!

Brandon Hackett magyar

Botond Markovics, Markovics Botond

1975. január 15. (Budapest) –

Hackett IP
576 figyelő · 457 figyelt · 310 értékelés · 2 polc · 152 karc · 0 észlelés
Teljes névMarkovics Botond
KatalógusnévHackett, Brandon
Nemférfi
Honlapbrandonhackett.hu
Facebook@BrandonHackettscifi
Instagram@markovicsbotond

Könyvei 17

Brandon Hackett: Az időutazás napja
Brandon Hackett: Xeno
Brandon Hackett: Az időutazás tegnapja
Brandon Hackett: Az ember könyve
Brandon Hackett: Eldobható testek
Brandon Hackett: Isten gépei
Brandon Hackett: A poszthumán döntés
Brandon Hackett: Isten gépei és más történetek mesterséges intelligenciákról
Markovics Botond: Felfalt kozmosz
Brandon Hackett: Erdőhold

Kapcsolódó sorozatok: Időutazás-duológia · Erdőhold · Gyarmatbirodalom · Dark Space · Disposable Bodies angol · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: (Új) Galaktika Fantasztikus Könyvek Metropolis Media · Cherubion Science Fiction Cherubion

Antológiák 10

Kleinheincz Csilla – Roboz Gábor (szerk.): Az év magyar science fiction és fantasynovellái 2018
Sirokai Mátyás (szerk.): 2050
Nemes István (szerk.): Én, a halhatatlan
Nemes István (szerk.): Az öröklét nyomában
Burger István (szerk.): Galaktika 266.
Nemes István (szerk.): Ezüstláng
Burger István (szerk.): Galaktika 279.
Pintér Bence (szerk.): A magyar fantasztikum helyzete
Nemes István (szerk.): Fényözön
Burger István (szerk.): Galaktika 279 XL

Kapcsolódó zóna

!

Kérdezz bármit – Brandon Hackett-től!

22 tag · 26 karc · Utolsó karc: 2017. január 24., 00:23 · Bővebben


Kiemelt alkotóértékelések

Vladi>!

Brandon Hackett

Az író, aki újra elhitette velem, hogy mi is tudunk világszínvonalú sci-fit írni.

1 hozzászólás
Ibanez P>!

Brandon Hackett

Botondtól eddig még (még! lesz ez még több is :-D) csak három könyvet olvastam, de tekintve, hogy mindhárom könyv csillagos ötösként végezte nálam, valamint a könyvek cselekményére évek múlva is úgy gondolok vissza, hogy ejha, azt hiszem, simán „megelőlegezhetem” az öt csillagot itt is. Fura, hogy nekem már az első olvasott könyv (Az ember könyve) is maximális volt, noha mások nem úgy értékelik, az utolsó, a Xeno pedig simán beállt a sorba (az elejére) :-D Megvallom, mikor elolvastam, arra gondoltam, hogy: „basszus, de kár, hogy ezek a fránya hollywoodi rendezők nem olvassák ezeket a könyveket, lefogadom, hogy majd szépen megfilmesítik például az Artemist, ahelyett, hogy a Xenot vennék elő… pedig micsoda filmet lehetne belőle csinálni! Micsoda látvány lenne!”

Ahogy az egyik értékelemnél is írtam: ámulatba ejtő, hogy egy magyar író ennyire jó sci-fiket tudjon írni. Iszonyatos fantázia és ötletek vannak a könyveiben, persze néha oda kell ám figyelni a tudományosabb részeknél, hogy megértse az ember, de nem traktál minket tucatnyi oldal száraz tudományos kitalációval, hanem apránként kapjuk meg a felépített világ miért-jeire a választ. Eredeti, látványos, minden megvan benne, amit szeretek egy sci-fiben!

Párduc50 P>!

Brandon Hackett

A híre után kíváncsian fogtam bele könyvének olvasásába. A duológia (Időutazás) nem nagyon tetszett sajnos. Bár a stílus nem rossz, nekem az egész elég kusza, túl szabdalt volt. Reméljülk olvasom még írását, és az tetszeni fog. Egyelőre tobább kutatjuk Zsoldos Péter utódját :-(

veledmindenhelyragyogo P>!

Brandon Hackett

A legelgondolkodtatóbb scifi író, akit eddig olvastam.
Szóval eszméletlenül jó.:) Élmény olyat olvasni, aki nem csak erős víziókkal rendelkezik, hanem szép nyelvezettel is ír.

patakizs>!

Brandon Hackett

Még csak a Xenot olvastam tőle, és annak ellenére, hogy nem vagyok nagyon nagy sci-fi rajongó, engem meggyőzött. Biztosan fogok még olvasni tőle…

mantin>!

Brandon Hackett

Úgy érzem, hogy nagyon ráérez a szerző az igényeimre. A legtöbb könyve nagyon bejön. Valahogy úgy adagolja történetekben a technikai érdekességeket, filozófiát, egyéni sorsot, társadalomkritikát stb., hogy az nagyon jól esik. Van ez alól kivétel, de a könyvei többsége a legjobbak polcára kerül fel, többüket a kedvenc olvasmányaim között is meg kell említsem.
Főleg az érettebb írásai nagy kifinomultsággal és sok logikai szál mentén felfűzve adják ki azt a történetet, mely megannyi tanulsággal bír az emberi fejlődés lehetséges fejlődési irányaira nézve. Röviden összefoglalva olyan intelligens sci-fik.


Népszerű idézetek

Shanara>!

Különös az emberi elbizakodottság, amely azt kívánja, hogy minden út elvezessen valahová.

252. oldal (Agave Könyvek, 2012)

1 hozzászólás
Noro P>!

Olyan alakkal, aki nem tud integrálni, ha nem muszáj, nem beszélgetek.

4. Az időn kívül (98. oldal)

1 hozzászólás
Oriente>!

Szerintem mulatságos, amikor egy intelligenciát nála alacsonyabb rendű intelligenciák próbálnak meg felügyelni. De kérlek, ezt ne vedd sértésnek.

52. oldal, 3. fejezet - Az omegák

2 hozzászólás
Khadris>!

A hülyeség mindig is túltengett a Földön, főleg onnantól kezdve, hogy a 21. századba lépve a világ csúcsra járatta a népbutítást. Tévé, internet, okostelefon, okostévé, okosautó, okosszemüveg, okosminden, buta ember.

103. oldal

Kapcsolódó szócikkek: okostelefon
Lisie87>!

..Nekünk is megvan a saját mérgünk, amivel szép lassan megöljük magunkat, ha tovább folytatjuk.
– És mi lenne az?
– Legfőképp a gyűlölet. Mi nemcsak a xenókat, hanem saját embertársainkat is mélységesen gyűlöljük, és ebben egyedülállóak vagyunk. erre egyetlen xenocivilizáció sem képes.

74-75. oldal

gesztenye63 >!

A Föld pedig egy másfajta konfliktushalmaz: egymást gyűlölő kultúrák szétaprózódott közössége, amely nem képes bolygószinten gondolkodni, ugyanis a kis közösségeket csak a közvetlen környezete és más közösségek és ideológiák gyűlölete élteti.

206. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Föld · gyűlölet · idegengyűlölet · közösség
gesztenye63>!

Annyiféleképpen meg lehet halni az űrben. A fulladástól kezdve a milliónyi, idegen fertőzésen át a megfagyásig, éhhalálig szinte végtelen lehetőség állt a rendelkezésre.

311. oldal

2 hozzászólás
Noro P>!

Egymás számára mindannyian xenók vagyunk.

7. oldal

Noro P>!

Az emberi civilizáció fejlődésének legfontosabb hajtóereje a kíváncsiság.

212. oldal

Kapcsolódó szócikkek: civilizáció · kíváncsiság
csartak P>!

Demokrácia. Ahol boldog, boldogtalan szavazhat arról, hogy ki irányítson, miközben a legtöbbek döntésében nincs helye az észérveknek. Aztán az emberek rájönnek, hogy nem egy új messiás került hatalomra, hanem csak egy ember, olyan, mint ők, aki ha kell, hazudik, ha kell, manipulál, piszkos üzletekbe bocsátkozik.
[…]
Gondolkodj logikusan, ne csak a beléd nevelt viselkedési formák alapján. Ha az emberiség túlélése múlna rajta, te kinek a kezébe adnád az irányítást? Feltételezhetően annak, aki a legalkalmasabb rá. És kinek adná az átlagember? Annak, aki szélesebben mosolyog. Annak, aki szimpatikusabb. Annak, aki több embert tud meggyőzni, hogy ő a jobb választás. Szerinted mennyire logikus és erkölcsileg alátámasztható ez a kiválasztási folyamat? Mondhatnád, hogy nem tudsz jobbat, de ez egyrészt nem igaz, másrészt ez még nem igazolja, hogy ez a megoldás jó.

259. oldal