magadon, már baj nem lehet.

138. oldal

>!
maneki_neko

Minden emberben irgalmatlan erő feszül, amit lehet önfejlesztésre és önpusztításra is fordítani. Elnyomni bizonyos folyamatokat és érzéseket mindig nagyobb energiát emészt fel, mint hagyni őket megnyilvánulni. Összességében tehát rengeteg energiát pocsékolnak el azok, akik elfojtanak – olyan energiát, amit önfejlesztésre is lehetne használni.

176. oldal

Kapcsolódó szócikkek: önfejlesztés
1 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya

Az igazi szeretet ott kezdődik, ha én tiszteletben tartva elengedem azt, aki szeretne elmenni, bármennyire is fáj nekem.

109. oldal