!

Bach Szilvia

Wikipédiahttps://hu.wikipedia.org/wiki/Bach_Szilvia

Könyvei 2

Bach Szilvia: Nem vagyok én Müller Péter!
Bach Szilvia: Az utolsó tánc

Népszerű idézetek

>!
fülcimpa

Az sem zavar, ha kulturálatlanul eszik, hangosan böfög, mert az is ő, és így kell elfogadni. Nem akarom megváltoztatni (gyűlölöm, ahogy köti a cipőjét), és nem szólok neki, hogy ne úgy kösse a masnit a cipőfűzője végére, inkább nem nézek oda, és kész. Nagy bennem a tolerancia (szétbasz az ideg néha), sokat fejlődtem.

46-47. oldal Diagnózis (Alexandra 2009)

>!
fülcimpa

Feleségével pont olyanok az együttléteik, mint amikor valaki kötelező jelleggel minden évben meghallgatja a vállalati tűzvédelmi előadást, miközben azon jár az esze, hogy mihamarabb vehessen magának egy tormás szendvicset a büfében.

19. oldal Telj úr és az egér (Alexandra 2009)

>!
fülcimpa

Ugyanis tíz évre visszamenőleg – amióta itt dolgozik – nem emlékezett olyan esetre, hogy Berta Géza, a főnöke, beteget jelentett volna. És most, amikor a gondolatai úgyis elkalandoztak volna a feladatáról, megtörtént a csoda. Oh, hányszor álmodozott arról, hogy csak az övé az iroda, és keresztbe font karral, asztalra pakolt lábbal kikurjantunk a titkárnői helyiségbe: Ildikó! Kávé! Most! És megadta a sors! Kikurjantott, kiment, megfőzte, bevitte, megitta.

87. oldal Csak úgy, egyszerűen (Alexandra 2009)

>!
fülcimpa

Arcára ránctalanul simul a bőre, csak nevetéskor szalad össze szálas csokorba, és akkor úgy néz ki, mint azok a buddhista szerzetesek, akik talán a kezdete óta itt mormolnak a földön, hogy magas rezgésükkel, fogatlan mosolyukkal egyensúlyban tartsák a világot.

117. oldal Az utolsó tánc (Alexandra 2009)

>!
eeszter

Idegen hangzású fantázianévvel ellátott cégér, idegen nyelven felsorolja a magyar vásárlóközönségnek, hogy mit kaphat sok pénzért, ha betér hozzájuk. Még szerencse, hogy tudok egy kicsit angolul, de esküszöm, igyekszem elfelejteni. Mit képzelnek magukról ezek a cégvezetők? Ettől lesz menőbb a cuccos? Sajnos igen! Minden, minden frankó, ha nem honi. Belbecs forgácsolódása padlógázzal.
(…) A mai fiatalok még énekelni sem tudnak magyarul. Ha mégis megteszik nagy ritkán, megnyomják a „t” betűt, és elharapják a mondat végét.

193. oldal

>!
Papusz P

Jó, én tudom, hogy a hermafroditizmus nem egyenlő a homoszexualitással, de a rasszisták nem. Ők csak azt tudják, hogy mindenki szar, csak ők nem.

2005. szeptember 4.

>!
fülcimpa

Már megint az a Czóbel-díjas piktor kereste időpont-egyeztetés végett, akinél megrendelte Gizi karácsonyi ajándékát: egy nagyméretű portrét saját magáról. Úgyis mindig panaszkodik az asszony, hogy keveset van otthon. Így legalább mindig láthatja, ráadásul olajban. Egy vagyonba kerül, na de üsse kő, első a családi béke. A szemét viszont sötétkékre festeti, mert mindig utálta a barnát.

11. oldal Telj úr és az egér (Alexandra 2009)

>!
fülcimpa

Katim most egy multicégnél van, nyugdíjas állásban. Szépen keres, így, öregségére. Segít anyagilag. Még szerencse, hogy eljött a Filharmonikusoktól. Abból a cini-cini muzsikából, amit ott keresett, most nem tudna sírkövet csináltatni szegény apja sírjára!

74. oldal Művészet 2000... (Alexandra 2009)

>!
eeszter

Egyszer egy ismerősöm azt mondta, hogy nincs túlvilág, mert ő egyszer műtét közben meghalt. Mikor visszahozták az orvosai, mindenkinek elmesélte, hogy látta, érezte a sötétséget, a semmit, és most már biztos benne, hogy nincs odaát. Kérdem halkan: hogy érezhette, láthatta, ha úgy gondolja, hogy ő, XY Óbudáról, megsemmisült? A semmi, ugyebár, nem érez, nem lát.

54. oldal

>!
eeszter

Nem minden ezoterikus könyv kifogástalan minőségileg. Az hiszem, jó orrom van hozzá, hogy eldöntsem, melyik íródott ihletett állapotban, melyik csak pénzszerzés okán vagy jóindulatú dilettantizmusból. (…) Persze van olyan könyvem is, amire ha csak ránézek, melegség jár át; feltolulnak azoknak az óráknak, napoknak az emlékei, amikor azt a bizonyos könyvet olvastam.

114. oldal