!

Bujdosó István magyar

Könyvei 1

Bujdosó István: Hal a vízben

Fordításai 64

Marissa Meyer: Cinder
Marissa Meyer: Scarlet
Ana Huang: Twisted Love
Barabási Albert-László: A képlet
George R. R. Martin: The Ice Dragon – A jégsárkány
Alastair Reynolds: Napok háza
Matt Haig: Én és az emberek
George R. R. Martin: Álomdalok
Ana Huang: Twisted Games
Shari Lapena: A szomszéd pár

Népszerű idézetek

Zsannuszi_Tündérkirálylány>!

Anya azt mondja, rendetlen vagyok. Apa szerint ez jó. Ha rendetlenség van, az azt jelenti, hogy élünk. Az élet rendetlenség.

79. oldal

2 hozzászólás
kukumaluthch>!

Aki folyton attól fél, hogy a többiek szerint ő nem jó, arra azt mondják, hogy kisebbségi komplexusban szenved. A diktátorok ilyenek. De a többiek véleményétől csak az fél, aki nem ismeri önmagát. Ezért kell megismernünk önmagunkat, hogy ne féljünk mások véleményétől, és ne legyünk diktátorok.

86. oldal (Cartaphilus, 2010)

Zsannuszi_Tündérkirálylány>!

Igazából én nem is vagyok rendetlen, csak új rendet teremtek, új rendszert. És mivel nálam minden percben változik a rend olyan, olyan, mintha rendetlen lennék, pedig nem is. Anya az állandó rendet szereti, én a változatos rendet szeretem.

80. oldal

kukumaluthch>!

A veszély érdekes. A veszély mámorító. De aki észnél van, annak nem kell félnie. Persze annak sem kell félnie, aki nincs észnél, csak aki nincs észnél, annak néha rossz, mert időnként olyasmit tesz, ami neki rossz.

50. oldal (Cartaphilus, 2010)

RandomSky>!

…a mester nem szavakkal tanít. Hanem a jelenlétével. Az igazságot nem mondja ki, mert azt nem is lehet szavakba önteni. Csak megmutatja, milyen az, ha valaki érzi magában mélyen az igazságot. És ettől a tanítványban is megmozdul valami. És egyszer csak a tanítvány is elkezdi érezni magában mélyen az igazságot. A mester nem a tanítvány mestere, hanem önmaga mestere. És a tanítvány is önmaga mesterévé válik mellette. Apa azt mondja, most én vagyok a mester, és ő a tanítvány.

Szofja>!

Én már tudom, mi az a vágy. Az, amikor az ember akkor is kér még fagyit, amikor már nem is kér igazán. Apa azt mondja, a vágy önmagában még nem rossz, de észnél kell lenni. Ez azt jelenti, hogy amikor jön a vágy, akkor az embernek tudnia kell, hogy az csak egy vágy, nem szükséglet.

49. oldal

Szofja>!

Aki nem ismeri önmagát, nem bízik önmagában, ezért aztán fél a változástól. Pedig a változás akkor is jön, ha félnek tőle, meg akkor is, ha nem. Az élet változás. Aki nem ismeri önmagát, fél az élettől. Aki fél az élettől, annak a halál a legjobb barátja, mert a halál megóvja az embert az élettől. És aki meghalt, annak már nem kell félnie semmitől.

31. oldal

Zsannuszi_Tündérkirálylány>!

A becsukott szemmel látott villódzást álomnak hívják, a nyitott szemmel látott villódzást valóságnak.

65. oldal