!

Bán Mór magyar

Bán János, Kim Lancehagen

1968. december 2. (Kecskemét) –

Tudástár · 4 kapcsolódó alkotó · 3 film

Teljes névBán János
Nemférfi
Honlaphunyadikonyv.hu
Facebook@banmorofficial
Életrajz

Könyvei 39

Bán Mór: A Hajnalcsillag fénye
Bán Mór: Az üstökös lángja
Bán Mór: A Csillagösvény hídja
Bán Mór: A Hadak Villáma
Bán Mór: A Mennydörgés kapuja
Bán Mór: A Holló háborúja
Bán Mór: A félhold tündöklése
Bán Mór: A hit harcosa
Bán Mór: Isten árnyéka
Bán Mór: Vihartépte zászlaink

Kapcsolódó sorozatok: Hunyadi · Kárpáthia: Nomádkirály-ciklus · Kárpáthia · Ezer rege könyve · Dark Space · Hollófiak · Trandark ciklus · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Osiris Könyvek Cherubion · Cherubion Science Fiction Cherubion · Sci-fi Klasszikusok Képregényben Corvina · Fazekas Attila összes képregénye

Illusztrálásai 1

Nemes István (szerk.): A Romok Úrnője

Antológiák 35

Nemes István (szerk.): A Káosz hősei
Nemes István (szerk.): Aranypiramis
Nemes István (szerk.): Én, a halhatatlan
Hüse Lajos (szerk.): Nordes – A Cetkoponyás Ház
Tölgyesi László – Szántó Tibor (szerk.): Mokhara – A mágustorony
Nemes István (szerk.): A sárkány könnyei
Hüse Lajos – Nemes István (szerk.): Kondor 1. – Az Aranyváros legendája
Nemes István (szerk.): A halál színháza
Nemes István (szerk.): Holtak galaxisa
Nemes István (szerk.): Az öröklét nyomában

Felolvasásai 1

Csák Erika (szerk.): Prága

Kiemelt alkotóértékelések

Petya15>!

Bán Mór

Bán Mór korunk és a kortárs irodalom egyik legkiválóbb szerzője, aki a Hunyadi köteteivel újra felfedeztette és megszerettette az olvasókkal a történelmet, a történelmi regényeket, magát az olvasást. Kiváló érzékkel ragadta meg a korszak és történet hangulatát. Nem egy giccses, cukormázas történetet és történelmi személyeket teremtett műveiben, hanem ízig – vérig embereket, olykor botlásaikkal, kegyetlenségeikkel, démonaikkal, s olykor nemes jellemekkel. Ettől életszerű a regények karakterei, a táj és a cselekmény leírása mind filmszerű, elképzelhető, a történések, a szereplők mondanivalói áthallásosak mindennapjainkban, megérintenek sok-sok olvasót, akikben újra izzik a nemzeti öntudat. Ez a legfőbb ismérve a regénysorozatnak, hogy újra magunkra találjunk, hogy tiszteljük őseinket és védjük meg, őrizzük mindazt, amit ők védtek, hogy egykor továbbadhassuk a jövő nemzedékének!
Ami még sajátossága a műveknek, s ez által a szerzőnek, az a csata leírása, ami egyedi hangvételű, lőpor és vérszagú, kegyetlen és erőteljes, húsba mar, de minden mozzanata követhető. Nem egyszerű leírás, hanem aprólékos és nem unalmas.
Bán Mór kiváló író, a történelmi regények szerzőinek zászlósa.

aszor>!

Bán Mór

Érezhetően hatalmas kutatómunka előzte meg a Hunyadi kötetet. Olvasmányosan, életszerűen mutatja be ezt a nehéz kort. Csodálatosak a tájleírásai, az emberi karakterei.
A magyar történelmet megszerettető sorozatot kaptunk az írótól.

Catherinne >!

Bán Mór

Egyszerűen imádom a történelmi regényeinek (Hunyadi sorozat) minden egyes sorát.
Alapból ez az történelmi korszak kívűl esik az érdeklődésemen (Árpád-ház), de az író abszolút megszerettette velem országunk történelmének ezt a csodálatos időszakát. Olvasáskor úgy érzem, mintha én is abban a korban élnék. A tájleírás, a szereplők életszerű megjelenítése, a csataleírások…egyszerűen tökéletes. Az író stílusa rendkívűl olvasmányos, könnyen lehet vele haladni, és mindenféle véleményformálástól mentes. Úgy ábrázol minden történelmi személyt, hogy arról nem formál véleményt, sem kritikát, ezt meghagyja az olvasónak.
Őszintén remélem, hogy a teljes Hunyadi sorozat kiadásra kerül.

Vác_nembéli_István_fia_istván>!

Bán Mór

Bán Mór egy legenda ,be bizonyította hogy érdemes új szemléletben történelmi regényeket írni , meg merte tenni hogy egy korszak sztárját nem egy fehér lovon ülve ,hibák nélkül ábrázolta.
a harc nem volt tipikus lovagregény ,meghaltak az emberek ,szenvedtek .tele voltak hibával.
és ott van még Kárpáthia regény sorozat amit én a Gold Book újra kiadásának köszönhettek ,jó volt azt is megismerni.

Ngergő>!

Bán Mór

Nagyon jó és izgalmas történeteket ír az író. Én idáig a Hajnalcsillag fénye a Hunyadi sorozat I. részét volt szerencsém olvasni és nagyon tetszik.


Népszerű idézetek

Cheril>!

A lényeg, hogy mindig jő valaki napnyugatról, aki mindent jobban tud minálunk. Aki mindig meg szeretné mondani, hogyan kellene voltaképpen élnünk ebben az országban. Aki mindig pontosan tudja, hogy mi miatt kell szégyenkeznünk, mire szabad büszkének lennünk. Aki ismeri, de legalábbis ismerni véli valamennyi hibánkat, és szíves örömest hajlandó orvosolni is a sok bajt, amit mifelénk tapasztal… Így szokott ez lenni, s kutya legyek, ha most nem így lesz!

107-108. oldal

3 hozzászólás
Robmiller P>!

Néha elfelejtjük, honnan jöttünk, s hová tartunk…

87. oldal

2 hozzászólás
just_aGirl P>!

A magyar még csatázni is felcicomázza magát…

(első mondat)

2 hozzászólás
nienor82>!

– Ez a hazád!
– Nincsen hazám! Magyarnak oláh vagyok… Oláhnak kun kutya… A németnek mindegy, csak megvetett cseléd! Az olasznak barbár idegen… Otthon, hű oláhjaimnak meg népnyúzó magyar…

Bán Mór - Hunyadi Az üstökös lángja 285. oldal

pwz I>!

Itt ülök, a semmi peremén, lábaimmal a végtelen felett kalimpálok, kezemben a Könyvvel, és bámulok magam elé.
Előttem a világ vége.
A semmi.
És minden, ami azon túl kezdődik…

9. oldal, PROLÓGUS.

Chöpp >!

Találd meg magad, öcsém… Ha te nem találod… Más ugyan nem keresi…

173. oldal

cs_johanna>!

A jövő mindig szebb fényben tündököl csillagfényes éjszakákon…

286.

Csilla‿ P>!

“Az országnak király kell, nem egy utazgató öregember!“

118. oldal

nienor82>!

– Haza… Mi az? Nekem ott van otthonom, ahol szeretnek. Ahol becsülnek, s hol jól élhetek.
– Áltatod magad! Azt hiszed, boldog leszel idegen csillagok alatt? Néhány évig talán. De egy napon eszedbe jut majd a régi hajlék… A bús romok Hunyad ormain… Álmodban kísért majd a Kárpátok közt süvítő szél, mi sóhajtva mesél! Kísért majd a Cserna bús moraja, anyád kacagása, mit soha többé nem hallhatsz majd! Hogy mi a hazád? Azt kérdezed? Atyád sírján omló kereszt a hűs fák alatt… Az a hazád! Arany búzakalászok, mik éltetnek, s néked teremnek, az is a hazád! Barátod hajlékablakán hívó fény, a testvéri ölelés, az is hazád! A rozzant jobbágyviskók hályogszemeiből reménykedve rád vetett tekintetek, föld pórjai, ők is a hazád! A falvak, városok, a négy folyó mentén mind, az is hazád! A hegyek ölelte erdők, a mezők, mind hazád! Gyermeked nevetése. A szenvedők siralma, kik terád szabadítóként várnak, ők is hazád, mit elhagysz…

Bán Mór - Hunyadi Az üstökös lángja 284. oldal

Csilla‿ P>!

… Az a fontos csak,hogy ne ragadjon magával a félelem! A csatában az győz, kinek szive bátor marad. Aki enged a félelemnek, annak esélye sincsen.“

151. oldal