!

Cecilie Enger norvég

Nem
Wikipédiahttps://no.wikipedia.org/wiki/Cecilie_Enger

Képek 2

Könyvei 3

Cecilie Enger: Anyám ajándékai
Cecilie Enger: Mors gaver
Cecilie Enger: Die Geschenke meiner Mutter

Népszerű idézetek

>!
robinson P

Mennyi mindent nem tud az ember a szüleiről.

22. oldal

>!
robinson P

Nagyanyám nagyapa meghitt, halk suttogásával a fülében halt meg.

37. oldal

>!
gesztenye63 P

– A család bonyolult ügy – mondta. – Ugyanakkor semmi másra nem vágyunk.

4 hozzászólás
>!
latti

De most, amíg becsukom magam mögött az ajtót, megpróbálom magamba szívni. Nem egyetlen szagról van szó. Nem rossz, nem is édeskés szag, nem a száradó ruha, a szappan vagy friss kenyér illata, hanem a gyermekkor magától értetődő szaga, amelyen az ember sosem tűnődik el, amikor hazaér az iskolából, egy buliból, egy padláson zajló pókerpartiról vagy a garázs mögötti első csók után, a félelemé, hogy egyedül vagyok, hogy mindenki elutazott, és itt hagytak az üres házban.

13. oldal, 1. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: gyerekkor · otthon
>!
Typotex_Kiadó KU

Mennyi minden rejlik ebben a szóban: adni. Az ember átadja magát valaminek. Megadja magát. Odaadja magát. Odaadó. Vagy az időjárás, amely esőt vagy szelet ád. Vagy a művész, aki koncertet ad. Az anya, aki a mellét adja, a kérdőre vont személy, aki magyarázatot ad, és ott a tizenéves, akinek manapság minden második mondata ez: azt adom! Vagy az érzés, amelynek átadjuk magunkat.
Az ember, aki feladja. Kiad valamit a kezéből.
Megadni? Add meg magad!
Mit jelent ez? A lélek megadja magát Istennek?
A bevétel, amelyről számot adunk az adóhatóságnak.
Anya, aki ajándékokat ad.

176. oldal 26. fejezet

>!
Annamarie P

A tárgyak, amelyeket tőlük kaptunk vagy örököltünk, önmagukban is kerek elbeszélések voltak, és a történetek, amelyek ehhez a két emberhez kapcsolódtak, egyszerűen nem eresztettek engem.

>!
gesztenye63 P

De még az idősebb madárpár is,
Ki évente pottyantja fiókáit,
Irtózik a fenyegető nyugalomtól,
Amikor a fiókák kirepülnek az odúból.

>!
balagesh IP

Anya ellenben néhány éve sokkal inkább attól félt, ami ezeknek a fiúknak nem adatott meg. Hogy senki sem hallotta meg a szülők segítségkérését, amiért a fiaik nem járhattak iskolába, hogy nem akadt megfelelő otthon a számukra, hogy nem voltak autista gyerekekhez értő szakemberek, akik hittek volna abban, hogy ők is képesek megtanulni valamit. De ami a leginkább felháborította, az némelyik szakember azon kijelentése volt, hogy az autizmus a hideg és elutasító anyák bűne. Hogy egész egyszerűen az anyák tehetnek a gyermekük autizmusáról, mert képtelenek számukra melegséget és meghittséget nyújtani. A dolgozó anyákra ez különösen nagy teherként nehezedett.

118. oldal (15)

Kapcsolódó szócikkek: autizmus
>!
robinson P

Nagymama és nagypapa olyan embereket ismertek, akikről legfeljebb a tankönyveimben olvashattam.

35. oldal

>!
Annamarie P

Megszagolhatom az ajándékokat, megérinthetem őket az ajkammal. Azokat a dolgokat, amelyek nincsenek szem előtt, előveszem a fiókok és a szekrények mélyéről, és mintha csak véletlenül történne, olyan helyekre teszem őket, amelyek megfelelőnek tűnnek számomra.