!

Christopher Sethfield magyar

Bihon Tibor

Könyvei 14

Christopher Sethfield: Rideg évek
Christopher Sethfield: A Próféta
Christopher Sethfield: Folyékony fém
Christopher Sethfield: Rajtaütés
Christopher Sethfield: A stratéga
Christopher Sethfield: Vadászok vadásza
Christopher Sethfield: Túlélők háborúja
Christopher Sethfield: Fémpokol
Christopher Sethfield: Esélytelenek
Christopher Sethfield: Orosz rulett

Kapcsolódó sorozatok: Halálosztó 2029 · Terminator · Halálzóna-tetralógia · Folyékony fém-tetralógia · Összes sorozat »

Antológiák 2

Nemes István (szerk.): A Galaxis Császára
Nemes István (szerk.): Csillagrobbanás

Népszerű idézetek

fekiyeti79 P>!

(…) Műveletlen emberekkel nehéz érdemben vitatkozni.
    Főleg olyanokkal, akik kifejezetten rühellik, ha kiderül, nem nekik van igazuk.

176. oldal, 21. Figyelő szemek

fekiyeti79 P>!

(…)
A vallás mindig is egyike volt azon emberi motivációknak, melyek emberek százezreinek halálát okozta. Nem volt ez másként akkor sem.
Az Ítélet Napja után eljöttek a próféták.
S velük érkezett a halál is.
A gépek pusztítása csak ráadás volt

5. oldal

Razor P>!

Nem szabad állandó sebességgel menekülnöd, kiszámíthatatlan időközökben meg kell állnod, kitérned, irányt változtatnod, felgyorsítanod… – Elhúzta a száját, tekintete egy pillanatra a távolba révedt, és halványan elmosolyodott. – Azt is mondhatnám, hagyd, hogy az Erő vezessen… de ebből aligha értenél bármit is.

18. Alfortville

Kapcsolódó szócikkek: az Erő
4 hozzászólás
fekiyeti79 P>!

Jégcsapok között kuporogni cseppet sem szívderítő elfoglaltság.

(első mondat)

fekiyeti79 P>!

(…) Nehéz lesz levetkőzni a régi beidegződéseket, hogy a háború férfimunka, és a nőknek semmi helye nincs az összecsapásokban. Pedig a jövő határozottan ebbe az irányba mutat: a gépek ellen küzdő harcosok soraiban egyaránt lesznek férfiak és nők, sőt gyerekek is…
(…) egy hideg számításon alapuló rendszerben egy gyermek ugyanúgy embernek számít, mint egy felnőtt. A gép nem fog mérlegelni, nem töpreng morális kérdéseken. Csak meghúzza a ravaszt és kész.

124. oldal, 14. Előkészületek

fekiyeti79 P>!

Ha kételkedsz valakiben, soha ne fordíts hátat neki!

25. oldal, 2. Beszámoló

fekiyeti79 P>!

Mordeaux büszke volt magára, hogy a háború borzalmai ellenére sikerült megőriznie emberi méltóságát. Chaverier nagyapó esténként sokat mesélt a háború előtti időszakról, igyekezett elfeledtetni unokájával a borzalmakat, és megtanítani a helyes életfelfogásra. Mindig úgy tartotta, hogy felesleges másoktól elvenni bármit is, hiszen a rommá lett Párizsban mindent megtalálhatnak, amire szükségük lehet, felesleges és bűnös cselekedet ölni érte.

71. oldal, 9. Kereszttűzben

fekiyeti79 P>!

(…) Lassan előregurult a Hondával, megkockáztatva, hogy átcsusszanjon a teherautó és a fal között. Szemre éppen átfért volna, de annak a kocsija látja kárát. Idáig jutott a gondolatban, amikor rádöbbent, mennyire nehéz megszabadulni bizonyos szokásoktól: hát őszintén, kit érdekel, ha lesz néhány karcolás a karosszérián? Az a lényeg, hogy menjen a kocsi, a külső lényegtelen.

157. oldal, 18. Magányos utazó

fekiyeti79 P>!

Az Ítélet Napja előtt tizenhét éves korában Mordeaux alighanem a nyár utolsó napjait élvezte volna egy csinos leány társaságában, és élete javarészét a szórakozás töltötte volna ki. A háború azonban kitört, és ő még csak nem is álmodhatott ilyesmiről. Minden megváltozott. Most tizenhét évesen a túlélés volt a napi programja.

7. oldal, 1. Patkányok a jágcsapok között

fekiyeti79 P>!

(…) Abban mindannyian egyetértettek, hogy csak akkor lehetnek igazán eredményesek, ha a helyi kezdeményezésből sikerülne egy világméretű mozgalmat kialakítani, mert – mint ahogy azt Árnyékjáró találóan megjegyezte – könnyen azon vehetik észre magukat, hogy egy bomba telibe találja Párizst, egyszer s mindenkorra megoldva az ellenállók problémáját.
    – Feláldozná a gépeit is? – lepődött meg Jacques Mordeaux, amikor a problémát elemezgették. – Elég irracionális cselekedet. (…)
    Árnyékjáró megcsóválta a fejét.
    – Már miért lenne illogikus, ha áldozatokat hoz a győzelem érdekében? – kérdezett vissza. – Gondolj csak a sakkra! Ott is fel kell áldoznod néhány bábudat, hogy végül nyerhess. Olyan játszma nem létezik, ahol a győzelmet egyetlen bábu elvesztése nélkül meg lehetne szerezni.

74-75. oldal, 8. Evolúcióelmélet