!

Bácskai Júlia magyar

Bácskai_Júlia I
26 figyelő · 0 figyelt · 0 értékelés · 0 polc · 1 karc · 0 észlelés

Könyvei 16

Bácskai Júlia – C. Molnár Emma – Mester Dóra – Popper Péter: Szeretők
Bácskai Júlia: A másik arcod
Bácskai Júlia – Czeizel Endre – Popper Péter – Szendi Gábor: Kéretlen útravalók
Bácskai Júlia: Akit a kalapból kihúztál
Bácskai Júlia – Fischer Eszter – Mohás Lívia – Vekerdy Tamás: Elszakadás a szülői háztól
Bácskai Júlia: Együttélősdi
Bácskai Júlia – Tapolyai Emőke – Varró S. Gábor: Ex exek
Baktay Zelka – Baktay Miklós – Bácskai Júlia – Varró S. Sándor: Mások férjével
Bácskai Júlia: Kalap
Bácskai Júlia: Magánélettan 1.

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Nyitott Akadémia · Matúra tankönyv · Iskolapszichológia


Népszerű idézetek

TiaRengia I>!

Az életben sok összeomlás van, az emberi kapcsolatokban, a házasságban is, ami a legszebben indult, az is tönkremehet. Ezt tudomásul kell venni, ahelyett, hogy mindenféle frázisokat hazudunk. Szeretni kell, szajkózza mindenki, akkor rendben lesz az élet, az a megoldás mindenre. És ha nem megy? Ha utasításra, szándékra nincs szeretet? Több évtizedes praxisomban azt tapasztaltam, hogy a hazugságok es az üres frázisok kártékonyabbak, mint ha az ember szembenéz azzal, hogy valami fontos dolog hiányzik az életéből.

143-144. oldal Popper Péter: Férjek, feleségek, szeretők

TiaRengia I>!

A gyerekek érdekében kellene együtt maradni, vallják sokan – szerintem a gyerekek érdekében érdemes szépen válni.

39. oldal Bácskai Júlia: Szeretősdi - A titkos kapcsolatok lélektana

metahari P>!

A szex minden egyes alkalommal halálugrás, bele az ismeretlenség sötétjébe. A jól ismert partnerrel is új és más minden nap, minden éjszaka. Más lesz a ritmusa, másképp adja magát a férfi és másképp fogad be a nő. Át kell hatolni egy ismeretlen falon, át kell hatolni egy másik testbe, be kell engedni egy idegen testet. Megsemmisülve felemelkedni.
Ehhez hihetetlen mértékű BIZALOM kell. Bízni abban, hogy a halálugrás közben elkap, hogy az én megsemmisülése nem szegényebbé tesz, hanem gazdagabbá, bízni abban, hogy a birtoklás értem és nem ellenem lesz.

TiaRengia I>!

Azonban tessék mondani, muszáj gyűlölködve szakítani? Ha valakik gyűlölködve szakítanak és bántják egymást, az számomra azt jelenti, hogy nagyon sok kötelék tartja őket össze még mindig, és rúgni kell, hogy ezek a kötelékek elszakadjanak. Agresszívnek kell lenni. Gonosznak kell lenni. Én azt gondolom, hogy ha valóban elmúlik egy érzelmi kapcsolat, akkor az úgy múljon el, ahogy lehull egy levél a fáról. Nem kell erőlködni. Nem kell gyűlölködni. Ezt olyan szépen mondja Radnóti Miklós: „S halott-e már a perdülő szirom, ha hullni kezd? vagy akkor hal meg, hogyha földet ér?"

165. oldal Popper Péter: Férjek, feleségek, szeretők

TiaRengia I>!

Ha egy nő érdeklődése egyszer csak kifelé irányul, s a választásának tárgya viszonozza vonzalmát, akkor a nő boldog lesz, mert rehabilitálódik női szerepe. Szépnek és kívánatosnak érzi magát, amit már el is felejtett. Újra van „udvarlója”, gyöngéden ráfigyelő Férfi. Ennek öröme felhangolja, elnézőbbé teszi a valóság iránt, a férje iránt is. Nem elutasít, hanem kedveskedik a férjének, és ez a két nem közötti reakció különbségének lényege. A férj nem gyanakodni kezd, hanem örülni. Gyanútlan, mert ő profitál a felesége feldobódottságából, míg az asszony a befektetett érzelmi tőkéjének a vesztese lesz, ha megjelenik a „harmadik”.

10-11. oldal Előszó (Lux Elvira)

11 hozzászólás
TiaRengia I>!

A modern pszichológia nem a tanácsadásra, értékítéletre vagy a viselkedés minősítésére épül. A pszichoterápia célja, hogy mindenkit abban erősítsünk meg, amit tenni szándékozik. Sem a válásra, sem az újrakezdésre, sem a monogámiára nem beszéljük rá klienseinket. A másik megértésére, elfogadására és a megbocsátásra sokkal inkább!

34. oldal Bácskai Júlia: Szeretősdi - A titkos kapcsolatok lélektana

TiaRengia I>!

(…) egy kapcsolatban – bármilyen kapcsolatban – egyedül azok a kötelékek férnek meg, kizárólag azoknak van szerepük, amik belülről fakadnak. Sem a hűség, sem az őszinteség, sem a fogadott ragaszkodás nem működik, ha kívülről kényszerítették ránk.

126. oldal Mester Dóra Djamila: Szeretők

TiaRengia I>!

A titok gyakorlatilag abban áll, hogy a férfi és a nő kapcsolatában nélkülözhetetlen a távolság eleme. A szeretői viszonyban, amikor a kapcsolat nincs föltárva a külvilág felé, vagy egy szerelem kezdetén, amikor még ismerkednek egymással, megvan ez a távolság. Ennek komoly varázsa van, a modern időkben mégis gőzerővel irtjuk egymás között.

66. oldal Dr. C. Molnár Emma: Életművészet: szeretőnek lenni és maradni!