!

Bleeding Bride erdélyi magyar magyar

Valeria Screwy

február 10. (Gyergyószentmiklós, Erdély) –

Bleeding_Bride IP
779 figyelő · 416 figyelt · 743 értékelés · 31 polc · 483 karc · 6 észlelés
Teljes névMiklós Réka
Nem
Facebook@bleedingbride

Képek 5

Könyvei 3

Bleeding Bride: Fekete fivérek
Bleeding Bride: A téboly kertje
Valeria Screwy: Miss Screwy csavaros árvái

Kapcsolódó sorozatok: SL · Összes sorozat »

Szerkesztései 1

Bleeding Bride (szerk.): Pillangóhatás

Antológiák 1

Bleeding Bride (szerk.): Pillangóhatás

Kapcsolódó zóna

!

Bleeding Bride

152 tag · 113 karc · Utolsó karc: 2019. augusztus 8., 20:08 · Bővebben


Kiemelt alkotóértékelések

_Eriii>!

Bleeding Bride

Bleeding Bride a Téboly Kertjével levett a lábamról. A Fivérekkel felkerült a kedvenc íróim közé. Még nagyon sok ilyen gyönyörű, egyedi, és lírai könyvet kérek.

Bélabá>!

Bleeding Bride

Interjút adott nekem
http://monumentum.blogger.hu/2014/09/25/interju-bleeding-bride

Nagyon szerényen nem tartja magát profinak. Pedig azt kell mondjam: vérbeli profi!
Első és eddig egyetlen regénye hallatlanul népszerű. A Fekete Fivérek titkát máig nyomozza a világ összes rendőrsége, élükön a Scotland Yarddal. De hírét se tudják felmutatni, mi lehet a nagy siker titka. Lehet, nem jó nyomon járnak? Én viszont arra buzdítom a kedves Olvasókat, szerezzék meg valahonnan a Fekete Fivéreket. Vonuljanak el egy csendes zugba, a hangulat kedvéért gyújtsanak meg pár mécsest is és a légyzümmögést, patkány cincogást, farkasordítást, varjúkárogást hallgatva olvassák el a remek könyvet. Nem fogja megbánni senki sem!

4 hozzászólás
Black_P>!

Bleeding Bride

Bleeding Bride Írónő egyszerre üde és sötét színfoltja a magyar irodalomnak. Nem hisz a mesékben és a happy endben, sötét hangulatú történeteit csak olyanoknak ajánlom, akiket az igazság nyerssége nem rettent meg.
S mégis, ez a sötét világ tele van színekkel, ezernyi árnyalat bújik el benne a csalóka fény elől. Ha el akarsz mélyülni Magadban, kicsit távol kerülni a mindennapok zajos és hamis utcai karneváljától, keress egy csendes zugot, s nyiss ki egy teljesen új világot!

BoneB P>!

Bleeding Bride

Nekem még mindig olyan elvontan jó. Nem az a gondolkodás nélkül megértős történeteket író író. Pont ezért imádjuk. :))

Szimirza P>!

Bleeding Bride

Még több gyönyörűen fájdalmas könyvet kérek :)

Hajdu_Ildikó>!

Bleeding Bride

Imádom, gyönyörűségesen ír. Képekkel, illatokkal, tapintással minden betűjét érezni és átélni kell. Csodálatos, varázslatos a stílusa. De nem tagadom, elfogult vagyok. És bizony: rajongó.

5 hozzászólás
KillerCat>!

Bleeding Bride

Mai korunk egyik legtehetségesebb írója. Azonnal beleszerettem a stílusába (mert bizony van neki önálló) és kedvencemmé avattam. Jelen állás szerint a 2. kedvenc női íróm. Alig várom a további könyveit :-)

kicsiboszi P>!

Bleeding Bride

Amikor a Fekete Fivéreket olvastam, tudtam, hogy Bleeding Bride remek író, sajátos stílussal és nyelvezettel. A második regényével, a Téboly kertjével meggyőzött arról is, hogy sokoldalú, nem csak egy stílusban tud kiemelkedő művet írni. Egész más a két könyve, mindkettő hiteles, blídingbrájdos, egyszerre csodaszép és elrettentő. Szeretem, ahogy a kettősséggel játszik, ahogy a könyveiben egyszerre van meg a szépség és a csúfság. Az már csak a jéghegy csúcsa, hogy közben szerény és közvetlen.

Odilia>!

Bleeding Bride

Ha @Bleeding_Bride könyvét a kezedbe veszed, tudhatod, hogy nem kapsz kliséket, szokványos történetet, és úgyse az fog történni, amire gondolsz. De mindez nem lenne elég az 5 csillagos alkotóértékeléshez. Az 5 csillag azért jár, mert a furfangos mondanivalóját gyönyörűen fogalmazza meg.

Elisorne>!

Bleeding Bride

Imádod a rózsaszín felhős történeteket? Oda vagy a rosszfiús jófiúkért? Szereted a Happy Endet? Na akkor most szólok rossz helyen jársz! De ha nem vagy ijedős, imádod a sötét, komor történeteket, a váratlan fordulatokat és az elvont, de lehengerlő elmélkedéseket a világról akkor Ő a te íród. Tőle ne várj képmutatást és kedveskedő szavakat, mert keményen az arcodba mondja amit akar. Sírsz a könyvein, nevetsz rajtuk, majd megint sírsz aztán 2 mondattal úgy fel …..-olja az idegeidet, hogy kivágod a könyvet az ablakon, de aztán kimászol érte és ott a füvön olvasod tovább a regényét. Ha még nem olvastál tőle, pótold, nem bánod meg, azonban ha ismered tudod miről beszélek.

u.i.: Ha a kortárs íróink fele ilyen tehetségesek lennének, mint BB már rég miénk lenne a világuralom :)

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Boglinc P>!

[…] ami a szemet megmosolyogtatja, az a léleknek is orvosa.

15. oldal

7 hozzászólás
Boglinc P>!

Furcsa ez a világ, kis csodácskám, ezért kell most nagyon szeretnünk egymást, mert ami volt, azon már változtatni nem tudunk, de ami majd ezután következik, az már rajtunk áll.

57. oldal

7 hozzászólás
Vivi_>!

A szavak égetnek, sebeket ejtenek. Hiába szállnak el a hangok, a lélek vérzik oly soká tőlük, minden ott marad az elmében örökre és csak visszhangzik és visszhangzik.

Vivi_>!

Hisz minden csak ott végezhető be, ahol elkezdődött.

48. oldal

rebeka202 P>!

Igaz lehet a mondás, miszerint az éhes nőknél nincs veszélyesebb […]

Cicu>!

Érdekes élőként átérezni a halál rideg valóságát és keserű csókjait ízlelni, élőként holt hályoggal szemlélni eltűnt nemzedékek mosolyát és emberi süketséggel meghallani elhalkult sóhaját.

6. oldal

Vivi_>!

„Nincsen apám, se anyám
Se istenem, se hazám.
Eladnám a lelkemet,
De az ördög-maga se venné meg!”

4 hozzászólás
Cicu>!

Még emlékszem, hogy milyen volt a világ egy gyermek szemein keresztül.

50. oldal

Cicu>!

Ne feledd, egy vad soha nem bán meg semmit.

68. oldal