!

Carol Stock Kranowitz

Könyvei 2

Carol Stock Kranowitz: Zűr-zavaros gyermek
Temple Grandin – Carol Stock Kranowitz – Tony Attwood – Carol Gray: Autizmus karantén idején

Népszerű idézetek

Pennmenelien P>!

Egyik nap aztán minden előzmény nélkül a fiam rám nézett, és azt mondta: „ez olyan, mint Npé a bárkában; bent kell maradnunk, hogy biztonságban legyünk.” "Igen", feleltem reménykedve. (Köszönöm Istenem, hogy a fiam megtalálta ezt az ablakot a megértéshez!) Az ilyen kis csodák tartanak életben. Nick talál egy ablakot, egy ösvényt, valamit, ami segít neki értelmet taláni a világban, és onnantól békésebben mozog benne.

188. oldal - Sütemények, katasztrófák és kocsizkázások (Geobook, 2020)

Pennmenelien P>!

Sok család tőlem kérdezte, mihez kezdjenek most, hogy össze vannak zárva a gyerekeikkel, és már kialakítottak egy új rendszert. Azt mondom nekik, nézzenek utána az interneten, hogy milyen az élet a nemzetközi űrállomáson. Ez egyrészt rálátást ad a helyzetre, valamint tippeket is ad arra, hogy hogyan élhet együtt több ember sokáig egy kis helyen.

51-52. oldal - Temple karanténban (Geobook, 2020))

Pennmenelien P>!

A gyerek biztonsága és boldogsága az elsődleges felelősséged, úgyhogy most erre koncentrálj. Szeresd feltétel nélkül, öleld meg, ha arra van szüksége, és foglald le. A gyerekek folyamatosan tanulnak, nemcsak akkor, amikor az íróasztalnél ülnek egy könyv felett.

69. oldal - A spektrumzavarral élő tanuló otthoni oktatása: induljunk el a kályhától (Geobook, 2020)

dudorka>!

Döntő fontosságú annak megértése, hogy nem számít, mennyire fejlett agyi teljesítőképessége van egy gyermeknek, mert az intelligencia önmagában nem elégséges a jól szervezett mindennapos működéshez, ha az alapvető érzékek nincsenek jó munkarendben. Egy gyermek akadály nélküli fejlődése az érzékek akadálymentes feldolgozásán múlik.

316. oldal

Carol Stock Kranowitz: Zűr-zavaros gyermek Az érzékelési rendellenesség felismerése és kezelése

dudorka>!

Fel kellett idéznünk, hogy a viselkedési zavar az egy üzenet, egy tünet – nem pedig a diagnózis.
Ha a szakemberek nem látnak a felszíni problémák mögé és nem értik meg ezeknek a problémáknak az eredetét, a beavatkozás eredménytelen lesz.

16. oldal

Carol Stock Kranowitz: Zűr-zavaros gyermek Az érzékelési rendellenesség felismerése és kezelése

dudorka>!

Ha központi idegrendszerünk nem hatékony az érzéki információk feldolgozásában, a gyermekeknek a napi életvitelben nehéz perceik vannak.
Lehet, hogy remekül néznek ki, és ragyogó az intelligenciájuk, de esetlenek és ügyetlenek, félősek és visszahúzódók, vagy ellenségesek és agresszívek lehetnek. Az érzékelési rendellenesség (SPD) nemcsak azt befolyásolhatja, hogyan mozognak, tanulnak, hanem azt is, hogy mi módon viselkednek, játszanak, hogyan szereznek barátokat, és különösen azt, hogy miként éreznek önmagukkal kapcsolatban.

24. oldal

Carol Stock Kranowitz: Zűr-zavaros gyermek Az érzékelési rendellenesség felismerése és kezelése