!

Bartók Imre

Könyvei 11

Bartók Imre: A patkány éve
Bartók Imre: Láttam a ködnek országát
Bartók Imre: A nyúl éve
Bartók Imre: Fém
Bartók Imre: Alfonz és az űrlények
Bartók Imre: A kecske éve
Bartók Imre: Jerikó épül
Bartók Imre: Rilke
Bartók Imre: Goebbels
Bartók Imre: Paul Celan

Kapcsolódó sorozatok: Virágba borult világvége

Fordításai 24

Stephen King: Rémálmok bazára
Lara Parker: Angelique hagyatéka
Clive Barker: A vér evangéliuma
Lara Parker: Salem kísértete
Elizabeth Adler: Vidéki menedék
Michael Peinkofer: A griff bűvöletében
Neal Shusterman: Everlost
Rachel Hartman: Árnypikkely
Michael Peinkofer: A sárkányok szövetsége
Michael Peinkofer: A griffek visszatérése

Antológiák 1

Turi Márton (szerk.): Utópia 501

Népszerű idézetek

>!
Kuszma P

A halottak több virágot kapnak, mint az élők, mert a megbánás mindig erősebb, mint a hála.

(első mondat)

7 hozzászólás
>!
Kuszma P

A jelentéktelen dolgokat nem azért kell félretolni, hogy helyet kapjanak a jelentősek, ilyenek ugyanis nem léteznek, hanem azért, mert a jelentéktelen dolgok jelentéktelenségének felismerése bepillantást enged a világ működésébe.

18. oldal

>!
Kuszma P

A szív és a pénisz egyazon elven működnek, egyszerű tömlő mindkettő, az egyik hiába igyekszik, képtelen bármit is érezni, a másik nem is akar.

65. oldal

15 hozzászólás
>!
Goofry P

– Bevallom, én is írogatok – böki ki zavartan.
Mindjárt gondoltam. Hányszor hallottam már ezt a mondatot? Hol a finomkodó vallomásosság, hol a büszkeség hangján, de előbb-utóbb mindig elhangzik. Szegénykéim, úgy vélik, ha papírra vetik valamelyik kölcsönzött gondolatukat, netán hangot adnak mélységes érzéseiknek, máris a nagy világáramlat sodrába kerülnek. És többnyire senki nincs mellettük, aki elárulná nekik, hogy receptkönyvekben árult narratívák működtetésének vagy a bájos klapanciákba szedett szerelmi sirámoknak épp oly kevés közük van a valódi irodalomhoz, mint egy nyolclábú borjúnak az anyatermészethez.

95-96. oldal

8 hozzászólás
>!
phetei P

Az óra csendben járt tovább. A tízezer fogaskerék egyikéről észrevétlenül levált néhány atom. A világ elveszítette egy másodperc törtrészét, amelyet örökké siratni fog.

75. oldal

1 hozzászólás
>!
janetonic P

Itt van mindjárt Schreber Csaba. Számtalan sikeres regény után Csaba ezúttal egy szürrealista dráma megírására adta a fejét, melynek főszereplője, hölgyeim és uraim, egy répa.

(…)

Schreber egyébként nem reménytelen, pár hónapja még az első fejezetét olvastam a zöldséges szövegnek. Ott a répa még csak növekszik, és eltévedt vakondok rágcsálják meg a hegyét, miközben ő a házasság lehetőségeiről ábrándozik. (…) A répa, miközben csipkedik, azon tanakodik, vajon találhat-e megfelelő párt magának, habár ennél sokkal fontosabb, szó szerint húsba vágó problémákra kéne megoldást találnia. A könyv pszichedelikus álszociodráma, annak egész ügyes, elégedett voltam vele, noha a kiadásra vonatkozó szavazáson tartózkodtam.

17-18. oldal

2 hozzászólás
>!
phetei P

(…) elvégre a szavak, a szavak… azokkal valahogy hadilábon állt. Lehet, hogy ezért használt belőlük ilyen sokat?

77. oldal

2 hozzászólás
>!
janetonic P

– Bevallom, én is írogatok.
Mindjárt gondoltam. Hányszor hallottam már ezt a mondatot? Hol a finomkodó vallomásosság, hol a büszkeség hangján, de előbb-utóbb mindig elhangzik. Szegénykéim, úgy vélik, ha papírra vetik valamelyik kölcsönzött gondolatukat, netán hangot adnak mélységes érzéseiknek, máris a nagy világáramlat sodrába kerülnek. És többnyire senki sincs mellettük, aki elárulná nekik, hogy receptkönyvekben árult narratívák működtetésének vagy a bűbájos klapanciákba szedett szerelmi sirámoknak éppoly kevés közük van a valódi irodalomhoz, mint egy nyolclábú borjúnak az anyatermészethez.

95-96. oldal

>!
Uzsonna P

    Amikor a konyhába érkezett, az apukája éppen a kávéját szürcsölte. Vajon azért isszák ilyen lassan a kávét a felnőttek, mert titokban ők sem szeretik az ízét?

12. oldal

Kapcsolódó szócikkek: kávé
2 hozzászólás
>!
ppeva P

– Elég egyszerű sztorija van – feleli végül a kísérőm. – Van benne egy sátánista szekta, valamint egy fiatal lány, aki egy csatornafedélen talál egy magára hagyott tengeri malacot, amit aztán felnevel.
Már megint. Úgy tűnik, ez az új trend: a pszichológiai eklekticizmus jegyében fogant gótikus kisállat-horror.

97. oldal