!

Carlos Ruiz Zafón katalán spanyol

Karlos Ruis Safon

1964. szeptember 25. (Barcelona, Spanyolország) – 2020. június 19. (Los Angeles, Amerikai Egyesült Államok)

Tudástár · 4 kapcsolódó alkotó

Nemférfi
Honlapcarlosruizzafon.com
Facebook@CarlosRuizZafonOFICIAL
Instagram@zafonoficial
Twitter@ZafonOficial
Életrajz

Képek 7

Könyvei 69

Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka
Carlos Ruiz Zafón: A Köd Hercege
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma
Carlos Ruiz Zafón: Marina
Carlos Ruiz Zafón: A mennyország fogságában
Carlos Ruiz Zafón: Éjféli palota
Carlos Ruiz Zafón: Lelkek labirintusa
Carlos Ruiz Zafón: Szeptemberi fények
Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka / Tűzrózsa
Carlos Ruiz Zafón: A köd városa

Kapcsolódó sorozatok: Az Elfeledett Könyvek Temetője · A Köd trilógiája · El Cementerio de los Libros Olvidados spanyol · The Cemetery of Forgotten Books angol · La Trilogía de la Niebla spanyol · Il cimitero dei libri dimenticati olasz · Friedhof der Vergessenen Bücher német · Nebel Trilogie német · Mist angol · Le Cimetière des livres oubliés francia · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Kapszula Könyvtár Európa · Penguin Drop Caps Penguin angol


Kiemelt alkotóértékelések

MissFortune>!

Carlos Ruiz Zafón

Ugyan még csak egy könyvet olvastam a szerzőtől, de egyszerűen elvarázsolt. Nagyon különleges hangulata volt, gyönyörűen ír. Biztosan el fogom olvasni a többi könyvét is!

Arianrhod>!

Carlos Ruiz Zafón

Az első könyv Az angyali játszma volt, amit elolvastam, majd kényszert éreztem napokon belül elolvasni mindent, amit Zafóntól felleltem. Mindegyik tetszett, de a játszma azóta is a kedvencem. Amikor becsuktam a könyvet, az első gondolatom az volt, hogy megtaláltam Márquez és Borges méltó utódját.
Mert mágikus és misztikus minden történet, naturális és realista minden leírás. Ahogy haladunk a történetben, egyre inkább azt érezzük, hogy ott járunk-kelünk a szereplőkkel Barcelona gótikus negyedében, vagy a Güell-parkban. Minden ismerős, mintha mi is ott élnénk. Ha befordulunk egy sarkon, szinte tudjuk, mit fogunk látni. Átéljük a kis kávéházak, az ósdi könyvesbolt hangulatát, érezzük az illatokat. Szinte a bőrünkön dobol az eső, beborít a gomolygó köd. És ki tudja, mi merül majd fel a szemünk előtt ebből a ködből? A karunk máris libabőrös! Megdermedünk a rettenettől, majd hirtelen átsüt a nap egy fénnyalábja a homályon, felhangzik egy egészséges, életteli kacagás…. Ez nekem Zafón!

brigi11 P>!

Carlos Ruiz Zafón

Senki, de senki nem tud ennyire gyönyörű szép felnőtt meséket írni.

robinson P>!

Carlos Ruiz Zafón

Pazar, hangulata van a könyveinek! Színes, mozgalmas, érdekesen megírt, különös világú mesés történetei elvarázsolnak.

chilisauce>!

Carlos Ruiz Zafón

Mindig elvarázsolnak a könyvei. Az egyik kedvenc kortárs íróm. Regényei kiszakítanak a mindennapokból és csavaros (lélek)útvesztőkön vezetnek el a katarzisig.

Oliver_Grey>!

Carlos Ruiz Zafón

Az első könyv, amit ajándékba kaptam, az Carlos Ruiz Zafón Angyali játszmája volt. Ennek a könyvnek köszönhetem, hogy magába szippantott a könyvek világa. Varázslatosan ír és ami a kedvencem, hogy olyan idézeteket lehet kiemelni a könyveiből, amiken az ember megáll és elgondolkozik. Ezekért az apró intermezzókért érdemes olvasni. Megállsz és gondolkozol, hogy „Jézusom, mennyire igaza van”. Az ő könyveit olvasva rendszeres ez az érzés nálam. Azt hiszem, ha egy szóval kéne jellemeznem…zseniális.

Rosie16>!

Carlos Ruiz Zafón

Imádom! Annyira jók, izgalmasak a könyvei! Egyedi hangulatuk van.
Zafón egy isten♥

Andrea96>!

Carlos Ruiz Zafón

Zafón nekem az év legkellemesebb csalódása. Minden megvan a könyveiben, amire vágyom egy olvasás alkalmával. Izgalmas krimi egy nagy adag ijesztő jelenettel.
Biztos fogok tőle jó sokat olvasni.

Manóka0112>!

Carlos Ruiz Zafón

A szél àrnyéka című könyve volt az első, amire ràtalàltam. Magàval ragadott, nem bírtam letenni, mintha a 19. század legjobb írói örvöződnének benne a modern írókkal. Akkora szerelem lett, hogy kellett még egy könyv tőle azonnal. Majd felkutattam minden könyvét, mert a szavai annyira simogattàk a lelkemet. Annyira el tudott minden mást feledtetni velem Kitűnő író, kár, hogy korán tàvoznia kellett közülünk.


Népszerű idézetek

Sozora>!

– A könyvek olyanok, mint a tükör: mindenki azt látja bennük, amit a lelkében hordoz […]

264. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyv
6 hozzászólás
Alizee>!

[…] az embert semmi nem jellemzi olyan jól, mint az a könyv, amely legelőször ejti rabul a lelkét.

13. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyv
10 hozzászólás
Dün P>!

Minden titok annyit ér, amennyit azok az emberek jelentenek számunkra, akik elől rejtegetjük őket.

17. oldal (Palatinus, 2007)

Kapcsolódó szócikkek: titok
DZSUDZSEE>!

[…] az embert semmi nem jellemzi olyan jól, mint az a könyv, amely legelőször rabul ejti a lelkét. Az a korai képi világ, az első szavak csengése örökre az emlékezetünkbe vésődik, és egész életünkben elkísér, akkor is, ha azt hisszük, már elfelejtkeztünk róla, aztán előbb vagy utóbb – nem számít, hány könyvet olvastunk közben, hány világot fedeztünk fel, mennyit tanultunk és mennyit felejtettünk – visszatérünk hozzá.

Niki_>!

– […] Minden itt látható könyvnek, kötetnek lelke van. Mindegyikben benne rejtőzik annak a lelke, aki írta, és mindazoké, akik olvasták, átélték és álmodtak róla. Ahányszor csak valaki a kezébe vesz egy könyvet, s tekintetével átfutja a lapjait, a könyv szelleme újraéled, erőre kap

10. oldal (Ulpius-ház, 2009)

3 hozzászólás
Amarysa>!

– Aki nem tudja, merre tart, az sehová sem érkezik meg […]

132. oldal

Pixelhiba>!

– Valaki egyszer azt mondta, hogy amint azon kezdünk el gondolkodni, hogy szeretünk-e valakit, akár örökre le is mondhatunk róla – mondtam.

217. oldal, 21.fejezet (Palatinus, 2005)

finding_dori>!

Sokan hajlamosak vagyunk úgy tekinteni az emberekre, mint a lottószelvényekre: azt hisszük, az a dolguk, hogy valóra váltsák az álmainkat.

435. oldal

Sárhelyi_Erika I>!

[…] az ostobák fecsegnek, a gyávák titkolóznak, a bölcsek pedig végighallgatnak másokat.

361. oldal

2 hozzászólás
Dün P>!

Minél üresebb az élet, annál gyorsabban múlik az idő. A jelentéktelen sorsok úgy suhannak el az élet apró szépségei mellett, mint azok a vonatok, amelyek nem állnak meg minden állomáson.

525. oldal