!

Csendes Nóra

Nem

Képek 3

Könyvei 1

Csendes Nóra: Zápor utca

Népszerű alkotóértékelések

>!
Floracska98

Csendes Nóra

Szerintem ne maradjon csendes, hanem írjon még jó sokat. :)

3 hozzászólás
>!
Áfonya74 P

Csendes Nóra

Gyönyörűen, dallamosan megfogalmazott, tiszta mondatok, szinte zenélnek a papíron.
Remélem, nagyon-nagyon remélem, hogy kapunk még ebből a csodából bőven!!!

>!
Timi970120

Csendes Nóra

Nem szeretek egy írót sem egyetlen műve alapján megítélni, nem is értem azt, más miért teszi, ám tekintettel arra, hogy nem tudok róla, hogy több kötetes lenne, és itt, molyon sem találok más könyvéről információt, „muszáj” ennyi alapján, röviden állást foglalnom.
Habár nem nyerte el maradéktalanul a tetszésemet a Zápor utca, nem teljesen véletlenül nyerte meg az Aranymosást! És mi támasztaná ezt a gondolatomat még inkább alá, mint a tény, miszerint anno hónapokon át tartó olvasási válságból rántott ki? Emiatt sem értem, hogyan lehetséges az, hogy még nem rukkolt elő a kiadó valami új írásával.
A hosszabb véleménykifejtésem – amely cselekményleírást tartalmazó szöveget is tartalmaz! – a már említett kötetről itt található:
https://moly.hu/konyvek/csendes-nora-zapor-utca/en-es-a-konyv/timi970120

>!
K_Eraa93 P

Csendes Nóra

Idézném magam:

” Kedves Nóra!
Neked azt szeretném mondani, hogy öröm volt olvasni, ahogy a szavakkal bánsz. Ahogy kerek egész mondatokat formálsz, nem összecsapott, beszúrt, sablon mondatok. Gazdag a szókincsed és biztos sokat olvastál, hogy ez így a fejedben legyen. A lelkedről nem is beszélve! Biztos vagyok benne, hogy egy csupaszív, érzelmekkel teli ember vagy, máskülönben nem tudtál volna ilyen szépet írni.
Remélem, hogy olvashatom még a kezed munkáját. „

>!
mézesmogyifelhő P

Csendes Nóra

Míg olvastam a könyvét végig azon járt az agyam hogyan tud egy ilyen fiatal ilyen csodaszépen fogalmazni és történetet szőni. Remélem sok könyvét olvashatjuk még!!!

>!
Vien

Csendes Nóra

Könyvmoly életem során rengeteg könyv érintett meg, és a Zápor utca magasan köztük van. Az a könyv, amit a legvégén még könnyezve végigsimítasz, annyira a szívedhez nőtt. Régóta kívánságlistás volt, és csak azt bánom, hogy nem olvashattam hamarabb és hogy még nincs a polcomon. Valami csodálatosan ír ez a lány – aki meglepő módon 3 évvel fiatalabb nálam – és minden tiszteletem… az élethű fogalmazásért az 50-es évekről, a lírai mondatokért, amik szinte dalolnak, a költői kifejezésekért, amik mellett nem lehet elmenni, annyira gyönyörűek, és a vége miatt, ahol már sírtam. Köszönöm. Csodálatos lelked van, és minden rezdülése érződött ebben a könyvben. Remélem, nem ez volt az utolsó, amit Tőled olvashattam! (:


Népszerű idézetek

>!
vikcs P

Attól még nem múlik el, hogy nem mondjuk ki.

142. oldal

2 hozzászólás
>!
vikcs P

Furcsa dolog a csend, olyan, mint egy tükör. Megmutatja, mi van benned.

283. oldal

Kapcsolódó szócikkek: csend
>!
vikcs P

– Az ember mindig azt bántja, akit szeret.

279. oldal

>!
Mpattus P

Vannak emberek, akik olyanok, mint a szél. Nem tudod irányítani őket, csak behunyni a szemed, ha a szellő végigsimít az arcodon, és elfogadni, hogy tovább fúj.

>!
vikcs P

…ha láthatnánk az apró mozzanatokat, amelyek pillanatok alatt sorsokat alakítanak át, talán nem követnénk el újra és újra ugyanazokat a hibákat.

5. oldal

>!
vikcs P

– Ne várd a szőke herceget, úgyse fog eljönni.

73. oldal

4 hozzászólás
>!
vikcs P

Sok ember leéli az életét úgy, hogy sose szeretett igazán senkit. Mi viszont legalább pár évig igazán szerettük egymást. Érted ezt?

274. oldal