!

Carlos Castaneda amerikai perui

1925. december 25. (Cajamarca, Peru) – 1998. április 27. (Los Angeles, USA)

Tudástár · 12 kapcsolódó alkotó · 2 kapcsolódó könyv

Teljes névCarlos Arana Castaneda
Nemférfi
Honlapcleargreen.com

Könyvei 19

Carlos Castaneda: Don Juan tanításai
Carlos Castaneda: Belülről izzó tűz
Carlos Castaneda: Ixtláni utazás
Carlos Castaneda: Másik világ kapujában
Carlos Castaneda: Mesék az erőről
Carlos Castaneda: Az álmodás művészete
Carlos Castaneda: A sas ajándéka
Carlos Castaneda: Az erő második köre
Carlos Castaneda: A csend ereje
Carlos Castaneda: A végtelen aktív oldala

Kapcsolódó sorozatok: Don Juan tanításai · The Teachings of Don Juan angol · Die Lehren des Don Juan német · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Természetfeletti megnyilvánulások Édesvíz


Kiemelt alkotóértékelések

Chyt>!

Carlos Castaneda

Aki nekiáll ezotériával foglalkozni, kicsit belemélyed a keleti tanokba és azt hiszi kezdi érteni miről van szó, annak feltétlenül meg kell ismerkednie Castaneda életművével. Teljesen meg fog zavarodni és ez jó. Aki pedig rég foglalkozik ezotériával és érti miről van szó, feltétlenül meg kell ismerkednie Castaneda életművével mert egy új utat ismer meg a hegytetőre menvén; mégpedig olyan oldalról, ahonnan nem szokás hegyet mászni…


Népszerű idézetek

PsyMinded>!

Soha nem haragszom senkire. Nincs emberi lény, aki olyan fontos dolgot tehetne, amiért én mérges lennék. Csak akkor tudsz emberekre haragudni, ha cselekedeteiket fontosnak tartod.

75. oldal

1 hozzászólás
Zakkant_Tudós>!

A tudáshoz vezető úton először a félelmet kell az embernek leküzdeni.

49. oldal

Kapcsolódó szócikkek: félelem · tudás
PsyMinded>!

Keresd és vedd észre a csodákat magad körül. Kifáradsz, ha csak magadra figyelsz, és ez a kimerültség minden mással szemben süketté és vakká tesz.

54. oldal

PsyMinded>!

Ezen a világon semmit nem kapunk ajándékba, és ha valamit meg akarunk tanulni, annak megvan a maga fáradtságos útja.

34. oldal

Amarysa>!

Minden út egyforma: sehova sem vezet. Az ösvények a bozótba vezetnek, vagy azon keresztül haladnak. Saját életemben hosszú-hosszú utakat tettem meg, mégsem vagyok sehol. De jótevőm kérdése megvilágosodott. Van ennek az útnak szíve? Ha igen, akkor az út jó, de ha nem, akkor haszontalan. Egyik sem vezet sehová, de míg az egyik szívvel rendelkezik, a másik nem. Az egyiken az ember örömmel utazik, és amíg az utat követi, eggyé olvad vele. Ha a másikat választja, elátkozza az életét. Az egyik út erőssé tesz, a másik legyöngít.

141. oldal

Zakkant_Tudós>!

Egy szövetséges olyan hatalom, ami képes arra, hogy egy embert a saját korlátain felülemeljen.

51. oldal

Zakkant_Tudós>!

Én soha nem haragszom senkire. […] Csak akkor tudsz emberekre haragudni, ha cselekedeteiket fontosnak tartod. Én már nem érzek így többé.

68. oldal

Zakkant_Tudós>!

    Miután megállapítottuk, hogy a “tudással rendelkező ember” az első szerkezeti egység, lehetségessé vált számomra, hogy a következő hét koncepciót, mint megfelelő alkotórészeket, felsoroljam: 1. tudással rendelkező emberré válni tanulás kérdése; 2. a tudással rendelkező embernek tántoríthatatlan a szándéka; 3. a tudással rendelkező embernek világos az elméje; 4. tudással rendelkező emberré válni kemény munka; 5. a tudással rendelkező ember harcos; 6. tudással rendelkező emberré válni megszakítatlan folyamatot jelent; 7. a tudással rendelkező embernek szövetségese van.

178. oldal

Kapcsolódó szócikkek: tudás
Zakkant_Tudós>!

A különböző népek számára a világ eltérő formában jelenik meg. Maguk a metafizikai előfeltételezések különböznek: a tér nem igazodik az euklideszi geometriához, az idő nem alkot töretlen, egyirányú folyamot, az oksági viszony nem felel meg az arisztotelészi logikának, az embert nem különböztetik meg az emberen túlitól, vagy az életet a haláltól, mint ahogy a mi világunkban teszik.

9. oldal