!

Csernus Imre magyar

1966. március 2. (Verbász, Jugoszlávia) –

Tudástár · 3 kapcsolódó alkotó

Honlapcsernusdoki.hu
Facebook@https://hu-hu.facebook.com/csernusdoki

Képek 1

Könyvei 19

Csernus Imre: A nő
Csernus Imre: A férfi
Csernus Imre: A kiút
Csernus Imre: A fájdalom arcai
Csernus Imre: Egy életed van
Csernus Imre – Dobai Benedek – Tárnok Alfonz: Drogma
Csernus Imre: Ki nevel a végén?
Csernus Imre – Pampuryk Péter: Felnőtt húsleves
Csernus Imre: A Nő – Csajsziknak
Csernus Imre: Főnix

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Nyitott Akadémia

Antológiák 5

Miért vagyunk boldogtalanok?
Bagdy Emőke – Csernus Imre – Czeizel Endre – Daubner Béla – Feldmár András – Kádár Annamária – Kígyós Éva – Pál Ferenc – Popper Péter – Ranschburg Jenő – Szendi Gábor: Belső utakon
Párkapcsolat klinika
Gutman Bea (szerk.): A párkapcsolatok iskolája
Családi boldogság, családi pokol?

Felolvasásai 2

Csernus Imre: A nő
Csernus Imre: A férfi

Népszerű alkotóértékelések

PontHogy P>!

Csernus Imre

Számomra Ő a leggyengébb ismert pszichiáter (nem pszichológus) ma Mo.-on. Könyvei ugyanarról szólnak, csapongóak. Nem igazán ad hasznos gyakorlati tanácsokat, csak közhelyeket puffogtat. Az előadásain megalázza a hallgatóság kiszemelt példányait, rájátszik a közönség befolyásolhatóságára. Jellemzően legalább tízszer annyi nő ül ezeken az eseményeken, mégis röhögnek a hímsoviniszta poénjain. Legtöbbet viszont Csernus röhög; a saját poénjain. Pasiknak és csajoknak hívja a két nemet, mert azok kiválóan magukra ismernek ezáltal. Igen, ők az átlag, a legnagyobb merítés, akikből egy celeb pszichiáter jól megélhet, az IQ 85-100 kategóriája. Olyan lassan beszél, hogy mire elmond egy mondatot, már nem tudni, mi volt az eleje. Elmondása szerint, a vulgáris stílusa szándékos közlési eszköz. Sajnálatos, hogy enélkül nem tudja kifejezni magát elég hatásosan, de hát ugye, mindent a közönségért.

4 hozzászólás
Black_Angel>!

Csernus Imre

Nagyon szeretem Csernust, a stílusát, az őszinteségét, azt,hogy ilyen konkrétan és nyersen fogalmaz, mert az ember csak így tud szembenézni a problémáival. Ha kedve szövegek alá rejtjük, azt az ember sokszor nem veszi észre. Csernus viszont ezt felborítja, és azt mondja amit nem akarsz hallani.
Érdemes tőle olvasni:)

Lovebooks>!

Csernus Imre

Őszinte, szókimondó, nem tereli a témát, hanem a közepébe vág. Ugyan fájhat az őszintesége, de későbbiekben csak jótékony hatással lehet a jövőre nézve.

Ombodi_Gábor>!

Csernus Imre

Nagyon bejött Csernus munkássága! Nagyjából csak 1 éve olvasok, elég hamar kerültek a kezembe a művei amit nagyon mélyvíznek éreztem, „A Nőt” le is tettem. Majd egy kis kihagyás után jöttek sorban a könyvek A Férfi, A Fájdalom arcai, A kiút.
Ezek olvasása közben rengeteg cselekvés-, gondolkodásbeli hibámra jöttem rá, megértettem korábbi viselkedésemet vagy embertársaimét.
Meggyőződésem, hogy alapműnek kellene lenni, kötelező olvasmánynak a legtöbb könyvének, bár nem tudom milyen korban.
Ha mindenki a könyvben leírt módon gondolkodna, beszélne, viszonyulna embertársaihoz, ha a könyvben leírt üzenet szerint élne, akkor sokkal őszintébb, egészségesebb társadalomban élhetnénk, sokkal kevesebb őszintétlen ember lenne, sokkal jobban ki tudnánk állni magunkért, kevesebben lennének képtelenek nemet mondani, kevesebb elfojtás betegítene meg bennünket, ez pedig szerintem a boldogsághoz vezető út egyik alappillére. Persze bátorság feltétlenül kell, hogy a megszokott életünkből kilépjünk és a könyvből megszerztett tudást gyakorlatban használjuk, de remélem ez sokaknak sikerül, nekem is vannak még bőven hiányosságaim ilyen téren.
Mindenesetre nagyon köszönöm Dr. Csernusnak a könyvek elkészítését és a lánynak is, aki a kezembe adta ezeket a könyveket :)

konyvolvaso>!

Csernus Imre

Szeretem a stílusát, szivesen olvasom a könyveit és hallgatom az előadásait. Tetszik, hogy rá mer tapintani arra ahol hiba van és segítséget ad az előre lépéshez. Sokszor nyers, szókimondó, nem beszél félre, elgondolkodtat vagy felráz.

Kmercike>!

Csernus Imre

Nagyon szeretem őt, a stílusát meg annál is jobban. Szerintem teljesen korrekt, imádom, ahogyan az ember képébe mondja az igazságot. Örülök, hogy ez a könyveiben is visszaköszön, ez teszi őt igazivá – ha úgy tetszik: egyedivé.

A_Varázsló>!

Csernus Imre

Kiváló szerző. Vannak néha SZÁMOMRA már idegesítően megírt fejezetei, de ez nem befolyásolja azt,hogy Ő egy zseniális szerző, de mindenekelőtt Ember.


Népszerű idézetek

Bence P>!

A bizonytalanok mindig mindent túlbonyolítanak.

68. oldal

1 hozzászólás
robinson >!

Én azt gondolom, az erő mindig ott kezdődik, ha valaki ki meri mutatni, ami fáj, és soha nem ott, amikor valaki azt mutatja, hogy milyen rezzenetlen arccal bír ki mindent.

48. oldal (Jaffa, 2009)

Kapcsolódó szócikkek: erő
Panda>!

Aki nem fogadja el, hogy a változtatás fájdalommal jár, annál sohasem fog bekövetkezni a fejlődés.

33. oldal

2 hozzászólás
Málnika>!

Amíg önmagamat nem szeretem, addig igazából mást sem fogok tudni szeretni.

13. oldal

Csernus Imre: A harcos Életrajz és lélekrajz

maneki_neko>!

Minden emberben irgalmatlan erő feszül, amit lehet önfejlesztésre és önpusztításra is fordítani. Elnyomni bizonyos folyamatokat és érzéseket mindig nagyobb energiát emészt fel, mint hagyni őket megnyilvánulni. Összességében tehát rengeteg energiát pocsékolnak el azok, akik elfojtanak – olyan energiát, amit önfejlesztésre is lehetne használni.

176. oldal

Kapcsolódó szócikkek: önfejlesztés
1 hozzászólás
Lunemorte P>!

Ez egy varázslat. Ha meg tudsz állni, és röhögni magadon, már baj nem lehet.

138. oldal

Tóth_Orsolya>!

Az igazi szeretet ott kezdődik, ha én tiszteletben tartva elengedem azt, aki szeretne elmenni, bármennyire is fáj nekem.

109. oldal

Pandalány P>!

Egyébként tudnod kell, hogy mindenki csak annyi szeretetet, megbecsülést és tiszteletet kap, amennyit önmagának ad.

PuPilla>!

Epiktétosz óta tudjuk, hogy nem a dolgok gyötörnek meg minket, hanem a dolgokról alkotott képzeteink. „Hű mi lesz akkor?!” Semmi! Semmi se lesz!

Popper Péter, 128.o.

Kapcsolódó szócikkek: Epiktétosz
Lunemorte P>!

Amikor valaki egy információt, útmutatást hall, nagyon fontos, hogy megőrizze magában a kételkedést a hallottakat illetően. Hiszen ha feltétel nélkül elfogadok valamit, akkor csak bamba birkaként, gondolkodás nélkül megyek, amerre mások mondják. A kételkedés az emberi szabadságom meglétét jelenti, azt, hogy nem feltétel nélkül hiszek el mindent, megfontolom, amit hallok, és végül én magam döntök.

7. oldal

Kapcsolódó szócikkek: döntés · elfogadás · emberek · kételkedés · szabadság