!

Clive Cussler amerikai

1931. július 15. (Aurora, Illinois, Amerikai Egyesült Államok) – 2020. február 24.

Tudástár · 13 kapcsolódó alkotó · 1 film

Teljes névClive Eric Cussler
Nemférfi
Honlapclive-cussler-books.com
Facebook@clivecussler

Könyvei 70

Brad Meltzer – Don J. Snyder – Mary Higgins Clark – Clive Cussler: Milliomosok / Bukott angyal / Apa szeme fénye / Walhalla visszatér
Clive Cussler: Emeld ki a Titanicot!
Clive Cussler: Szahara
Clive Cussler – Craig Dirgo: Az Arany Buddha
Clive Cussler: Inka arany
Clive Cussler – Craig Dirgo: A szent kő
Clive Cussler: A Kán kincse
Clive Cussler: Dragon – Sárkány I-II.
Clive Cussler: Cyclops I-II.
Clive Cussler: Légitámadás

Kapcsolódó sorozatok: Dirk Pitt · Oregon-akták · Numa-akták · Isaac Bell nyomozó esetei · Dirk Pitt angol · Oregon Files angol · NUMA Files angol · Fargo Adventure angol · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Reader's Digest válogatott könyvek


Népszerű idézetek

robinson P>!

– Negyvennégy év – mondta Kaufman elgondolkodva.
– Hosszú idő egy vonat eltűnéséhez.

14. oldal

robinson P>!

Marion Bell szemébe nézett, és elhomályosult a látása.
– Nem is tudja, hogy mennyire boldoggá tesz, hogy nem ölték meg!

262. oldal

robinson P>!

– A rengeteg mocsok ellenére is szemet gyönyörködtető – jegyezte meg végül.. – Csak idő kérdése, hogy egy vasútmúzeum pénzt áldozzon a rendbehozatalára, és kiállítsa.

11. oldal

robinson P>!

Nem sokkal a 20. század születése utána Mississippin hanyatlásnak indult a gőzhajózás. Csak néhány személyszállító maradt divatban.

25. oldal

jehuka P>!

– (…) Apropó: ha sellőkbe botlanátok, feltétlenül szóljatok!
– Na és mihez kezdenél velük ebben a jéghideg vízben?

77. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Al Giordino · Rudi Gunn
bogcica>!

– Túlzok! – fortyant fel Sandecker. – Az a kretén is ugyanezt mondta, amikor felszólaltam a Kongresszus előtt, és könyörögve kértem őket, hogy segítsenek izolálni és felszámolni a szennyezés forrását. Őket azonban sokkal jobban érdekli az, hogy megnyerjék a következő választást. Hányingerem van a véget nem érő bizottsági meghallgatásoktól, és hányingerem van attól, hogy senkinek nincs bátorsága népszerűtlen kijelentéseket tenni és környezetvédelemre „pazarolni” a nemzet pénzét.

123-124. oldal

bogcica>!

– Kicsit hülyének érzem magam. Itt ülök a sivatag közepén, és halat zabálok.
Pitt elvigyorodott.

306. oldal

bogcica>!

– Még a papok is vizet prédikálnak és közben bort isznak, Mr. Pitt. De nemcsak ők a bűnösök… Azok vagyunk mindannyian. Mindenki, aki használja a különféle vegyületekből gyártott dolgokat: üzemanyagot, tisztítószereket, tartósítószereket, bármit, amit csak eszébe jut. A kényszerű megalkuvás korát éljük, és nincs, aki ez ellen tenni tudna. Az ellenőrzés már régen kicsúszott a kezünkből, a szörny önálló életre kelt, és túl hatalmassá vált ahhoz, hogy elpusztíthassuk.

372. oldal

bogcica>!

Miután a nap, akár egy ágyúból kilőtt tűzgolyó, berobbant az égre, Giordino vette át a kormányt. Egy órával napkelte után Pitt megkérte a barátját, hogy állítsa meg az autót. Hátrament, és addig keresgélt a Renault platóján, míg egy megfelelően hosszú, durván egyméteres lécet nem talált. Merőlegesen a homokba szúrta, aztán fogott két követ, melyek közül az egyiket az árnyék végére helyezte.
– Hát ilyen az egyszerű obsitos iránytűje? – kérdezte Giordino a teherautó árnyékából.
– Nyisd ki jól a szemed, hátha rád ragad valami. – Giordino mellé állt, várt tizenkét percet, majd ismét megjelölte az árnyék végét, ezúttal a második kővel. Ezután egy egyenessel összekötötte a két követ, az egyenest meghosszabbította, jó fél méterre a második kövön túl, végül a bal lábával az első kő elé lépett, a jobb lábát pedig a vonal másik vége elé tolta. Előrenyújtotta a bal karját. – Arra van észak, arra pedig – nyújtotta ki oldalra a jobb karját – kelet és a Transz-Szahara autóút.
– Nem is tudom, mi lenne velem nélküled – nézett a kinyújtott kar által mutatott irányba Giordino. – Néha azon tűnődöm, nem kellene-e mamának szólítanom téged.

426-427. oldal

juanito_b192>!

– Én úgy gondolkozom, mint egy amerikai, úgy iszom, mint egy angol, úgy vezetek, mint egy olasz, és úgy élek, mint egy francia. És tudja, miért, hadnagy?
Marganyin elvörösödött, és idegesen motyogta:
– Nem, uram.
– Hogy megismerjem az ellenséget, Marganyin.

33-34. oldal