!

Baráth Katalin magyar

január 11. –

barathkatalin I
214 figyelő · 181 figyelt · 251 értékelés · 0 polc · 99 karc · 0 észlelés
Nem
Honlaphttp://www.afeketezongora.blogspot.hu/
Wikipédiahttps://hu.wikipedia.org/wiki/Baráth_Katalin
Facebookhttp://www.facebook.com/barathkatalinkonyvek
Életrajz

Könyvei 7

Baráth Katalin: A fekete zongora
Baráth Katalin: A türkizkék hegedű
Baráth Katalin: A borostyán hárfa
Baráth Katalin: Arkangyal éjjel
Baráth Katalin: Az arany cimbalom
Baráth Katalin: Ida és az aranygyapjú
Baráth Katalin: Szinkron

Kapcsolódó sorozatok: Dávid Veron

Antológiák 1

Kleinheincz Csilla – Roboz Gábor (szerk.): Az év magyar science fiction és fantasynovellái 2018

Népszerű alkotóértékelések

>!
Riam

Baráth Katalin

Nem gondoltam volna, hogy valaha lesz még olyan magyar írónő, akinek az írásaiért rajonghatok. Baráth Katalin mégis ilyen lett. Ötletes, ízes magyar nyelven íródott Dávid Veron sorozata telitalálat.

>!
PhantoMina_BlackSwan

Baráth Katalin

A Fekte zongora befejezése nem volt jó, ezért vontam le az egy csillagot. Az ő története, akár egy kötetben szerepelhetett volna, de úgy látom ez is egy „végetnemérő” sorozathoz tartozik…


Népszerű idézetek

>!
cippo IP

…férfiembernek pontosan annyira otthonos tájék a női lélek, mint magyar politikusnak a diplomácia.

54. oldal

12 hozzászólás
>!
tataijucc P

„Nocsak!” – jegyezte meg magában Veron, akinek még a legmeghittebb pillanatokhoz is akadt hozzáfűznivalója. – „Lehet, hogy engem most megcsókoltak?”

Harmadik rész, 3. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Dávid Veronika
5 hozzászólás
>!
Lobo P

A túlzásba vitt hallgatásnak gyomorfekély a vége. Higgyen nekem, már legalább ötven titoktartó betegemet tette sírba ez a ritka férfierény.

47. oldal

>!
Kuszma P

Hétfőn agyonvertek valakit a bulinegyedben. Rohadt turisták – vonta le a következtetést egy olyan ember mély átélésével, aki soha nem utazott a Velencei-tónál messzebbre.

15. oldal

2 hozzászólás
>!
fülcimpa

– Semmi sem teszi éleselméjűbbé az embert, mint az, ha el akar titkolni valamit – jegyezte meg. – Higgye el, tapasztalatból beszélek.

168. oldal, Freund Kiadó 2009

1 hozzászólás
>!
csgabi MP

Az asztalon két korsó kőbányai aranylott, tetején könnyű, vastag habkoronával. Dujmovics szertartásosan megvárta, amíg a pohár falán kicsapódott pára cseppé sűrűsödik, és ez a csepp komótosan lecsordul, egészen az asztal márványlapjáig. Abban a pillanatban megragadta a korsó fülét óriási kezével, és hosszan kortyolt a sörből.

165. oldal

Kapcsolódó szócikkek: sör
5 hozzászólás
>!
robinson P

Az ember nem védhet meg mindenkit a saját életétől.

60. oldal

>!
szadrienn P

Purger Sanyi úgy suhant végig a Nagyvendéglő asztalai között, mint májusi szellő a virágzó gyümölcsösben. Itt lerakott egy feketekávét, ott egy csupor tejet, emitt egy szívbe markoló kruseváci sligovicát osztott ki, amott az abált szalonnás reggelihez járó, emésztést könnyítő békési barackpálinkát, és már vissza is tért a söntés rejtekébe.
A söntés volt az ő bástyája, ahonnan kissé szemtelen, de azért kellőképpen szolgálatkész modorban kitámadott a harci kedvvel betérő vendégekre, és ahol megpihenhetett a vendégmentes tűzszünetek idején. Gépies mozdulattal letörölte a széles, lakkozott pultot, aztán úgy kapta elő a bunnahabhainni postabélyegzővel érkezett whiskyt, mint más legény a kebelébe rejtett gyönge bazsarózsát.

>!
Miamona

„Többet kellene teniszezni, akkor lenne elegendő tüdőm a drámaisághoz”, gondolta.

16. oldal

>!
szadrienn P

Vékony doktor sóhajtott. Úgy látszott, egyoldalú társalgásuk ezúttal sem terjed túl azokon a témákon, amiket a valamirevaló férfiember egy jó deci alkoholos nedűtől fűtve a világon mindenütt tudományos analízis alá szokott vetni.