!

Bauer Barbara magyar

1974. január 6. (Budapest) –

Tudástár · 1 kapcsolódó alkotó

Nem
Honlapbauerbarbara.hu
Facebook@BauerBarbaraSzerzoiOldala

Képek 4

Könyvei 21

Bauer Barbara: A fekete rózsa
Bauer Barbara: Kétszáz éves szerelem
Bauer Barbara: A fényfestő
Bauer Barbara: A leggazdagabb árva
Bauer Barbara: Porlik, mint a szikla
Bauer Barbara: Az aranyműves fia
Bauer Barbara: Elsuttogom százszor
Bauer Barbara: Az élet hangja
Bauer Barbara: Most élsz
Bauer Barbara: A messziről jött fiú

Kapcsolódó sorozatok: Légikisasszonyok · Találkozások · Összes sorozat »


Kiemelt alkotóértékelések

Jagika P>!

Bauer Barbara

Korábban ritkán olvastam történelmi romantikus művet, de Bauer Barbara könyvei meggyőztek arról, hogy érdemes olvasni ezeket. A szerelmi és a történelmi szál gyönyörűen fonódik össze a műveiben, egyszerre izgalmas és megható. Elismerésre méltó az alapos történelmi felkészültsége, mely nemcsak informatív, hanem szívre és lélekre is ható. Az olvasottak közül A fekete rózsa című regényt emelném ki, mely helytörténeti témájú ugyan, de mégis általános emberi sorsokat mutat be, így személyes történelemmé válik.

Sz_Léda_22>!

Bauer Barbara

Nagyon szeretem Barbara könyveit, letehetetlenek. Írtam már neki személy szerint is véleményt, és nagyon kedves volt, válaszolt is azonnal, ami nagyon szimpatikus volt tőle, nagyon nagyra értékeltem, hogy vette a fáradtságot, és nem volt terhes a számára. Mindig nagy elánnal várom a következő könyvét, így vagyok ezzel most is, enyém az első előjegyzés a könyvtárban A fekete rózsára. Ha választanom kellene talán a Porlik, mint a szikla a legkedvesebb, egy új világot nyitott meg előttem, mert nekem Erdély nem volt sosem úti célom, de felkerült a bakancslistára a könyvet olvasván.

Ildiko_Szabo_2 P>!

Bauer Barbara

Nagyon élvezetes, könnyen olvasható stílusban írja köteteit az írónő. Látszik, hogy sok kutatás előzi meg a munkát, mivel nagyon részletesen mutatja be az adott történelmi kort.

just_aGirl P>!

Bauer Barbara

Szép nyelvezet, csodásan szerkesztett mondanivaló, remekbeszabott mondatok, léleksimogató karakterek jellemzik Bauer Barbara írásmódját. Ismerkedésem alkalmával (Kétszáz éves szerelem) kedvencet avattam kötetben és szerzőben egyaránt! Az írónő már néhány oldallal belopta magát a szívembe! Sokáig halogattam, féltem a romantikus címkétől, (a borítok sem segítenek ezen a problémán) mert nem szeretem, ha a szerelem az egyetlen vezérszál, és pláne azt nem, ha csöpögősen túlfűtött a szóban forgó viszony. Bauer Barbara bebizonyította, hogy alakulhat ez másként is.

pappb12>!

Bauer Barbara

Nagyon szeretem Bauer Barbara történeteit, azt az milliőt, amit a soraival teremt, a korokat, amibe visszaröpít, ezt a fajta olvasmányos történelmi romantikát, amivel mindig elvarázsol, kíváncsivá tesz, és felfedezésre ösztönöz. Különösen szeretem az írónő magyar vonatkozású, ismerős helyeken játszódó történeteit. Mindig nagy örömmel, várakozással és kíváncsisággal fogom a kezembe az épp soron következő regényét, és eddig még sosem csalódtam, mindig elvarázsolt.

Épril0414>!

Bauer Barbara

Ebben az évben kezdtem el olvasni az írónő könyveit és többségében tetszettek.
Megfogott, ahogyan az adott kort; személyeket bemutatja illetve általában úgy ír a könyvekben azokról a helyekről, ahol játszódik a történet, hogy rögtön kedvem lenne odautazni!
Folytatni fogom az ismerkedést a könyveivel -az már biztos!

horn_mici P>!

Bauer Barbara

Egy véletlen folytán került a kezembe kb. 2 éve A leggazdagabb árva c. könyve. Annyira magával ragadott az írónő stílusa, ahogy bemutatta Krisztina történetét, hogy azonnal utána néztem, mely könyvei vannak még a könyvtárunkban. Aztán volt egy író-olvasó találkozó is városunkba, és tudtam, ő a következő kedvenc írónőm!! Közvetlen, barátságos, és olyan szenvedéllyel és vizualitással ír, hogy bármelyik regényébe bele tudom képzelni magam. Látom én is a hősöket, érzem a levegő változásait, hallom a hangokat, magával ragad a könyvei hangulata. A légikisasszony sorozatát és az Élet hangjai regényein kívül valamennyit olvastam, és mind újraolvasós!!


Népszerű idézetek

Málnika>!

A sorsot te sem tudod befolyásolni, bárkinek születtél is. De belőle a legjobbat kihozni, azt tudod.

82. oldal, 3. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: sors
2 hozzászólás
Málnika >!

Miért hiszik az emberek, hogy meg tudják változtatni a másikat? Miért nem választanak olyat, aki úgy jó, ahogy van? Vagy legalábbis fogadják el olyannak, amilyen.

81. oldal, 3. fejezet

Hóvirág72>!

Tényleg mindig van remény. Ráadásul az élet néha olyan megoldásokat produkál, amilyenekre a legvadabb álmaidban sem gondolsz.

145. oldal

2 hozzászólás
Málnika>!

– […] Amit mások gondolnak rólad, az nem rólad szól, hanem róluk.
– Miért mondod ezt?
– Mert ennek az ellenkezője is igaz. Amit te gondolsz, hogy mások gondolnak rólad, az rólad szól és nem róluk.

287. oldal, 7. fejezet

Málnika>!

Rágódni a múlton és várni a holnapra egyet jelent azzal, hogy az ember elmulasztja az élet legfontosabb pillanatait, elszalasztja mindazt, ami ott van karnyújtásnyira.

284. oldal (Jaffa, 2020)

Málnika >!

Nincs olyan, hogy pár év múlva! A rohadt életbe, most van! Most. Nem egy hét múlva, egy hónap múlva, egy év múlva!

120. oldal (Jaffa, 2021)

Málnika >!

Élj, nevess, tedd a dolgod, mielőtt elszalad melletted az idő.

175. oldal (Jaffa, 2020)

Málnika >!

Márpedig az, aki a saját tragédiáit csak úgy képes feldolgozni, ha közben másnak okoz fájdalmat, az bizony szegény ember.

62. oldal, 2. fejezet

TiszlaviczMarcsi I>!

[…] a boldogság ott toporog mögötted, csak meg kell állnod, hogy utolérhessen, és együtt menjetek tovább.

108. oldal

Kapcsolódó szócikkek: boldogság
3 hozzászólás
Kókuszka>!

Anyám azt mondta, az élet igazsága az ismétlődésben rejlik. A történetek nemzetségről nemzetségre öröklődnek, és csak rajtunk áll, hogy tanulunk belőlük, vagy változatlanul visszük tovább. Átadjuk-e. De miután minden gyermek, aki kibújt anyja óvó öleléséből, tápláló méhéből, azért érkezett, hogy a boldogságot keresse, mindnyájunkat a szeretet keltett életre, és mind azért jöttünk, hogy az élet más legyen, mint addig volt. Hiszen születésünkkel kelt életre a változás.

173. oldal