!

Cseri Kálmán magyar

1939. április 30. (Kecskemét) – 2017. február 13.

Tudástár · 1 kapcsolódó alkotó

KatalógusnévCseri Kálmán
Nemférfi
Életrajz

Képek 3

Könyvei 48

Cseri Kálmán: A kegyelem harmatja
Cseri Kálmán: A Tízparancsolat
Cseri Kálmán: Emberek a kereszt körül
Cseri Kálmán: Miatyánk
Cseri Kálmán: A négyküllős kerék
Cseri Kálmán: József
Cseri Kálmán: Sorsfordító imádságok
Cseri Kálmán: Szeressétek egymást!
Cseri Kálmán: Református hitünk
Cseri Kálmán: Tudom, kinek hittem

Szerkesztései 1

Cseri Kálmán (szerk.): Adventtől adventig

Felolvasásai 1

Cseri Kálmán: A kegyelem harmatja

Róla szóló könyvek 1

Bene Éva: Csendes csodák

Népszerű idézetek

ritusss>!

Mert nem ott kezdődik, hogy segítségül hívom Istent az én dolgaimhoz. Hanem előbb megkérdezem tőle, mi az én dolgom, és miután megértettem, meg is teszem.

11. oldal

4 hozzászólás
csucsorka IP>!

Ezt a példát egy idős, bölcs lelkipásztortól hallottam. Nevezzük most őt Nagy Jánosnak. Szerette özvegy édesanyját. Annyira szerette, hogy az esküvője napján is bement a mama szobájába és megkérdezte tőle: ugye tudja édesanyám, hogy mennyire szeretem. Tudom, édes fiam. Akkor szeretnék ma mondani valamit. Én továbbra is szeretni fogom, de mától kezdve ebben a házban két Nagy Jánosné fog élni, és én mindig az ifjabbik mellett fogok állni. Akkor is, ha nem neki lesz igaza.

27. oldal, 3. fejezet, Elhagyja... (Budapest - Pasaréti Református Egyházközség, 2003)

csauperjel>!

Ám az első lépés elismerni: vétkeztem, rossz útra tértem, kész vagyok mindenben engedelmeskedni.
    Ehelyett azonban sok tékozló fiú továbbra is a disznók között marad, és onnan üzenget az apjának, hogy küldjön neki újabb elherdálnivalót. Sokan ezt tekintik imádságnak. Ez nem imádság. Az igazi imádság alaphangja ez: vétkeztem, semmi nem jár nekem, de veled szeretnék élni. Nem valamit kér ez a fiú, hanem az apja közelébe kéredzkedik vissza. Tudja, hogy az mindennél többet jelent.

Mi Atyánk (Harmat, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: apa · bűn · bűnbánat · ima · Isten · tékozló fiú
>!

Aki őbenne hisz, az átengedi magán ezt a szeretet, és ezzel a szeretettel fog szeretni másokat. Komolyan veszem, hogy nélküle nem tudok szeretni. Nem mondok le arról, hogy mégis szeretni akarom a többieket és Őt. Engedem, hogy Isten szeretete átformáljon. Befogadom Istent, aki maga a szeretet, és engedem, hogy Isten szeretete átáradjon rajtam, ha belepusztulok is. Sőt, egyenesen akarom, hogy pusztuljon bele az én régi, önző, magamnak való, korlátolt természetem, hogy korlátlan tere legyen bennem Istennek, aki maga a szeretet. Hisszük mi ezt igazán?

17. oldal

3 hozzászólás
csauperjel>!

Isten gyermeke nem a gonoszt kéri, hogy ne vigye kísértésbe. Nekünk egy szavunk sincs a gonoszhoz. Azt se mondjátok, hogy távozz tőlem, sátán! Erre egyedül Jézusnak volt hatalma. Mi dicsőséges és győzelmes Urunkkal beszélünk meg mindent. Atyánkat kérjük, hogy ne vigyen minket kísértésbe, de szabadítson meg a gonosztól, mert a gonosznak is ő parancsol, mert ő parancsol a gonosznak is, és a gonosz kénytelen neki engedelmeskedni mindenben.

Mi Atyánk (Harmat, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: ima · Isten · sátán
1 hozzászólás
tataijucc>!

Először tehát Jézust mint Megváltómat ismertem meg. Utána a bibliaolvasás során beleütköztem ebbe a megállapításba, Jézus azt mondja: Ti az én barátaim vagytok. Nem akartam hinni a szememnek. Én, az Ő barátja? Ezt szentül és alázatosan, de komolyan kell venni. Ez azt jelenti, hogy akkor én soha többet nem leszek egyedül. Az én barátom meg is ígéri több helyen: velünk van minden napon. Sem nappal, sem éjjel, sem egészségesen, sem betegen, sem egyedül, sem társaságban, sem munkában, sem munka nélkül vagy pihenésben, soha nem marad egyedül a hívő. Soha nincs kiszolgáltatva semmilyen sötét erőnek, sem emberek kénye-kedvének. Mert egyszer kiszolgáltatta magát Jézusnak, és neki gondja van rá. A hívővel semmi nem történhet véletlenül. És ezt tudja is. És még ha ártanak is neki mások, csak annyit árthatnak, amennyire szüksége van ahhoz, hogy erősödjék a hite, vagy megmaradjon az alázatban. Erre a nagy barát, Jézus Krisztus a garancia.

5. Kinek mondotok engem?

lenne P>!

Magunkat ünnepeljük karácsonykor. Erről árulkodik a szükségesnél sokkal dúsabban terített asztal is.

3. oldal

8 hozzászólás
Porcsinrózsa >!

Éljünk úgy, hogy akármit cselekszünk, mindent az ő dicsőségére tegyünk !

127. oldal - Isten imádása (Harmat , 2012)

Fatma>!

Nem az a tökéletes, aki bűn nélküli, hanem aki Isten szeretetével tud szeretni másokat.

273. oldal

Cseri Kálmán: A kegyelem harmatja Áhítatok az év minden napjára

lenne P>!

A házasságban mindig a házasság szenved az ellene elkövetett vétkek miatt, vagyis mind a ketten, akik benne élünk. Nem lehet teljes öröm az, amikor az egyik úgy örül, hogy a másik közben sír. Az egyik úgy győz, hogy a másik vereséget szenved. Nincs egyik és másik. Ők valamikor eggyé váltak, – akkor is, ha nem egyeznek sok mindenben, – és a közösen elkövetett hibák miatt közösen szenvednek mindig. A házasság szenved mindig.

13. oldal, A házasság válságai II.