!

Bozai Ágota magyar

Ágota Bozai

(Siófok) –

Ágota_Bozai I
34 figyelő · 0 figyelt · 1 értékelés · 0 polc · 2 karc · 0 észlelés
KatalógusnévBozai Ágota
Nem
Honlapbozai.hu

Képek 1

Könyvei 5

Bozai Ágota: Tranzit glória
Bozai Ágota: Perzsa díván(y)
Bozai Ágota: Mi az ábra?
Bozai Ágota: A szerelmetlen város
Ágota Bozai: Irren ist göttlich

Kapcsolódó sorozatok: Bozai-trilógia · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Tiszatáj könyvek Tiszatáj Alapítvány

Szerkesztései 1

Bozai Ágota (szerk.): Rendszeres angol nyelvtan / Systematic English Grammar

Fordításai 238

Rick Riordan: A villámtolvaj
Julia Quinn: A herceg és én
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Julia Quinn: Mr. Bridgerton csábítása
Julia Quinn: Tisztességes ajánlat
Julia Quinn: Sir Phillipnek szeretettel
Tahereh Mafi: Ne érints
Julia Quinn: Rossz kor
Julia Quinn: Csókja megmondja
Rebecca Donovan: Visszafojtott lélegzet

Kiemelt alkotóértékelések

schesztiஐ>!

Bozai Ágota

Nem figyelek eléggé a fordítókra… :( Ágotát is csak egy véletlen miatt fedeztem fel, pedig nagy kedvenc könyveim fordítója, és tudom, hogy egy könyv sikere nagyban múlik a fordítón! Szóval köszönöm Ágotának a A halál szépséges szolgálólányai-sorozatot, Az égi palotát, a Galambok őrizőit, a Hó, mint hamut, és ígérem, mostantól az ő nevére is nagyon fogok figyelni! :))


Népszerű idézetek

encsy_eszter>!

[…] katarzis, az orgazmus szellemi megfelelője […]

Kapcsolódó szócikkek: katarzis
Gitta_Bry I>!

Megkérdezte, hogy szeretem-e. Nem tudom, miért kreálta ezt a mondatot a Teremtő. Ha egyáltalán a Teremtő kreálta. A választ mindenki képes kitalálni, hacsak nem érzelmi fogyatékos. Ez az a kérdés, aminek kimondását is, megválaszolását is nyugodtan rábízhatjuk a metakommunikációra. Az igen a testek tömegvonzásának hatására fellépő pulzusszám-növekedésben, szemek csillogásában, pillák remegésében, piheszőrök felállásában és libabőrösödésben olvasható. A kérdés explicit kimondása tapasztalatlanság vagy provokáció. Kedvem lett volna azt válaszolni, hogy nem. Szerelmi vallomás kicsikarása a legképtelenebb emberi kívánság. Ráadásul önbecsapás. Többnyire önbizalomhiány vagy bűntudat esetén szokták kérdezni.

373. oldal

encsy_eszter>!

A kutya lábemelgetéséhez hasonló fényképezési ingertől vezérelve ősz hajú, kövér nők és megroggyant gerincű pocakos férfiak álltak a gipszszobor elé bájaikat megörökítendő.

encsy_eszter>!

[…] nem lesz abból igazi irodalmár, aki túlságosan szereti a szöveget, nem tudja felülről nézni, kivesézni, úgy viselkedik vele, mint gyászoló a halott hozzátartozóval: viszolyog a gondolattól is, hogy felboncolják, az egészet szereti, a sértetlent, az ízeire nem szedettet.

avistori>!

Minek világgá kürtölni, hogy a háziasszonyok jó része nem főz mindig egészségesen, és nem eszik-iszik kizárólag „megfelelő" termékeket, mivel még nem szakadt rájuk a nemzeti bank, vannak olyan ruhadarabjaik, amiken rajta van az a bizonyos folt, s nincs az a mosópor, ami kivenné, avagy bármennyire barátságos a jó nevű mosogatószer, nem barátkoznak meg a napi romeltakarítással. S hogy ragozzuk: a lakásuk sem mindig steril, jól elvannak egy-két baktériummal és porszemmel, ha nem akarnak egész hétvégén subickolni.

9

avistori>!

Sörhasa volt. Külseje egyáltalán nem volt bizalomgerjesztő. Az elmebetegek, meglátván őt, nemhogy feloldódtak volna, inkább szorongani kezdhettek. Kicsiny, agresszív, úgynevezett disznószemei voltak. A jobb emberismerők észrevehetik benne az öntörvényű szadizmusát fennkölt hivatásába szublimáló, köztiszteletre sóvárgó érdemtelent.

132

avistori>!

…és kérte Doktor Lévayt, hogy ha tényleg van túlvilág, és ha a lelkek oda utaznak, ahova akarnak, és nem túl drága az effajta közlekedés, nézzen utána a gyereknek, mit csinál a világ túlsó felén, s ha nem okoz túl nagy anyagi megterhelést, szerződtessen mellé egy őrangyalt, nem valami bébiszittert, egy normálist, akivel az megbeszélheti, persze csak diszkréten, lehetőleg tudat alatt, lelkének nyűgeit.

298

ditke3>!

…az ideális feleség (márpedig az iráni feleségek túlnyomó többségének ideálisnak kell lennie, ha tetszik, ha nem) mindent megtesz, hogy férjét megóvja minden lelki és fizikai sérüléstől, törekszik, hogy megelégítse, jelenlétében és távollétében is hűséges, tiszteli, soha nem neveti ki, nem gúnyolja, és nem csinál semmi olyant, amitől az boldogtalanná válnék, soha nem lép ki a házból a férj engedélye nélkül, és kívánatossá teszi magát számára.

279. oldal

csincsilla72>!

Manyikám, ez itt a magyarok istenének büntetése, amiért ilyen hazafiatlan ételt főztetek. Az évfordulóra való tekintettel Jókai-bablevest és Kossuth-kenyeret kellett volna adnotok.

242. oldal