!

Bujdosó István magyar

Könyvei 1

Bujdosó István: Hal a vízben

Fordításai 46

Marissa Meyer: Cinder
Marissa Meyer: Scarlet
George R. R. Martin: The Ice Dragon – A jégsárkány
Barabási Albert-László: A képlet
Alastair Reynolds: Napok háza
Matt Haig: Én és az emberek
George R. R. Martin: Álomdalok
Veronica Rossi: Végtelen ég alatt
Shari Lapena: A szomszéd pár
Alastair Reynolds: Jelenések tere

Népszerű idézetek

Zsannuszi_Tündérkirálylány>!

Anya azt mondja, rendetlen vagyok. Apa szerint ez jó. Ha rendetlenség van, az azt jelenti, hogy élünk. Az élet rendetlenség.

79. oldal

2 hozzászólás
Zsannuszi_Tündérkirálylány>!

Igazából én nem is vagyok rendetlen, csak új rendet teremtek, új rendszert. És mivel nálam minden percben változik a rend olyan, olyan, mintha rendetlen lennék, pedig nem is. Anya az állandó rendet szereti, én a változatos rendet szeretem.

80. oldal

RandomSky>!

…a mester nem szavakkal tanít. Hanem a jelenlétével. Az igazságot nem mondja ki, mert azt nem is lehet szavakba önteni. Csak megmutatja, milyen az, ha valaki érzi magában mélyen az igazságot. És ettől a tanítványban is megmozdul valami. És egyszer csak a tanítvány is elkezdi érezni magában mélyen az igazságot. A mester nem a tanítvány mestere, hanem önmaga mestere. És a tanítvány is önmaga mesterévé válik mellette. Apa azt mondja, most én vagyok a mester, és ő a tanítvány.

Szofja P>!

Én már tudom, mi az a vágy. Az, amikor az ember akkor is kér még fagyit, amikor már nem is kér igazán. Apa azt mondja, a vágy önmagában még nem rossz, de észnél kell lenni. Ez azt jelenti, hogy amikor jön a vágy, akkor az embernek tudnia kell, hogy az csak egy vágy, nem szükséglet.

49. oldal

Szofja P>!

Aki nem ismeri önmagát, nem bízik önmagában, ezért aztán fél a változástól. Pedig a változás akkor is jön, ha félnek tőle, meg akkor is, ha nem. Az élet változás. Aki nem ismeri önmagát, fél az élettől. Aki fél az élettől, annak a halál a legjobb barátja, mert a halál megóvja az embert az élettől. És aki meghalt, annak már nem kell félnie semmitől.

31. oldal

Zsannuszi_Tündérkirálylány>!

A becsukott szemmel látott villódzást álomnak hívják, a nyitott szemmel látott villódzást valóságnak.

65. oldal