!

Blake Crouch amerikai

1978. (Statesville, Észak-Karolina, Egyesült Államok) –

Nemférfi
Honlapblakecrouch.com

Képek 1

Könyvei 24

Blake Crouch: Wayward Pines
Blake Crouch: Sötét anyag
Blake Crouch: A pokol kapujában
Blake Crouch: Az utolsó város
Blake Crouch: Hamis emlékek
Blake Crouch: Véres arany
Blake Crouch: Menekülj
Blake Crouch: Géncsapda
Blake Crouch: Dark Matter
Blake Crouch: Pines

Kapcsolódó sorozatok: Wayward Pines-trilógia · The Wayward Pines angol · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Forward Amazon Originals angol

Szerkesztései 1

Blake Crouch (szerk.): Elhagyott part

Antológiák 1

Blake Crouch (szerk.): Elhagyott part

Kiemelt alkotóértékelések

Szilvi00 P>!

Blake Crouch

Én szeretem Blake Crouch történeteit (4 könyvét olvastam eddig), mert pörgősek és izgalmasak. Rendre remekül felépíti a feszültséget, majd rövid tőmondatokkal tovább fokozza a drámai hatást. Viszont ahogy a mondás is tartja, jóból is megárt a sok! Van egy tuti, jól működő receptje, főleg ami a karaktereket illeti. Ez nálam eddig be is vált, de ha nem lép ki hamarosan a komfortzónájából és nem próbálkozik meg valami újjal és eredetivel, unalmas lesz.

Gothic I>!

Blake Crouch

Egy életre megjegyeztem Blake stílusát, ugyanis a Sötét anyag olvasása közben nem is tudom pontosan felidézni, mennyi idő kellett, mire képes voltam viszonylag megbarátkozni az írásmódjával. Még egy íróval se találkoztam, aki ennyire… jobb kifejezést nem tudok rá találni, szellősen és leírások nélkül vezet egy történetet. A mondatai nagyon rövidek, tőmondatok a javából, gyakran egy vagy maximum két szóból állnak és akkor is új sorba kerülnek, ha ezt nem teszi indokolttá az úgynevezett feszültségfokozás. Hanem hétköznapi szituációkban is megejti, hogy egy jelenet minden, legfeljebb öt szavas mondatát új sorba rakja. Nem könnyű megszokni és nekem változatlanul trehány beütésű megoldás ez… de maga a történet, amit kiötöl és, ahogy azt végigvezeti, zseniális. Bombasztikus. A Sötét anyag a tavalyi év egyik legnagyobb élménye lett nekem, csak ez a szokatlan írásmód és pár karakterekhez köthető, a végkifejlet szempontjából elhanyagolhatónak tekinthető gikszer miatt nem lett kedvenc.

Nushi>!

Blake Crouch

Minden magyarul megjelent könyvét olvastam. Letehetetlen!

BarbarBaarbiii>!

Blake Crouch

Nagyon jól ír :) A Wayward Pines trilógia egyszerűbb letehetetlen volt :)

Stephanie_Ford_és_Városi_Emese IP>!

Blake Crouch

Eddig két regényt olvastam tőle, mindkettőt imádtam. Most már keresni fogom a következőket…

Pepsi_is_good>!

Blake Crouch

A kedvenc íróm és a példaképem írás terén. Addiktív, pörgős, elgondolkodtató könyveket ír és a tudományi szálak legyenek bármennyire is „Kvantumfizikus diplomát igénylőek” ő játszi könnyedséggel megérteti azokat az olvasóval, így ha te A sci-fi írót akarod megtalálni, akkor gratulálok megtaláltad. Én a Wayward Pines sorozattal ismertem meg őt még 2014-ben amikor volt FOX Magyarország, és amikor befejeződött a második évad is elakartam olvasni ugyanezt könyvben és onnantól fanja lettem az írónak és többet akartam olvasni tőle, és igazából a Wayward Pines a Sötét Anyag, Hamis emlékekhez képest két külön kategória, de ugyanúgy meg van bennük a Crouch jellem. Imádom a fickót :D

cukkini>!

Blake Crouch

Csak a Wayward Pines trilógiát olvastam tőle, bár az is éppen elég ahhoz, hogy máshoz is kedvet kapjak. A sorozatról (filmes) annyit, hogy nagyon kicsavarták a sztorit. Próbáltak több dolgot a trilógiából belevinni, ami akkor még elvileg kész sem volt. Könyvben jobban tetszett egyébként :)


Népszerű idézetek

tmezo P>!

Mekkora csoda, ha az ember mindennap hazamehet valakihez.
Ha szeretik.
Ha várják.
Azt hittem, hogy életem minden egyes pillanatát értékelem, de miközben itt ülök a hidegben, rájövök, hogy mennyire magától értetődőnek vettem. És miért is ne tettem volna? Amíg minden össze nem dől, fogalmunk sincs arról, hogy mi mindenünk van, és az mennyire törékenyen és tökéletesen áll össze.

244. oldal

Kapcsolódó szócikkek: csoda · Jason Dessen
Angele >!

– Tudod, hogyan szokták definiálni az elmebajt?
– Hogyan?
– Hogy az ember ugyanazt teszi meg újra és újra, és eltérő eredményt vár.

247. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amanda Lucas · Jason Dessen
tmezo P>!

– Az élet rövid. Ne legyél dühös. Az időpocsékolás lenne.

75. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet · Jason A. Dessen (Jason2)
1 hozzászólás
Kókuszka>!

– Mi lehetne értékesebb az emlékeinknél? – kérdezte a férfi. – Azok határoznak meg minket és alakítják ki az önazonosságunkat.

30. oldal

Kapcsolódó szócikkek: emlék
mate55 >!

Minek épít az ember homokvárat, ha nem láthatja összedőlni?

Kacsamadár>!

A tegnap a múlté. A holnap merő rejtély.Minden nap ajándék, így hát ragadd meg a napot!Dolgozz szívvel-lélekkel, élj boldogan,és élvezd az életed Wayward Pinesban!

Noctua P>!

Amíg minden össze nem dől, fogalmunk sincs arról, hogy mi mindenünk van, és ez mennyire törékenyen és tökéletesen áll össze.

244. oldal, TIZENEGY

Kókuszka>!

Megbékélt a gondolattal, hogy a kudarcokkal való szembesülés hozzátartozik az élethez, és a kudarcokat néha olyan emberek testesítik meg, akiket valaha szerettünk.

18. oldal

Szelén>!

Nem létezik biztonság, nem mi irányítjuk az eseményeket. Életünk legrosszabb pillanatai váratlanul érnek bennünket.

Kapcsolódó szócikkek: Abigail Foster · biztonság