!

Cserhalmi Dániel magyar

1981. október 8. –

Daniel_Cserhalmi IP
51 figyelő · 14 figyelt · 323 értékelés · 0 polc · 45 karc · 1 észlelés
Nemférfi
Honlapavhregenyek.hu

Képek 8

Könyvei 2

Cserhalmi Dániel: Csengőfrász
Cserhalmi Dániel: Szibériai csapda

Népszerű idézetek

robinson>!

– És olvasni szokott? Tud ajánlani valami jó könyvet? Hátha kedvet kapok hozzá.

233. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyv · olvasás
fióka P>!

– Azonban lenne még egy feladat, melynek előkészítéséhez hozzá kell kezdeni.
– Hallgatom, Rákosi elvtárs.
– Szeretnék egy nagyobb pert őszre.

39. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Péter Gábor · Rákosi Mátyás
gesztenye63 P>!

Péter Gábor az évek során hozzászokott Rákosi reggeli dühkitöréseihez, melyek egyre inkább leperegtek róla. Tudta, csak végig kell hallgatnia a szóáradatot, utána pedig végrehajtani a kiadott parancsot. Péter soha egyetlen döntést sem kérdôjelezett meg, mert tudta, saját túlélésének biztosítéka a feltétlen hûség. Noha nem minden tekintetben értett egyet a fôtitkár döntéseivel, a parancsokat lelkiismeretesen végrehajtotta. Az évek során felismerte, hogy mindenki lecserélhetô és pótolható. Annak ellenére, hogy élvezte Rákosi bizalmát, tudta, ennek fenntartása érdekében az utasításokat betû szerint kell követnie.

37. oldal

Kapcsolódó szócikkek: ÁVH · Péter Gábor · Rákosi Mátyás
Goofry P>!

„Héj és mag nélküli zöld cseresznye nagy tételben eladó. Jelige: kukacos.”

10. oldal; 00. fejezet

robinson>!

Rákosi Mátyás felült az ágyban és nagyot ásított. A héten már másodjára ébredt fel a szokott időnél korábban, holott eddig sosem volt gondja az alvással. Ez nyugtalanította. Talán a túl sok munka miatt van.

253. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rákosi Mátyás
robinson>!

– Na, most már érted, miért utálom ezeket! Még hogy az apám kém volt! Tiszta hülyeség.

239. oldal

robinson>!

Aztán eszébe jutott az apja, aki kiugrott a harmadik emeleti ablakból, az anyja, aki majdnem beleőrült ebbe, a kilakoltatásuk, s végül mindaz, ami az országban folyik.

237. oldal

KleineKatze>!

– Értettem. Reggel folytatjuk a kihallgatást, és estére a kezünkben lesz a vallomás. Mi legyen az ügyben érintett további személyekkel? Seres ismeretségi köréből van néhány ember, akik nem köthetők az ügyhöz, de a vallomások alapján elítélhetők.
– Természetesen őket is vonják be a perbe. Gaált felakasztjuk, ez nem is kérdéses, esetleg Serest is. Vagy őt inkább internálják. A többiek kapjanak tíz évet, aztán majd meghosszabbítjuk.

38. oldal

gizad>!

Úgy látszik, három fajta ember van, gondolta magában. Aki kiszolgálja a rendszert, aki megpróbál elmenekülni, és aki némán tűri a rá rótt sorsot.

204. oldal

>!

A ZISZ áthaladt a Lánchídon, s Rákosi még mindig a másnapi beszéd jegyzeteit rendezgette. Néha kipillantott az ablakból, mert bár napjában kétszer is megtette ezt az utat, a Budai Vár és a Parlament látképe újra meg újra elbűvölte.

34. oldal, 02. fejezet (Atlantic Press Kiadó, 2018)