!

Bede Anna magyar

Honlapvegasztromania.blog.hu

Könyvei 2

Bede Anna: Vegasztrománia
Bede Anna: Vegabudapest

Népszerű idézetek

robinson P>!

Nem látok különbséget marhahús és emberhús között, ugyanabból vagyunk.

51. oldal, Paizs Miklós

7 hozzászólás
Zonyika P>!

Vicces, hogy a cékla az egy underdog a magyar konyhában, mert mindenkinek az a képe róla, hogy ott van három szelet egy szocreál fehér kistányéron, pedig elképesztő dolgokat lehet belőle csinálni.

117. oldal, Gusztos Péter

Kapcsolódó szócikkek: cékla
14 hozzászólás
Zonyika P>!

Babkrémes quesadilla
[…]
1-2 ek. növényi olaj
60 g vöröshagyma apróra vágva
5 g fokhagyma apróra vágva
250 g fejtett bab
2 tk. őrölt pirospaprika
½ kk őrölt koriander
½ kk őrölt római kömény
kb. 2 dl víz
6 tortillalap
270 g félkemény sajt lereszelve
6 ek. zöld olajbogyó félbevágva
6 ek. piros paradicsomsalsa
friss zöldsaláta
só, bors

1. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és időnként megkeverve 8-10 percig sütjük. Hozzákeverjük a pirospaprikát, és pár percig pirítjuk. Hozzáöntjük a babot és a vizet, megfűszerezzük, és készre főzzük.
2. Amikor megpuhult a bab, leturmixoljuk.
3. Egy serpenyőbe szórunk 25 g sajtot, rátesszük a tortillát, megkenjük egy adag babkrémmel, megszórjuk 1 ek. olajbogyóval és 20 g sajttal.
4. Amikor az olvadt sajtos tortilla elválik a serpenyőtől, félbehajtjuk, sütjük pár percig, majd megfordítjuk és ropogósra sütjük.
5. Piros paradicsomsalsával és friss zöldsalátával tálaljuk.

57. oldal, Paizs Miklós kedves receptje (a Macska kocsmából)

Kapcsolódó szócikkek: koriander · római kömény
Zonyika P>!

Felfedeztük a spanyolviaszt. A dédszüleink, nagyszüleink tudását tanuljuk újra. És nemcsak a háziállatokról és a kiskertekről beszélek, hanem a tudatos felhasználásról is. Nálunk annak idején, ha jól emlékszem, semmi nem ment pazarba. Éppen most olvasgattam, hogy mit csináljunk a szelektív szeméttel, ha ökotudatosan szeretnénk élni, és rákerestem arra, hogy mit írnak a komposztálásról. És rádöbbentem arra, hogy tulajdonképpen ezt egyszer már tudtuk, hiszen én gyerekként mindig vittem ki a kertben lévő kupachoz a zöldségmaradékot. Semmi tudományos nem volt bennem nem kellett hozzá mindenféle építmény. Ez egy tudás, egyfajta mindennapi rutin volt, amit elfelejtettünk.

70. oldal, Rieger Johanna

1 hozzászólás
Zonyika P>!

Vegán töltött paprika
[…]
8 darab közepes paprika
A töltelékhez:
200 gramm jázminrizs
1 dl étolaj
2 közepes fej vöröshagyma
250 g gomba
80 g paradicsompüré
60 mogyoróvaj
20 g só
10 g őrölt fekete bors
A szószhoz:
2 l paradicsomlé
250 g paradicsompüré
20 g só
100 g cukor (ízlés szerint)
2 szál zellerszár

1. A jázminrizst megfőzzük (kétszer annyi vízben, mint a rizs mennyisége).
2. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és megpirítjuk a hagymát.
3. Egy tálban összekeverjük a rizst, a pirított hagymát, a kockára vágott gombát, a paradicsompürét és a mogyoróvajat. Sózzuk, borsozzuk.
4. A paprikákat megmossuk és kicsumázzuk, majd beletöltjük a tölteléket.
5. Egy lábosba öntjük a paradicsomlevet, a paradicsompürét, a sót, a cukrot, beletesszük a zellerszárat, valamint fél liter vizet. Felforraljuk, majd belerakjuk a paprikákat, és 20 percig főzzük.

107. oldal, Dorogi Péter kedves receptje (Castro Bistro)

Kapcsolódó szócikkek: étolaj · gomba · mogyoróvaj · paprika · paradicsomlé · töltött paprika
Könyveslány P>!

A konyhaasztal a számomra legfontosabb dolgokat: a fejlődést és az együttlétet szimbolizálja. Ennek pedig egyik legcsodálatosabb és minden értelemben legtáplálóbb módja az együtt evés.

5. oldal, Előszó

robinson P>!

Én egy ilyen boldogságmániás hedonista vagyok. Folyamatosan figyelem magam, az életben próbálom azt csinálni, ami boldoggá tesz.

41. oldal, Oláh Anna

Zonyika P>!

Az volt a legjobb, amikor behozták a paradicsomot, és tele lett vele az egész ház. Egy ültő helyemben akár két kilót is elpusztítottam, nem lehetett abbahagyni. Tudod, az a fajta, aminek nem kemény a héja, édes és napmeleg. Amibe beleharapsz, és olyan puha, mint egy barack. Ahhh… Na mindegy is.

101. oldal, Dorogi Péter

Kapcsolódó szócikkek: paradicsom
robinson P>!

… a fűszerpolcunk tele van indiai fűszerekkel. A garam masala a kedvencem, bármibe beleteszem.

Zonyika P>!

Ha az ember vega, többnyire nem eszik annyi sót, meg annyira fűszeres dolgokat, és egész máshogy jön ki a zöldségeknek az íze.

13. oldal, Harcsa Veronika