!

Anthony Ryan skót

(Skócia, Egyesült Királyság) –

Nemférfi
Honlapanthonyryan.net
Facebook@anthonyryanauthor
Twitter@writer_anthony

Könyvei 24

Anthony Ryan: A vér éneke
Anthony Ryan: A várúr
Anthony Ryan: Az ébredő tűz
Anthony Ryan: A tűzkirálynő
Anthony Ryan: A láng légiója
Anthony Ryan: A hamu birodalma
Anthony Ryan: Blood Song
Anthony Ryan: Tower Lord
Anthony Ryan: Queen of Fire
Anthony Ryan: The Waking Fire

Kapcsolódó sorozatok: Hollóárnyék-trilógia · Draconis Memoria · Raven's Shadow angol · The Draconis Memoria angol · Blood Song francia · The Seven Swords angol · Raven's Blade angol · Összes sorozat »


Népszerű alkotóértékelések

Cellenbor>!

Anthony Ryan

Bár még csak egy regényt olvastam az író tollából, mégis magával ragadót egyből az írói stílusa. Természetesen nem szeretnék messzemenő következtetéseket egyelőre levonni,hiszen Anthony Ryan személyében egy új írót köszönthetünk a magyar olvasók körében. De kétségtelenül tehetséges a fantasy világában mozgó történetek megírásához,felöltve egy kandalló mellett ülő mesélő szerepét, bár ezekben a történetekben megjelennek a kemény és rideg valóság elemei, és nem egy egyszerű, boldog véggel véget érő történetet kapunk, hanem annál inkább egy kétségek között gyötrődő,sarokba szorított és legfőképpen bolyongó lelkű főhőst, aki ha meg is találja boldogsága újdonsült forrását, az események és cselszövések áradata elsodorja tőle hosszú évekre.
Mark Lawrence Jorg személyében egy antihőst kínált elibénk, aki tele van gyűlölettel és haraggal , és szinte csakis ez vezérli vérrel teli életútját, míg ennek kiköpött ellentéte lett Vaelin Al Sorna, aki a fent említett dolgok ellenére próbál rendületlenül hinni a hitében – még ha az néha túlontúl nehéz is.
Egy szó mint száz, mindkét író egy kivételes, különleges főhőst alkotott meg, persze különböző értékrenddel. Tehát minden adott Anthony Ryan-nek, hogy egy hasonló színvonalú trilógiát alkosson, mint amilyen A Széthullott birodalom trilógia is.
Én szurkolók! :)


Népszerű idézetek

Fumax KU>!

– Értem, mit mondasz – vágott közbe a nő. – Azonban nehezemre esik elhinni.
– Nincs más hihető magyarázat. Nem elfogadni egy bizonyítékokkal alátámasztott következtetést alapjában irracionális álláspont, és mentális ingatagságra utal.
– Töröltek már képen téged valaha, úgy istenigazából?

Fumax KU>!

– Semmi haszna – biccentett Skaggerhill a pisztolyra. – Az őserdei zöldek falkában vadásznak, és egyszerre több irányból rohanják le a zsákmányt.
– Szóval mit csináljak, ha meglátok egyet?
– Fuss, mintha a Látó szelleme loholna a nyomodban, és üvölts, ahogy a torkodon kifér.
– Gondolom, a zaj elijeszti őket.
Skaggerhill megint felkacagott.
– Nem, de ha halljuk, hogy honnan ordítasz, talán elég gyorsan megtalálunk, hogy maradjon belőled valami, amit érdemes megmenteni.

Kapcsolódó szócikkek: Claydon Torcreek · Cwentun Skaggerhill
3 hozzászólás
Fumax KU>!

– Túléltem forradalmat, háborút, és több mint egy évtizedet ezen a földrészen – morfondírozott hangosan a várgróf –, de a száz császár szellemére mondom, az apaság lesz a vesztem!

Fumax KU>!

– Egy napon hazatérhetsz.
A lány melléje lépett, és gyász árnyalta a pillantását.
– Ott már nem látnak szívesen… mert szégyen esett rajtam. Egy férfi sem akar majd feleségül venni, és az asszonyok is kerülni fognak a szégyenfolt miatt.
– A néped igencsak szigorú szokások szerint él.
– Már nem az én népem. – Fejével a varitájok felé intett, akik éppen az új testvéreiket segítették fel, és néhányan bátorító szavakat suttogtak nekik.
– Most már ők a népem, meg a többiek. Te egy új nemzet királya vagy.
– Nekem már van nemzetem, és a királynőm nemigen tűr meg egy másik koronás főt a királyságban.
– A nővér szerint te vagy az országod legnagyobb hőse. Nem érdemelnél saját földbirtokot?
– Illián nővér hajlamos túlozni, és egyébként is, a Hit szolgái nem kaphatnak saját földet.
– Igen, már ő is mesélt a hitetekről. Fura dolog ilyen áhítattal imádni a halottakat.
Lemera megrázta a fejét, aztán visszament a főtáborba. Búcsúszavait elvitte a szellő. – A halottak nem tudnak viszontszeretni.

szallosas P>!

(…) a könyvek értéke a bennük rejlő tudásban leledzik, és a tudás mindig veszélyes holmi.

480. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyv
Fumax KU>!

– Megvannak a maga elképzelései, nekem is megvannak a sajátjaim.
– Akkor sajnálattal közlöm, hogy nem jósolok hosszú jövőt a kapcsolatnak. Így volt az urammal is, mielőtt kinyírtam volna. Jövedelmező kis csempészvállalkozást vezettünk együtt Észak-Kestriában. Fiatalok voltunk, de a csempészvilágban nőttünk fel, és elég jól ismertük a szálakat ahhoz, hogy megéljünk belőle. Az Első Forradalom utáni tisztogatások kiirtották a régebbi korosztályt és a konkurencia nagy részét is, úgyhogy néhány évig a fene se háborgatott minket, és jól megszedtük magunkat. Húsz éves koromra a város legszebb házában laktam, annak minden cicomájával. Tartózkodj a vagyontól, kedvesem, mert egyszerre puhulsz el és leszel vakmerő tőle! Jött a nap, amikor a császár úgy látta jónak, hogy új gyarmati kormányzót nevez ki, aki megháromszorozta annak a csúszópénznek az éves összegét, amit az elődjének fizettünk. A férjem azonban hallani sem akart róla, ugyanis a gazdagság vakmerővé tette, ahogy mondtam. Ám a pökhendiség is egyfajta gyengeség. – Egy pillanatra elhallgatott, és nosztalgikusan felsóhajtott. – Ha szerettem valaha férfit, az ő volt. Megszakadt a szívem, amikor mandragórát kevertem a vacsorájába. Nem volt más választásom, érted? Egy másik bandával bármikor megvívtunk volna, de a birodalommal szemben nem maradt esélyünk. Ezért megtettem, amit meg kellett, és súlyos árat fizettem érte.

Fumax KU>!

A tűzhányó lejtőjén meztelenül állni, és hagyni, hogy egy másik nő öltöztesse, élete egyik legfurcsább élményének bizonyult, amit csak még kínosabbá tettek Davoka őszinte, méltató szavai.
– Kemény combok, nem túl keskeny csípő. Jó. Erős gyermekeket szülsz majd, királynő.
Ivern testvér elkuncogta magát, mire Sollis élesen letorkolta.
Még abban az órában készen is lettek. Lyrna Al Nieren lonak öltözékben állt előttük, hamuval mocskolt arccal, és mosatlan haja hosszú, zsíros tömegben lógott a fejéről. Davoka felajánlotta, hogy levágja, de a hercegnő visszautasította, és megkötötte egy bőrcsíkkal, így legalább nem lógott a szemébe.
– Hogy festek, főtábornagy? – Tudta, hogy Smolen valószínűleg hazudni fog.
– Csodálatosan, mint mindig, fenség! – biztosította felőle a katona lenyűgöző őszinteséggel.

Belle_Maundrell >!

– Én úgy tanultam, hogy a könyvégetés aljas bűn – szólalt meg Vaelin.

450. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Vaelin Al Sorna
1 hozzászólás
Rodwin>!

– Az asszonyom férjnek hívott, a gyermekeim apának – felelte. – Csak
ezek a nevek számítottak valamit.

650. oldal