!

Bakóczy Sára magyar

(Debrecen) –

Teljes névFancsali Judit
Nem
Facebook@Bakóczy-Sára-788258847989651

Könyvei 3

Bakóczy Sára: A város és a rózsa
Bakóczy Sára: Liliom és kehely
Bakóczy Sára: Crescence

Antológiák 2

Tamási Izabella (szerk.): Harcosok Vértanúk Boszorkányok
Tamási Izabella (szerk.): Átok, Bosszú, Erény

Kiemelt alkotóértékelések

Dorina_S>!

Bakóczy Sára

A város és a rózsa kötetét most olvastam az írónőnek, és nagyon tetszett. Sugárzik belőle a rengetek kutatómunka, és alapos ismerete a témának. Olvasmányos formában kapjuk meg ezt a sok-sok információt, amelyet az írónő nem szárazan tálalt, hanem beleszőtte a hétköznapi eseményekbe vagy a egybefűzte a történelmi adatokkal.
Érdekes karakterábrázolások, és a mellékszereplők sem válnak másodlagossá.

Olyannyira magával ragadó, hogy elég nehéz letenni a könyvet. A stílus, a fogalmazás és a régies magyar szavak használata csak emeli a regény színvonalát. A szerelmi szál(ak) is tökéletesen voltak beleszőve a történetbe.

Biztosan fogok még olvasni az írónőtől, és remélem sikerül végre dedikáltatnom is majd a Debreceni széphistóriámat is.
Köszönöm az élményt, ismét egy szuper történelmi regényíró született. :)


Népszerű idézetek

Bielik_Drea>!

Mindnyájan a saját dolgainkban vakon tapogatózunk. Vágyaink, félelmeink, zsenge korunktól belénk plántált elvárásaink szűrőjén át látjuk a valót; ezen torzan felfogott valósághoz igazítjuk cselekedeteinket, amik így nem lehetnek mások, csak elhibázottak. Míg egy idegen számára nyilvánvaló, mi lenne a helyes út ügyünkben, mi a legjobb szándékkal követjük el ostobaságainkat, pusztulást, de legalábbis boldogtalanságot hozva ezzel saját fejünkre.

85. oldal

Bakóczy Sára: A város és a rózsa Debreceni széphistória

Karol00>!

– Türelemmel kell viselned azt, amin nem tudsz változtatni. És bíznod kell, hogy a gondviselő Isten majd csak jóra fordítja a dolgaidat.

178. oldal

Bakóczy Sára: A város és a rózsa Debreceni széphistória

Kapcsolódó szócikkek: Kapus Mihály
Miyako71 P>!

– Úgy, szerinted meg kellett volna kérdeznem tehát, elégedett vagy-e a soroddal. S vajon a jószágot megkérdik-e, hogy s mint szeretné, ha tartanák? A gyermeket megkérdik-e afelől, milyen elvek mentén szeretné, ha felnevelnék? Ugyanígy nekem sem volt kötelességem veled egyezkedéseket folytatni.

240. oldal 17. fejezet, Gold Book, 2017

Bakóczy Sára: A város és a rózsa Debreceni széphistória

2 hozzászólás
Könyveslány P>!

Ötvös Ambrus vallása nagyon egyszerű volt. Egy az Isten, a pápisták, zwinglisták, sacramentariusok, lutheranusok közötti vitát nálánál tanultabb emberek sem fogják fel ésszel, ő meg aztán mindenkinek elhiszi, amit mond. Debrecenben Márton doktornak, Nagyszombatban az érseknek. Kicsi ember ő ahhoz, hogy ilyen tudós emberek vitájában állást foglaljon. Amit a többség hisz, azt hiszi ő is, arról meg mit tehet, hogy a többség mást hisz Debrecenen és mást Nagyszombatban?

Könyveslány P>!

Az egymással hadakozó felek közé beszorulva keskeny az út, ha az ember túlélni, boldogulni és saját lelkiismerete tisztaságát is megőrizni akarja.

Könyveslány P>!

Ha Orsolya ecsettel műveli azt, amit a tűvel, festőművésznek neveztetik, ha márvánnyal bánt volna így, szobrásznak. De leány volt, ehhez engedték csak közel.

Borbála_Hantó>!

[…] talán nem minden tanulság nélkül való felidézni azt a kort, amikor jött egy ember, aki ilyen körülmények között rázott fel egy évszázados mozdulatlanságba dermedt országot.

303. oldal

Bakóczy Sára: Crescence Széchenyi menyasszonya

Kapcsolódó szócikkek: Széchenyi István
ZsuzsiNori>!

Azért sem neheztelek, hogy feleségül vetted Esztert, hiszen magam mentettem fel a nekem adott ígérete alól. De amit tettél vele, hogy magára hagytad, igen, tudom, hogy önhibádon kívül, de mégis, magára hagytad a nélkülözésben, a betegségben, és ezzel a halálát okoztad, azt viszont bocsássa meg neked a Jóisten, mert én nem fogom sohasem. Érted? Sohasem! – mondta, azzal felállt és otthagyta Duskást a szomorú gondolataival együtt.

16. fejezet 355 oldal

Trixi>!

Az égettbort úgy nevezte, hogy pálinka.

Bakóczy Sára: A város és a rózsa Debreceni széphistória

Könyveslány P>!

Milyen jó volt, hogy gondolkodik és döntéseket hoz helyettem! Teljesen ráhagyatkoztam.

Bakóczy Sára: A város és a rózsa Debreceni széphistória