!

Caleb Carr amerikai

1955. augusztus 2. (New York) –

Tudástár · 4 kapcsolódó alkotó · 3 film

Nemférfi
Honlapauthors.simonandschuster.com/Caleb-Carr/1765038
Életrajz

Képek 3

Könyvei 8

Caleb Carr: A Halál angyala
Caleb Carr: A sötétség angyala
Caleb Carr: The Alienist
Caleb Carr: The Angel of Darkness
Caleb Carr: The Italian Secretary
Caleb Carr: The Devil Soldier
Caleb Carr: El alienista
Caleb Carr: La leyenda de Broken

Kapcsolódó sorozatok: Dr. Laszló Kreizler · Dr. Laszló Kreizler angol · Összes sorozat »


Népszerű idézetek

egy_ember>!

Nem járhatott sokat külföldön. Hogy mit olvasott össze, azt nem tudom, de Európában nagyon régóta nem mutatható ki kannibalizmus. Az lehet, hogy a világon bármit megesznek, de egymást azért mégsem. Bár, ami a németeket illeti, velük sose tudni, hányadán áll az ember…

226. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Európa · európaiak · kannibalizmus · német
1 hozzászólás
egy_ember>!

…ahogy Kreizler szerette mondogatni, a szubjektív dolgokat nem nézhetjük objektív szemszögből, és az egyedit nem lehet általánosítani. Arról bármeddig el lehet vitatkozni, hogyan dönthetne valamely helyzetben az ember, csak hát akkor és ott Theodore meg én voltunk jelen.

76. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Laszlo Kreizler
Amadea>!

– Nem vagyok jól? – mennydörgött Mr. Picton. – Olyan egészséges vagyok, mint a dollárárfolyam, sőt, még annál is egészségesebb, ha az árfolyamok hullámzását nézzük.

314. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rupert Picton
rlb_32557241>!

[…] ez az ország valójában nemigen változott 1896 óta. Szerinte mi, amerikaiak manapság is ugyanolyan rettegve menekülünk a látszatra oly idilli családi otthonok ajtaja mögött meglapuló sötétség elől, a lidércnyomásoktól, melyeket a természettől oly bizakodó és szerető gyermeki lelkekbe csöpögtetnek bizalmuk és szeretetük tárgyai. Futunk, egyre többen és egyre gyorsabban, csoda- és kábítószerekhez menekülünk, papokhoz, ideológiákhoz és sámánokhoz, akik édes szavakkal ígérik, hogy megszabadítanak a rettegéstől, és semmi mást nem kérnek cserébe, mint szolgai imádatot. Lehet, hogy igaza van…?

Első fejezet

egy_ember>!

Csakhogy a jó öreg New York-i zegernye – amikor a lóhúgy kanyargós kis patakocskákban ráfagy az utcakőre – pillanatokon belül letiporja a legemelkedettebb elhatározást is.

78. oldal

Kapcsolódó szócikkek: New York
11 hozzászólás
Tigrincs P>!

Életemben nem sokszor éreztem ennyire Kreizler elméletének igazát, miszerint sosem teljesen spontán az a válasz, amit az élete lényeges kérdéseire ad az ember. Döntéseinket hosszú évek tapasztalatai és körülményei formálják, ezek építik fel a viselkedésünket irányító mintákat.

70. oldal

Tigrincs P>!

A régi víztározó helyén az emberbaráti létesítmények egyik legnagyszerűbbike épült fel: a New York Városi Közkönyvtár.

499. oldal

Sapadtribizli P>!

[…] S van még valami, amit tudunk: hogy a felnövekvő lányoknak átadott üzenetben az is szerepel, hogy ha mást akarsz az élettől, nem csak gyermeket nevelni, akkor nagyon nehéz dolgod lesz, sőt, nem is fognak nőnek tartani. Csak egy nőnemű valaki leszel, talán csak egy ringyó. Vagy cseléd. Vagy ha állást vállalsz, akkor egy jelentéktelen aktatologató. Minden esetben torz alaknak érzed magad. – Miss Howard ujjával dühösen messze pöckölte a csikket, amely szikrákkal szórta tele az előttünk elterülő utat. – Hacsak, persze, nem állsz apácának. De még azt sem úszod meg könnyen. Egy férfi lehet agglegény, attól még férfinek tartják a gondolkodása, a jelleme és a munkája alapján. De egy gyermektelen nő? Az csak egy vénlány, Stevie, és egy vénlány valahogy mindig kevesebbet ér, mint egy nő.

412. oldal, Agave Könyvek, 2008.

Kapcsolódó szócikkek: Sara Howard
Fummie>!

Természetesen mindez csupán egy kisfiú romantikus álmodozása volt, de az életben kevés hatalmasabb dolog létezik az álmodozásnál.

147. oldal, 13. fejezet (Agave, 2008)

egy_ember>!

Rendeltem egy liter bársonyos, barna Würzburgert, melynek habja olyan sűrű, akár a tejszínhab…

212. oldal

4 hozzászólás