!

Claire Loup francia

Nem

Képek 1

Könyvei 3

Claire Loup: Amikor életemben először
Claire Loup: Mes premières fois
Claire Loup: Meine ersten Male

Népszerű alkotóértékelések

>!
Trudiz

Claire Loup

A humora elkápráztatott, egyes részeknél könnyeztem a nevetéstől. Jó érzés volt olvasni a könyvét. :))

>!
boszii I

Claire Loup

Mit ne mondjak, itt molyon egy , azaz egy könyvét látom itt moly.hu-n, és hiszek ennek a remek oldalnak.
Miközben olvastam ezt a bizonyos könyvet, végig az volt bennem, hogy ez nagyon összecsapott, néhol megbotránkoztató, egy normális tininek nem kellene ilyeneket csinálnia, de még az agyonlázadónak sem.
És valahol ez a szülőktől is fakadhat. Ugyanis benne volt… itt a kérdés: miért engedi el a lányát a drága anyuciapuci füves bulikba?
Sokszor nem tudtam, hány éves a karakter, kivel van, Gab, Jules, stb…
Önbizalomhiánnyal rendelkező sarki gyermek volt Julie…:((
Ez is az a kategória, hogy pedig én mennyire szerettem volna szeretni!! De, nem jött össze….
Kellemes volt, ha éppen nem drog, szex és pia volt színen, de abszolúte egyszerolvasós, soha többet nem venném a kezembe….
A köszönetnyilvánításban pedig, a sok „köszönöm neked, hogy író lettem”, „köszi, hogy mondogattad, írj egy könyvet”, mindenben igazolt engem, és megcáfolta az szerzőnő felé táplált jóindulatomat is, az utolsó cseppnyit is….


Népszerű idézetek

>!
madárka

Arra gondoltam, pont erre valók a barátok: hogy kimondjanak olyan dolgokat, amiket nem mond ki magának az ember…

177. oldal

>!
Destinee

– Én csak egy egyszerű Julie vagyok, aki most tette le az érettségit, és aki filozófia szakra fog járni, jóllehet egyetlen filozófust sem ismer igazán.
– Nekem pont megfelel.
– Csak egy egyszerű Julie, aki a szüleivel lakik, és morog, ha neki kell megteríteni az asztalt.
– Ez is megfelel.
– És hisztérikus vagyok…
– Mint minden lány.
– … és szeszélyes…
– Igényes.
– … és iszonyú rendetlen…
– Művészlélek.
– Gyakran szorongó…
– Érzékeny.
– Nem éppen hűséges…
– Szabadelvű.
– És nyáladzom, amikor alszom.
– Hmmmmm… szexi.
Felkacagtam, és kihúztam a lábamat a homokból. Gabriel így folytatta:
– Azt hiszem, jól kijönnénk egymással… Valami mást nem titkolsz előttem? Soha nem követtél el rablótámadást, és nem ültél börtönben? Megfontolt lánynak tűnsz.
– Csak vigyázz… – mondtam titokzatos arccal. – Engem már tartóztattak le rendőrök!
Elismerően füttyentett.
– Na ne! Talán részegem bicikliztél? Hahaha!
– Nem. Azért tartóztattak le, mert tárolóhelyen álló vonatokra graffitiztem. Még tizenhárom sem voltam.
Na erre leesett az álla.

80-81. oldal

1 hozzászólás
>!
Connie

Ez jelentette a felnőtté válást: rájönni arra, hogy egy darabka elfuserált valóság messze felülmúlhatja a csöpögős és naivan idealizált fantáziákat.

>!
Deersandowls

Mindig beleesem ugyanabba a csapdába: betérek egy könyvesboltba, hogy megvegyek egy könyvet, és öt-hat kötettel a hónom alatt jövök ki, amik egyáltalán nem voltak betervezve.

>!
Atiz91

Merthogy vigyázat, a gondolat félénk, érzékeny jószág ám, előbb csak az orra hegyét dugja ki, aztán egy kicsit megmutatja a buksiját, óvatosan, apró léptekkel merészkedik elő a csöndben és semminek sem szabad megzavarnia, mert akkor riadtan elbújik az agy valamely zugába, és mindent megtesz, hogy egy időre elfelejtődjék.

11. oldal

>!
iamqki

Lola még mindig nem hívott fel. Attól tartok, nem tudta megemészteni, hogy rothadt gyümölcsnek tituláltam a barátját. Istenem, hogy milyen érzékenyek az emberek…

175. oldal

>!
Zitussh

Tizenhárom éves voltam, amikor szörnyű dolog történt velem: egyik éjszaka a hasamat tapogatva gubbasztottam az ágyamon, úgy fájt, hogy képtelen voltam lehunyni a szemem. Felkeltem, hogy felébresszem anyát, azzal, hogy vakbélgyulladásom van. Álmosan dünnyögve emlékeztetett rá, hogy két évvel ezelőtt már kivették a vakbelemet, de kénytelen voltam megosztani vele kétségeimet az orvosok szakértelmét illetően, kijelentve, hogy bizonyára nem szándékosan, de valószínűleg benn hagytak egy ki darabot.

178. oldal

>!
Connie

Órákat töltöttem a tükör előtt, undorral szemlélve az ajkam feletti kis pihét, pontosabban, ahogy akkoriban neveztem, jól fejlett pizzasütőlegény bajuszomat.

>!
Chris_A

Amint megláttam, azt mondtam magamnak: „Julie lányom, mit számít, hogy mennyi az IQ-ja, még ha gyengeelméjű is, gyerünk, vesd be magad!” Manu a mobilján hívta Lolát, így ő elindult vissza a házba, jelentőségteljesen rám kacsintva. Gabriel elmosolyodott, és én úgy döntöttem, szerelmes leszek belé.

58. oldal

>!
Doresz

Mindenki elhagyott, a testem a saját feje után ment: a gondolataim elbujdostak, a kezem begazolt, a hólyagom pedig áradásszerű iramban kezdett megtelni… Ez az! Végre újra felbukkant a fejemben egy gondolat. Egyetlen gondolat. Egy kizárólagos és gyötrő gondolat: pisilni kell.

12. oldal