!

Benina magyar

1982. május 7. –

KatalógusnévBenina
Nem
Honlapkonyvmolykepzo.hu/szerzoink?szerzo=benina
Facebook@BeninaWorld

Könyvei 8

Benina: A Boszorka fénye
Benina: A Boszorka démona
Benina: A Boszorka városa
Benina: Megsebzett szabadság
Benina: Mindig és Soha
Benina: Milan könyve
Benina: Rekviem a szivárványodért
Benina: Káosz és Fegyelem

Kapcsolódó sorozatok: Bíborhajú · Farkasok nemzetsége · A túlélés szabályai · Tükör · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző · Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző · Rázós könyvek Könyvmolyképző

Illusztrálásai 9

Benina: A Boszorka városa
Benina: Megsebzett szabadság
Benina: Milan könyve
Spirit Bliss: A jelen árnyai
Benina: Rekviem a szivárványodért
Szurovecz Kitti: A fény háborúja
Szurovecz Kitti: Smaragdfény
Spirit Bliss: Mennydörgő némaság
Spirit Bliss: Reményfosztottak

Antológiák 1

Róbert Katalin (szerk.): Meghitt pillanatok

Kiemelt alkotóértékelések

Bitten>!

Benina

Betalált a Mindig és Soha!
Olyan téma ötvözetet alkotott, melyet mindig viselnék mint kedvenc ékszer, de soha nem akarnám hogy más is láthassa…..
Így kell kilóra megvenni. ;)

schesztiஐ>!

Benina

A Bíborhajú első kötetének első mondatától fogva imádom! Gyönyörű, ahogy ír, lehengerlő, varázslatos. És mindemellett egy olyan fantasztikusan kedves, barátságos, annyira jól bánik a rajongókkal, annyira hihetetlenül pozitív az, ahogy jelen van nekünk, olvasóknak, hogy igazán csodálom őt. Nem tudom, hogy képes ennyi történetet, ennyi szálat a fejében tartani, hogy van energiája minden kérdésre, levélre, gondolatunkra válaszolni. Írónőként és emberként is nagyon szeretem.

EsteeNotlauder>!

Benina

Kééérlek folytasd ezeknek a barbár magyaroknak a történetét! :D

9 hozzászólás
vmonika_>!

Benina

A Megsebzett szabadsággal rögtön levett a lábamról, aztán jöttek a Bíborhajú kötetek, és azokkal is teljesen elvarázsolt. Szeretem a történeteit, az édes szerelmi szálakat a könyveiben, és a gyönyörű írásmódját. Néhol olyan szépen ír, hogy esküszöm bele tudnám egy szépirodalmi műbe is képzelni, mégis mai, fiatalos az írásmódja, és ezzel teljesen lenyűgözött engem. Imádom!

5 hozzászólás
Attila_Saw>!

Benina

Hihetetlenül jól tud írni, és fantáziája is van. Remekül tud hitelesíteni. Örülök, hogy ír, és olvasom a könyveit :)

Pompi>!

Benina

Eddig minden könyvét olvastam, és nagyon szeretem a történeteit. Úgyhogy remélem nem hagy cserben, és megismerhetem még pár könyvet tőle.:)

5 hozzászólás
TabbyKissa>!

Benina

Benina korunk egyik legtehetségesebb írója, olyan, akire valóban érdemes minden hazai könyvmolynak figyelnie. Rugalmas, figyelmes és ennek következtében lépést tud tartani az irodalmi világ változó széljárásával. Nem ragad le egy irányvonalnál, hanem körültekint a nagyvilágban és mer újabbnál újabb témákhoz nyúlni, mer megújulni úgy, hogy stílusa mindig ugyanaz marad. Kiváló érzékkel választja ki újabb regényeinek témáit, és ami fontos: nem csak felszínesen érinti. Gyanítom, egy-egy regény megszületését kutatómunka előzi meg, vagy legalább hosszas előkészület, és aki olvasta A túlélés szabályai sorozatból legalább az egyik részt, pontosan tudja, mire célzok.
A KMK-nál debütáló Bíborhajú-sorozat révén mindenki megismerhette, hogy a fantasyk írásához is éppen olyan nagy tehetsége van, mint egy 1000 körül játszódó történelmi-romantikus könyvhöz, vagy egy misztikus bűnügyi regényéhez, és akkor A túlélés szabályai c. sorozatot még nem is említettem. Nálam öt csillagos kedvenc, olyan író, akinek figyelemmel kísérem megjelenéseit, hiszen neve számomra garancia arra, hogy nagyszerű könyvet fogok a kezemben tartani.

MeliTulcsik>!

Benina

Nagyon jó író! Szépen megfogalmazott mikor kellene vége ért…

Sz_Flóra>!

Benina

Érdemes példát venni róla, ha a regények megfogalmazásáról van szó! :) Imádom, hogy több karakter szemszögét működteti úgy, hogy az egyszerre legyen élvezetes, varázslatos, lenyűgöző. Minden könyve érdekel, mert bízom benne, hogy egy újabb remekművet tartok a kezemben. :)

EstherSilenthill>!

Benina

Nagyon szeretem a Benina könyveket, eddig a Bíborhajú sorozatot és A Farkasok nemzetsége 1. kötetét olvastam. Nagyon megvagyok elégedve minddel! ;)


Népszerű idézetek

Fay>!

Zombor hangjában éppen olyan gúnyos önelégültség csillant, mint Davaléban szokott. Flavia biztosra vette, hogy ezt külön tanítják a magyar gyerekeknek, lóháton ülve, nyilazás közben.

170. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Flavia
beatrix_0823>!

− A könyvek, Crayne, a könyvek! Mindegy, mennyire különbözik két ember, férfi, nő, földönkívüli vagy kisnyuszi, a könyvek mindig összehoznak mindenkit! Ez a közös pont megmásíthatatlan.

Kapcsolódó szócikkek: Malcolm Crayne
Sheila_7 I>!

– Elárulok neked egy nagy titkot, fiatal barátom! – Kellan elém lépett, és kissé előredőlt. Démonfekete szeme jókedvűen hunyorgott. – A szerencsésebb férfiak életében egy szerencsés napon megjelenik az a nő, akinek a kedvéért a csuklónkat önként tesszük béklyóba. Ennek a nőnek egyetlen könnycseppjéért gyilkolunk, egyetlen mosolyáért bohócot csinálunk magunkból, és ha arra vágyik, marionetté válunk… egy életre.

36. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kellan Black
2 hozzászólás
SzRéka P>!

Az élet ajándék, még akkor is, ha nem úgy alakul, ahogy szeretnénk.

287. oldal, 17. fejezet - Ne engedd, hogy megrémisszelek!

Kapcsolódó szócikkek: ajándék · élet · Piper Ellison
4 hozzászólás
Sheila_7 I>!

– Nem fogalmazok közönségesen, csak lecsupaszítom a valóságot.

148. oldal

6 hozzászólás
Kim_H_Angel>!

– Én, kedves, tiszta vérű Claire, férfi vagyok! – folytatta Milan. – Akár be is bizonyíthatnám, ha ez a kétajtós szekrény itt melletted nem meresztgetné rám olyan fenyegetően a démoni retináját… – bökött a fejével Kellan felé.
Talán abban reménykedett, hogy sikerül felbosszantania, de Kellan a mennyezet felé emelte a szemét, majd vissza, így jelezve, hogy esze ágában sincs fenyegetésként tekinteni a fiúra.
– És főként, ha nem lennék két évvel idősebb nálad – fejeztem be a megkezdett mondatot, mire Milan hanyagul legyintett.
– Hidd el, bébi, sötétben nem vennéd észre!

1. fejezet 23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Claire White · Kellan Black · Milan
Sheila_7 I>!

– Mégis mit jelent ez a szó?
– Krizanta? – A kérdés úgy tűnt, meglepte a férfit. – Kedves kapcsolat az arany szépsége és a virág között. A kedvesünket nevezzük így.
A lány dacosan felszegte az állát.
– Nem vagyok a kedvesed!
– De még lehetsz! Ezt sem árt, ha észben tartod.

70. oldal

3 hozzászólás
Sheila_7 I>!

– Ez meg ki? – bukott ki a kérdés Hunorból, mire Daval szórakozottan nézett rá.
– Tőlem kérded? Hisz' ti hoztátok ide.
Ez a sárcsomag, akit Balmaz neked adott? – mutatott a lányra nevetéssel küszködve Hunor, és figyelmen kívül hagyta Flavia felháborodását.
Daval bólintott, mire testvére a fejét csóválta:
– Most biztosan a fejét veri a jurta tartóoszlopába.
– Nem igazán érdekel, mit ver és hová, amíg távol tartja magát tőlem, és attól, ami az enyém – jelentette ki Daval határozottam

57. oldal

5 hozzászólás
Sheila_7 I>!

– Mivel törted be ezt a boszorkányt? -kérdezte az öccsét, de mielőtt Ernakh felocsúdhatott volna a döbbenetéből, Flavia szólalt meg:
– Ez az étel meglehetősen forró – intett fejével a kezében tartott cserépedény felé. – Én a helyedben nem inzultálnám azt, aki a legnemesebbik testrészed fölött tartja.

241. oldal

2 hozzászólás