!

Carolyn Jourdan

KatalógusnévJourdan, Carolyn

Könyvei 2

Carolyn Jourdan: Ha a helyén van a szíved
Carolyn Jourdan: Heart in the Right Place

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Arany pöttyös könyvek Könyvmolyképző


Népszerű idézetek

tataijucc>!

– Kifelé menet megmutatom Forrestet.
– Forrestet?
– Forrest Gumpot.
– Tessék?
– Kafferbivaly. Szerepelt a Forrest Gumpban.
– Tessék?
– Biztosan emlékszel arra a jelenetre, amikor Forrest azt taglalja, milyen sokat kellett gyalogolniuk Vietnamban.
– Igen?
– Na, abban a jelenetben van egy kafferbivaly. Egy rizsföldön áll, és a katonák egyenesen elmennek előtte.
– Igen?
– Megvettem. Ő az.

Kilenc

Kapcsolódó szócikkek: Forrest Gump (1994)
4 hozzászólás
tataijucc>!

– Van egy másik lehetőség is – mondta.
– És mi az?
– Biztosan tudod, hogy a Bibliában, amikor megjelenik egy angyal, mindig azzal kezdi: „Ne féljetek!”
– Igen.
– Hosszú időbe telt, de végül sikerült rájönnöm, hogy nem nyugtatgatni akar minket, amikor ezt mondja. Hanem ránk parancsol. Ez az utasítás több, mint 300-szor hangzik el a Bibliában. Isten azt üzeni nekünk, ne hagyjuk, hogy eluralkodjon rajtunk a félelem. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy féljünk. A félelem meggátol bennünket abban, hogy teljesítsük a feladatunkat.

Tizenöt

tataijucc>!

– …Mi az úr teljes neve?
– Joel Lekvár.
– Joel mi?
– Lekvár.
– Betűzze, kérem.
…- L… e… q… u… i… r… e.

Négy

1 hozzászólás
tataijucc>!

Az a nagy büdös helyzet – felelte Fletcher –, hogy néha az a legjobb, az egyetlen dolog, amit egy másik ember érdekében tehetünk, ha jelen vagyunk. Lehet, hogy fogalmunk sincs, hogyan tudnánk segíteni rajta, de legalább jelen vagyunk. És ehhez nagy bátorság kell ám. Mint mindenhez. Ahhoz is, hogy törődjünk az emberekkel. De mi mást tehetnénk?

Tizenöt

tataijucc>!

Életem legnagyobb felfedezéseit a padlón fekve tettem.

Huszonnégy

tataijucc>!

Azon tűnődtem, sokszor csak annyit tudunk tenni egy másik emberért, hogy odafigyelünk rá. Aztán eszembe jutott, hogy talán ez a legjobb, amit tehetünk. Talán az a képesség, hogy figyelmet tudunk szentelni embertársainknak, nem puszta udvariasság, hanem az emberség alapvető ismérve.

Tizenkilenc

PetraK>!

A legfontosabb dolgok az életben nem tűnnek valami nagy durranásnak.

Rencsu>!

Azon tűnődtem, sokszor csak annyit tudunk tenni egy másik emberért , hogy odafigyelünk rá. Aztán eszembe jutott, hogy talán ez a legjobb, amit tehetünk. Talán az a képesség, hogy figyelmet tudunk szentelni embertársainknak. nem puszta udvariasság, hanem az emberség alapvető ismérve.
Ha jobban belegondolunk, a figyelem a legnagyobb ajándék, amit egymásnak adhatunk. A szerelem is erről szól. Önzetlenül odafigyelni a másikra.

223

tataijucc>!

Miközben a tanúkat hallgattam, a tanúvallomás eredetén gondolkodtam. Ez az aprócska etimológiai adalék lebilincselő perceket szerzett nekem a jogi egyetemen. Az angol nyelvben a tanúvallomás szó a férfiak anatómiájával, egészen pontosan a herékkel áll összefüggésben. Réges-régen, még az „emelje fel a jobb kezét és mondja utánam” előtt, amikor egy hűbérúr fontos kérdést akart intézni a vazallusához, megfogta az illető intim testrészét, és úgy tette fel a kérdést. Így szemtől szembe került a tanúval. Ha a hűbérúr valami olyasmit vett észre az illető tekintetében, ami nem tetszett neki, vagy kételkedett a válasz igaz voltában, jól megmarkolta, ami a kezében volt, és újból feltette a kérdést. Néha tovább is fajultak a dolgok, de ebbe most nem megyek bele. Ezt a nagyon is hatékony módszert tartják az igazságszérum elődjének. Mivel a nőknél nem volt meg a szükséges alapfelszereltség, a férfiak alkalmatlannak találták őket arra, hogy hogy tanúvallomást tegyenek. A maguk módján igazuk volt. Ez az egyik oka annak, hogy a nők egész sokáig nem tanúskodhattak bíróság előtt, és nem rendelkezhettek jogokkal. Ez nem vicc. Több ezer évbe telt, mire a férfiak kitalálták az „emelje fel a jobb kezét” módszert.

Tizenkilenc

2 hozzászólás
tataijucc>!

– Mondtam neki, hogy mondja meg az illetőnek: „Ha nem szeretsz, akkor vidd innen a koszos vöröshagymáidat!”

Tizenhárom

1 hozzászólás