!

Csernus Imre magyar

1966. március 2. (Verbász, Jugoszlávia) –

Tudástár · 3 kapcsolódó alkotó

Honlapcsernusdoki.hu
Facebook@csernusdoki

Képek 1

Könyvei 20

Csernus Imre: A nő
Csernus Imre: A férfi
Csernus Imre: A kiút
Csernus Imre: A fájdalom arcai
Csernus Imre: Egy életed van
Csernus Imre – Dobai Benedek – Tárnok Alfonz: Drogma
Csernus Imre: Ki nevel a végén?
Csernus Imre: Főnix
Csernus Imre – Pampuryk Péter: Felnőtt húsleves
Csernus Imre: A Nő – Csajsziknak

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Nyitott Akadémia · Mesterkurzus · Az élet dolgai

Antológiák 5

Miért vagyunk boldogtalanok?
Párkapcsolat klinika
Bagdy Emőke – Csernus Imre – Czeizel Endre – Daubner Béla – Feldmár András – Kádár Annamária – Kígyós Éva – Pál Ferenc – Popper Péter – Ranschburg Jenő – Szendi Gábor: Belső utakon
Gutman Bea (szerk.): A párkapcsolatok iskolája
Családi boldogság, családi pokol?

Felolvasásai 2

Csernus Imre: A nő
Csernus Imre: A férfi

Kiemelt alkotóértékelések

Black_Angel>!

Csernus Imre

Nagyon szeretem Csernust, a stílusát, az őszinteségét, azt,hogy ilyen konkrétan és nyersen fogalmaz, mert az ember csak így tud szembenézni a problémáival. Ha kedve szövegek alá rejtjük, azt az ember sokszor nem veszi észre. Csernus viszont ezt felborítja, és azt mondja amit nem akarsz hallani.
Érdemes tőle olvasni:)

just_aGirl>!

Csernus Imre

Nagyon jó szakembernek tartom, a könyvei rendkívül informatívak.
Az egy csillag levonás is csak azért jár, mert nincs olyan oldal, ahol ne káromkodna a Tanár Úr! Bár szerinte, ha nem tudom ezt helyén kezelni, akkor bennem van a hiba. Na ezzel az egy tézisével azért szívesen vitába szállnék. Azzal viszont nem lehet vitatkozni, hogy az eredményeit ezzel a stílussal hozza. Függőkre másképp sajnos nem lehet hatni. Én viszont, mint érdeklődő és szépirodalmat is igen-igen kedvelő olvasó egy kicsit kevesebb b…meg-el is beértem volna.
UI: ez itt a reklám helye, de a Toxikoma című film, ami a két domináns hím, ő és Szabó Győző „összecsapásáról” szól, szerintem szenzációs!

Lovebooks>!

Csernus Imre

Őszinte, szókimondó, nem tereli a témát, hanem a közepébe vág. Ugyan fájhat az őszintesége, de későbbiekben csak jótékony hatással lehet a jövőre nézve.

Ombodi_Gábor>!

Csernus Imre

Nagyon bejött Csernus munkássága! Nagyjából csak 1 éve olvasok, elég hamar kerültek a kezembe a művei amit nagyon mélyvíznek éreztem, „A Nőt” le is tettem. Majd egy kis kihagyás után jöttek sorban a könyvek A Férfi, A Fájdalom arcai, A kiút.
Ezek olvasása közben rengeteg cselekvés-, gondolkodásbeli hibámra jöttem rá, megértettem korábbi viselkedésemet vagy embertársaimét.
Meggyőződésem, hogy alapműnek kellene lenni, kötelező olvasmánynak a legtöbb könyvének, bár nem tudom milyen korban.
Ha mindenki a könyvben leírt módon gondolkodna, beszélne, viszonyulna embertársaihoz, ha a könyvben leírt üzenet szerint élne, akkor sokkal őszintébb, egészségesebb társadalomban élhetnénk, sokkal kevesebb őszintétlen ember lenne, sokkal jobban ki tudnánk állni magunkért, kevesebben lennének képtelenek nemet mondani, kevesebb elfojtás betegítene meg bennünket, ez pedig szerintem a boldogsághoz vezető út egyik alappillére. Persze bátorság feltétlenül kell, hogy a megszokott életünkből kilépjünk és a könyvből megszerztett tudást gyakorlatban használjuk, de remélem ez sokaknak sikerül, nekem is vannak még bőven hiányosságaim ilyen téren.
Mindenesetre nagyon köszönöm Dr. Csernusnak a könyvek elkészítését és a lánynak is, aki a kezembe adta ezeket a könyveket :)

Kmercike>!

Csernus Imre

Nagyon szeretem őt, a stílusát meg annál is jobban. Szerintem teljesen korrekt, imádom, ahogyan az ember képébe mondja az igazságot. Örülök, hogy ez a könyveiben is visszaköszön, ez teszi őt igazivá – ha úgy tetszik: egyedivé.

Kikyo_7>!

Csernus Imre

Tudom, hogy sokan utálják őt, mert

– nem kicsit bunkó tud lenni,
– szadista is olykor,
– Puzsér módjára az ember képébe mondja a véleményét, ha tetszik, ha nem
– a könyvei Leslie Lawrence módjára teli vannak ismétlésekkel,
– bort iszik és vizet prédikál,

de én mindezek ellenére is kedvelem őt. Az sem érdekel, hogy van nála jobb orvos is. Elszórakoztat, színt visz az unalmas hétköznapokba. Szeretem a polgárpukkasztó embereket.

A_Varázsló>!

Csernus Imre

Kiváló szerző. Vannak néha SZÁMOMRA már idegesítően megírt fejezetei, de ez nem befolyásolja azt,hogy Ő egy zseniális szerző, de mindenekelőtt Ember.


Népszerű idézetek

Bence P>!

A bizonytalanok mindig mindent túlbonyolítanak.

68. oldal

1 hozzászólás
Málnika>!

Amíg önmagamat nem szeretem, addig igazából mást sem fogok tudni szeretni.

13. oldal

Csernus Imre: A harcos Életrajz és lélekrajz

1 hozzászólás
robinson P>!

Én azt gondolom, az erő mindig ott kezdődik, ha valaki ki meri mutatni, ami fáj, és soha nem ott, amikor valaki azt mutatja, hogy milyen rezzenetlen arccal bír ki mindent.

48. oldal (Jaffa, 2009)

Kapcsolódó szócikkek: erő
Panda>!

Aki nem fogadja el, hogy a változtatás fájdalommal jár, annál sohasem fog bekövetkezni a fejlődés.

33. oldal

2 hozzászólás
maneki_neko>!

Minden emberben irgalmatlan erő feszül, amit lehet önfejlesztésre és önpusztításra is fordítani. Elnyomni bizonyos folyamatokat és érzéseket mindig nagyobb energiát emészt fel, mint hagyni őket megnyilvánulni. Összességében tehát rengeteg energiát pocsékolnak el azok, akik elfojtanak – olyan energiát, amit önfejlesztésre is lehetne használni.

176. oldal

Kapcsolódó szócikkek: önfejlesztés
1 hozzászólás
Lunemorte P>!

Ez egy varázslat. Ha meg tudsz állni, és röhögni magadon, már baj nem lehet.

138. oldal

Pandalány P>!

Egyébként tudnod kell, hogy mindenki csak annyi szeretetet, megbecsülést és tiszteletet kap, amennyit önmagának ad.

Tóth_Orsolya>!

Az igazi szeretet ott kezdődik, ha én tiszteletben tartva elengedem azt, aki szeretne elmenni, bármennyire is fáj nekem.

109. oldal

PuPilla>!

Epiktétosz óta tudjuk, hogy nem a dolgok gyötörnek meg minket, hanem a dolgokról alkotott képzeteink. „Hű mi lesz akkor?!” Semmi! Semmi se lesz!

Popper Péter, 128.o.

Kapcsolódó szócikkek: Epiktétosz
Lunemorte P>!

Amikor valaki egy információt, útmutatást hall, nagyon fontos, hogy megőrizze magában a kételkedést a hallottakat illetően. Hiszen ha feltétel nélkül elfogadok valamit, akkor csak bamba birkaként, gondolkodás nélkül megyek, amerre mások mondják. A kételkedés az emberi szabadságom meglétét jelenti, azt, hogy nem feltétel nélkül hiszek el mindent, megfontolom, amit hallok, és végül én magam döntök.

7. oldal

Kapcsolódó szócikkek: döntés · elfogadás · emberek · kételkedés · szabadság