!

Cecelia Ahern ír

Сесилия Ахерн

1981. szeptember 30. (Dublin) –

Nem
Honlaphttp://www.cecelia-ahern.com/
Wikipédiahttp://en.wikipedia.org/wiki/Cecelia_Ahern
Facebookhttps://www.facebook.com/ceceliaahernofficial.int
Twitterhttps://twitter.com/Cecelia_Ahern

Képek 6

Könyvei 64

Cecelia Ahern: Ahol a szivárvány véget ér
Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek
Cecelia Ahern: Bárcsak láthatnál
Cecelia Ahern: Bennem élsz
Cecelia Ahern: Talált tárgyak országa
Cecelia Ahern: A szerelem kézikönyve
Cecelia Ahern: Életed regénye
Cecelia Ahern: A Vétkes
Cecelia Ahern: Ajándék
Cecelia Ahern: Lány a tükörben

Kapcsolódó sorozatok: A Vétkes, Reader's Digest válogatott könyvek, Flawed

Antológiák 1

The Book Lovers' Appreciation Society

Kapcsolódó zóna

!

Cecelia Ahern

20 tag · 13 karc · Utolsó karc: 2017. november 16., 08:46 · Bővebben


Népszerű alkotóértékelések

>!
Papusz SP

Cecelia Ahern

Vannak írók, akiknek a könyveiről ételek jutnak eszembe (szakmai ártalom lehet). Cecelia Ahern könyvei epermousse-ra hasonlítanak – könnyű, halvány rózsaszín kis nassolnivaló, de a tetejére általában szór egy kis pirított mandulát, és egyszer csak azon kapom magam, hogy már a pohár alját kaparászom, mert finom volt, jól esett, de nem feküdte meg a gyomrom.

15 hozzászólás
>!
MLinda P

Cecelia Ahern

Rögtön a levél végével kezdtük az ismerkedést (Utóirat: Szeretlek), tetszett, gondoltam, nézzük meg, mit írt még. Jött sok-sok email (Ahol a szivárvány véget ér) – örültem neki, hogy nagy az adatfogalom és nagyon szurkoltam az érintetteknek, kaptam tőle Ajándékot (nagyon nem örültem neki), bemutatott egy barátjának is (Bárcsak láthatnál), de nem volt szimpatikus. Itt elgondolkodtam: akarok én továbbra is energiát ölni egy ilyen felemás kapcsolatba? Aztán úgy döntöttem, döntetlenre áll a meccs, megnézzük kézikönyv terén mit alkotott (A szerelem kézikönyve). Ez megint tetszett, amolyan elolvasom egyszer és visszateszem a könyvtári polcra könyv.

Ha még olvasok tőle valamit, maradok misztérium nélküli megoldásainál, mert bár jók a „spirituális” ötletei, valahogy nem azt és nem úgy írja meg, hogy az nekem tetsszen.

2 hozzászólás
>!
Lilyom

Cecelia Ahern

Mindig elvarázsol a kedves történeteivel. Nagyon közel áll hozzám a stílusa, nem olvastam még tőle olyan könyvet, ami ne tetszett volna. Kedvenc írónő ♡

>!
Light_House

Cecelia Ahern

Minden elismerésem Cecelia-nak. Minden regénye meglepetést okoz, soha nem az történik, amire számítok.

>!
Sylvie23 P

Cecelia Ahern

Imádom a könyveit, szerintem csodásan ír! Az Ahol a szivárvány véget ér c. könyvét olvastam először, talán ott szerettem bele nem is kicsit a stílusába. Humoros, könnyed, rózsaszín, de nem giccs tenger, tanulságos, megnevetett, olykor meg is ríkat, szóval egyszerűen tökéletes. Remélem nemsokára megvehetem a következő Ahern könyvemet! :)

>!
Emmonita P

Cecelia Ahern

Valamikor jó pár éve (van már 5 is…) a kezembe adtak egy könyvet. Egy könyvet, ami jó hosszú volt, mégis egy nap alatt kiolvastam, és többet bőgtem rajta, mint az összes Harry Potteren együttvéve. Számomra itt kezdődött, valamikor 2008 őszén a Cecelia Ahern rajongásom. :) Azóta minden könyvét elolvasom (és beszerzem). Nem mondom, hogy mindegyik tökéletes, azt se, hogy mindegyik nagyon tetszett, de valamit mindegyik adott. És a mai napig szívesen nézegetem a polcomon az ő sorát, és veszem le egy-egy uncsi délutánon vagy rossz hangulat esetén a Szivárványt.

>!
ellie13

Cecelia Ahern

Nekem még nem okozott csalódást. Imádom, ahogyan ír.

>!
Róka P

Cecelia Ahern

Ahernre jellemző, hogy tök jó ötletei vannak, de a megvalósítás nem mindig sikerül olyan jól.

>!
Réka_xxx

Cecelia Ahern

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Először az „Ahol a szivárvány véget ér” című könyvét kezdtem el olvasni de azzal sokat szenvedtem, pedig az elképzelés, hogy levelek,e-mailok, és sms-ek formájában írja meg a könyvet, az tetszett, de azt kellett tapasztalnom, hogy a megvalósítás nem sikerült jóra. Viszont érdekelt a többi könyve is, hogy hátha csak ez nem tetszett. Elkezdtem olvasni, az Ajándék c. könyvét, és az nagyon tetszett. A történet, az ahogy leírta, és minden tetszett benne, még ha a történet szomorú is. És sorban elkezdtem „falni” a könyveit. Most tartok az utolsónál, és már csak 20 oldal van vissza belőle, de ezt is a kedvenceim közé fogom sorolni. Azért is szeretem a könyveit, mert ilyenkor elrepít egy álomvilágba, és a könyvet feloldja egy mesés fordulattal (egy ország, ahol az eltűnt tárgyak, emberek vannak; egy könyv ami megírja, mi történik veled holnap; tabletták, amitől egyszerre több helyen is lehetsz..stb.) és mindegyikben fut egy romantikus szál is. Imádom a legtöbb könyvét, mindenkinek csak ajánlani tudom. :))


Népszerű idézetek

>!
tataijucc P

Célozd meg a holdat. Nem baj, ha nem találod el. Legrosszabb esetben is a csillagok között leszel.

14 hozzászólás
>!
hippipi

Az életünk időből áll. A napjainkat órákban mérjük, a fizetésünket ezeknek az óráknak az alapján kapjuk, a tudásunk az évek során nő. Gyorsan bepréselünk egy kis kávészünetet a zsúfolt napunkba. Visszarohanunk az asztalunkhoz, figyeljük az órát, az életünket találkákhoz igazítjuk. Mégis, az idő végül elfogy, és az ember szíve legmélyén azon gondolkodik, hogy vajon a lehető legjobban használta-e ki azokat a másodperceket, perceket, órákat, napokat, heteket, hónapokat, éveket és évtizedeket?

142. oldal

>!
Róka P

(…) mindannyiunknak szüksége van álmokra. Mindannyiunknak szüksége van a reményre, hogy többet is elérhetünk annál, amink van.

99. oldal, 12. fejezet

>!
Miamona

Nincs időm megölni magam; az idegösszeroppanásom teljesen lefoglal.

246. oldal

>!
Miamona

Rájöttem, hogy az otthon nem egy hely, hanem egy érzés.

335. oldal

>!
Róka P

Az ember futhat, olyan gyorsan és olyan messzire, ahogy csak tud, de az igazság az, hogy bárhová fut, önmaga elől úgysem menekülhet.

27. fejezet

>!
Nusii

Amikor leejtünk egy poharat vagy egy tányért, hangos csörrenéssel törik össze. Amikor egy ablak vagy egy asztal lába törik el, vagy amikor egy kép leesik a falról, mind-mind zajt csap. De a szív, amikor összetörik, semmilyen hangot nem ad. Azt képzelnénk,hogy olyan fontos, akkora zajt csap, hogy az egész világnak meg kellene hallania, vagy legalább valamilyen ünnepélyes csendülés, gongütés, harangszó hallatszik. De nem. Hallgat, hogy azt kívánjuk, bárcsak szólna valami, hogy elterelje a figyelmünket a fájdalomról.

219. oldal

>!
Miamona

A házasságunk nem egy tündérmese, nem hint rám rózsaszirmokat, és hétvégenként nem repít el Párizsba, de ha levágatom a hajam, észre veszi. Ha felöltözöm, hogy elmenjek valahová, megdicséri a ruhámat. Ha sírok, letörli a könnyeimet. És mikor magányos vagyok, szeretettel vesz körül. Ugyan kinek kell Párizs, ha megölelik helyette?

161. oldal

>!
Róka P

Az ember szíve bármikor összetörhet, függetlenül attól, hány éves.

264. oldal

>!
Lobo

Magányos ember az, aki a valamit semmire cseréli.

259. oldal