!

Bauer Barbara magyar

1974. január 6. (Budapest) –

Nem
Honlapbauerbarbara.hu
Facebook@BauerBarbaraSzerzoiOldala

Képek 4

Könyvei 15

Bauer Barbara: A fényfestő
Bauer Barbara: Kétszáz éves szerelem
Bauer Barbara: A fekete rózsa
Bauer Barbara: A leggazdagabb árva
Bauer Barbara: Porlik, mint a szikla
Bauer Barbara: Elsuttogom százszor
Bauer Barbara: Az aranyműves fia
Bauer Barbara: Az élet hangja
Bauer Barbara: Légikisasszonyok
Bauer Barbara: Még látlak odafenn

Kapcsolódó sorozatok: Légikisasszonyok · Összes sorozat »


Népszerű alkotóértékelések

Sz_Léda_22>!

Bauer Barbara

Nagyon szeretem Barbara könyveit, letehetetlenek. Írtam már neki személy szerint is véleményt, és nagyon kedves volt, válaszolt is azonnal, ami nagyon szimpatikus volt tőle, nagyon nagyra értékeltem, hogy vette a fáradtságot, és nem volt terhes a számára. Mindig nagy elánnal várom a következő könyvét, így vagyok ezzel most is, enyém az első előjegyzés a könyvtárban A fekete rózsára. Ha választanom kellene talán a Porlik, mint a szikla a legkedvesebb, egy új világot nyitott meg előttem, mert nekem Erdély nem volt sosem úti célom, de felkerült a bakancslistára a könyvet olvasván.

Ildiko_Szabo_2 P>!

Bauer Barbara

Nagyon élvezetes, könnyen olvasható stílusban írja köteteit az írónő. Látszik, hogy sok kutatás előzi meg a munkát, mivel nagyon részletesen mutatja be az adott történelmi kort.

Épril0414>!

Bauer Barbara

Ebben az évben kezdtem el olvasni az írónő könyveit és többségében tetszettek.
Megfogott, ahogyan az adott kort; személyeket bemutatja illetve általában úgy ír a könyvekben azokról a helyekről, ahol játszódik a történet, hogy rögtön kedvem lenne odautazni!
Folytatni fogom az ismerkedést a könyveivel -az már biztos!

nagy_ági P>!

Bauer Barbara

Egy véletlen folytán került a kezembe kb. 2 éve A leggazdagabb árva c. könyve. Annyira magával ragadott az írónő stílusa, ahogy bemutatta Krisztina történetét, hogy azonnal utána néztem, mely könyvei vannak még a könyvtárunkban. Aztán volt egy író-olvasó találkozó is városunkba, és tudtam, ő a következő kedvenc írónőm!! Közvetlen, barátságos, és olyan szenvedéllyel és vizualitással ír, hogy bármelyik regényébe bele tudom képzelni magam. Látom én is a hősöket, érzem a levegő változásait, hallom a hangokat, magával ragad a könyvei hangulata. A légikisasszony sorozatát és az Élet hangjai regényein kívül valamennyit olvastam, és mind újraolvasós!!


Népszerű idézetek

Málnika P>!

Miért hiszik az emberek, hogy meg tudják változtatni a másikat? Miért nem választanak olyat, aki úgy jó, ahogy van? Vagy legalábbis fogadják el olyannak, amilyen.

81. oldal, 3. fejezet

Málnika P>!

A sorsot te sem tudod befolyásolni, bárkinek születtél is. De belőle a legjobbat kihozni, azt tudod.

82. oldal, 3. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: sors
Málnika P>!

Rágódni a múlton és várni a holnapra egyet jelent azzal, hogy az ember elmulasztja az élet legfontosabb pillanatait, elszalasztja mindazt, ami ott van karnyújtásnyira.

284. oldal (Jaffa, 2020)

Málnika P>!

Nincs olyan, hogy pár év múlva! A rohadt életbe, most van! Most. Nem egy hét múlva, egy hónap múlva, egy év múlva!

120. oldal (Jaffa, 2021)

Málnika P>!

– (…) Amit mások gondolnak rólad, az nem rólad szól, hanem róluk.
– Miért mondod ezt?
– Mert ennek az ellenkezője is igaz. Amit te gondolsz, hogy mások gondolnak rólad, az rólad szól és nem róluk.

287. oldal, 7. fejezet

Hóvirág72>!

Tényleg mindig van remény. Ráadásul az élet néha olyan megoldásokat produkál, amilyenekre a legvadabb álmaidban sem gondolsz.

145. oldal

2 hozzászólás
Málnika P>!

Márpedig az, aki a saját tragédiáit csak úgy képes feldolgozni, ha közben másnak okoz fájdalmat, az bizony szegény ember.

62. oldal, 2. fejezet

Málnika P>!

A reggeli első kávé akkor is a legfontosabb, ha a nap már delelőn van. Elnyújtott pillanatok sora, amikor nem kell gondolkodni, és bármit mutat is a tükör, a reggel felmentést ad mindenre.

192. oldal (Jaffa, 2021)

TiszlaviczMarcsi IP>!

(…) a boldogság ott toporog mögötted, csak meg kell állnod, hogy utolérhessen, és együtt menjetek tovább.

108. oldal

Kapcsolódó szócikkek: boldogság
2 hozzászólás
Kókuszka >!

Anyám azt mondta, az élet igazsága az ismétlődésben rejlik. A történetek nemzetségről nemzetségre öröklődnek, és csak rajtunk áll, hogy tanulunk belőlük, vagy változatlanul visszük tovább. Átadjuk-e. De miután minden gyermek, aki kibújt anyja óvó öleléséből, tápláló méhéből, azért érkezett, hogy a boldogságot keresse, mindnyájunkat a szeretet keltett életre, és mind azért jöttünk, hogy az élet más legyen, mint addig volt. Hiszen születésünkkel kelt életre a változás.

173. oldal