!

Charles Dickens angol

Dickens Károly, Чарльз Диккенс

1812. február 7. (Portsmouth) – 1870. június 9. (Higham)

Tudástár · 74 kapcsolódó alkotó · 7 kapcsolódó könyv · 60 film

Teljes névCharles John Huffam Dickens
Facebook@CharlesDickensAuthor

Képek 4

Könyvei 153

Charles Dickens: Karácsonyi ének
Charles Dickens: Twist Olivér
Charles Dickens: Copperfield Dávid
Charles Dickens: Szép remények
Charles Dickens: Két város regénye
Charles Dickens: A Christmas Carol
Charles Dickens: A Pickwick Klub
Charles Dickens: Karácsonyi történetek
Charles Dickens: Nehéz idők
Charles Dickens: Great Expectations

Kapcsolódó kiadói sorozatok: A Világirodalom Remekei Európa · Libri díszkiadások Libri, Scolar, Jaffa · Lazi Könyvkiadó klasszikusai Lazi · Európa Diákkönyvtár Európa · Populart Füzetek Interpopulart · Klasszikusok könnyedén Alexandra · Aranytoll Könyvmolyképző · A világirodalom klasszikusai Kossuth · A világirodalom klasszikusai · Az én könyvtáram · Fehér Holló Könyvek Magvető · Charles Dickens Európa · Helikon klasszikusok · Klasszikusok újramesélve · Klasszikusok képregényben Ventus Libro · Klasszik Alinea · Zórád Ernő képregényei Nero Blanco Comix · Populart füzetek – világirodalom Interpopulart · Klasszikus Regénytár (kék) · Klasszikus mesterek Révai · Magvető Remekírók · Klasszikus Ifjúsági Regénytár Új Ex Libris · Szent István Társulat – Szépirodalom Szent István Társulat · Olvass velünk! Napraforgó · Olcsó könyvtár Franklin-Társulat · Milliók könyve az ifjúságnak · Aranyág Édesvíz · Klasszikus Regénytár (piros) Révai · Klasszikus Regénytár Révai · Történelmi Életregények · Dickens karácsonyi történetei · Magyar könyvtár · A modern könyvtár · Helikon Zsebkönyvek Helikon · Európa Diákkönyvtár Európa · Oxford Bookworms Library angol · Macmillan Collector's Library angol · Penguin Classics Penguin · Penguin's Clothbound Classics Penguin · Penguin English Library Penguin angol · Vintage Classics Vintage · Manga Classics Udon Entertainment angol · Kétnyelvű kis könyvtár Terra · Penguin Drop Caps Penguin angol · Penguin Popular Classics angol · Collins Classroom Classics HarperCollins, Penguin, Collins angol · Wordsworth Collector’s Editions Wordsworth · Klasszikusok magyarul-angolul Napraforgó · Scholastic Classics Scholastic angol · Kétnyelvű klasszikus könyvtár · Splinter's Classic Lines Splinter angol · Vintage Children's Classics angol · Wordsworth Children Classics angol · Pulp! The Classics HarperCollins, Penguin, Pulp! The Classics angol · Puffin Chalk Puffin angol · Illustrated Classics for Everyone angol · Oxford Dominoes Oxford University Press angol · OMG Classics Random House Books for Young Readers angol · Guinea Pig Classics Bloomsbury angol · Xenos Jugendklassiker Xenos német

Antológiák 24

Sárközy Bence (szerk.): Düledék palota
Vic Parker (szerk.): Klasszikus rémtörténetek
Klasszikus detektívtörténetek
Borbás Mária (szerk.): 21 rémes történet
Hunyadi Csaba (szerk.): Poe és követői
Kuczka Péter (szerk.): 22 detektívtörténet
Győri Anna (szerk.): A legnagyobb ajándék és más klasszikus karácsonyi történetek
Dornbach Mária – Szász Elizabeth (szerk.): Tavirózsa kisasszony
Osztovits Levente (szerk.): Tájfun
Kónya Orsolya (szerk.): Áldott karácsony

Róla szóló könyvek 10

Terry Pratchett: Cseles
Terry Pratchett: Dodger
Dan Simmons: Drood
Taxner-Tóth Ernő: Dickens világa
Stefan Zweig: Három mester
Bizám Lenke: Kritikai allegóriák Dickensről és Kafkáról
Claire Tomalin: Charles Dickens
Sükösd Mihály: Dickens
Yolland Artur: Charles Dickens élete és művei
Deborah Hopkinson: A Boy Called Dickens

Népszerű alkotóértékelések

Youditta>!

Charles Dickens

Csodálom az írástudását, szókincsét, azt a finom humorát, amely minden írásában finoman megjelenik, történetmesélési képességét, a mondanivalóját és jó néhány regényét. Nekem mindig marad a szívemben egy féltett zug, ahol Dickens lakozik és hálás leszek neki olyan regényekért örökké mind: Karácsonyi ének, Örökösök, Ódon ritkaságok boltja s amelyeket csak ezután fogok megismerni.
Az egyik legnagyobb író a szememben.


Népszerű idézetek

BZsofi P>!

Úgy képzelem, hogy jellemünk és cselekedeteink szabják meg életünk irányát és ezzel szükségképpen végzetünket. De ha képesek vagyunk jellemünkön változtatni, cselekedeteinket új célokra beállítani, akkor végzetünk is megváltozhatik.

A harmadik számú, egyben utolsó kísértet

Kapcsolódó szócikkek: jellem · végzet
1 hozzászólás
worsi P>!

Nagyon jeles osztriga vált volna belőled, ha történetesen annak születsz.

Huszonharmadik fejezet

9 hozzászólás
zsofigirl>!

Könnyű vagyok, mint a pehely, boldog, mint az angyalok, vidám, mint egy kisiskolás. Kótyagos, mint aki beivott. Víg karácsonyt mindenkinek! Boldog új évet az egész világnak! Adjonisten! Hahó! Adjonisten!

89. oldal

Kapcsolódó szócikkek: karácsony
1 hozzászólás
zsofigirl>!

Fel volt készülve szinte bármire, de semmi esetre sem volt felkészülve a semmire.

47. oldal

zsofigirl>!

Az öreg Marley halott volt, akár az ajtószög.
Egy pillanat! Nem azt akarom mondani, hogy saját kútfőmből tudom, mi teszi kiváltképp halottá az ajtószöget. Jómagam talán a koporsószöget vélném a leghalottabb vasárucikknek. De ez a hasonlat őseink bölcsességét őrzi; és én ugyan nem nyúlok kegyeletsértő kézzel a hagyományokhoz, különben mivé lenne szép hazánk. Szíves engedelmükkel tehát nyomatékosan megismétlem, hogy Marley halott volt, akár az ajtószög.

7. oldal

1 hozzászólás
Petrasek>!

Nem tudod, hogy semmiféle megbánás nem teheti jóvá az elmulasztott lehetőségeket?

24. oldal

ptagi P>!

– Majd elmondom neked, szellem, hogy mi itt a lényeges! A mód a lényeges, amivel a főnök könnyűvé vagy nehézzé teheti szolgálatunkat, teherré vagy örömmé változtathatja munkánkat. Egy szó, egy tekintet, egy mosoly, – oly semmiségek, hogy szinte fel sem mérhetők, számba sem vehetők. És mégis mennyire fontos mindez, a kellő pillanatban többet ér, mintha egész vagyonát osztaná ki közöttünk!

Kapcsolódó szócikkek: főnök
szera>!

Milyen jogon vagy te boldog? Mi okod neked a boldogságra? Elég szegény vagy hozzá.
– Ugyan már – legyintett vidáman az unokaöcs. – Maga meg mi jogon ilyen búskomor? Miért ilyen mogorva? Hiszen elég gazdag.

10. oldal

cinege>!

Becsületes, méltányos és nemes rendje az a dolgoknak, hogyha már a betegség és a szomorúság ragadós, semmi sem ragad el ellenállhatatlanabbul a világon, mint a nevetés meg a jókedv.

145. oldal

Cheril>!

Érdemes elgondolkozni ezen a csodán: minden ember úgy van megalkotva, hogy a legmélységesebb titok és talány legyen a többiek számára.

20. oldal (Európa Kiadó, 2009)

1 hozzászólás