!

Anthony Bourdain amerikai

1956. június 25. (New York, USA) – 2018. június 8. (Kaysersberg-Vignoble, Haut-Rhin, Franciaország)

Tudástár · 24 kapcsolódó alkotó · 7 film

Teljes névAnthony Michael Bourdain
KatalógusnévBourdain, Anthony

Könyvei 11

Anthony Bourdain: A konyhafőnök vallomásai
Anthony Bourdain: Íz-világjáró avagy a tökéletes ízek kalandos felkutatása
Anthony Bourdain: Francia bisztrókonyha
Anthony Bourdain: Kitchen Confidential
Anthony Bourdain: Kitchen Confidential / A Cook's Tour
Anthony Bourdain: Medium Raw
Anthony Bourdain: Bone in the Throat
Anthony Bourdain: The Bobby Gold Stories
Anthony Bourdain: Appetites
Anthony Bourdain: Kleine Schweinereien

Népszerű idézetek

janetonic>!

Az új pincér nem tudja, mi a prosciutto, ettől egy kicsit kiborulok.

223. oldal

91 hozzászólás
lilaköd>!

Ha valaki azt gondolja, van olyan étel, amibe margarint tehet, máris hagyja abba az olvasást, úgyse tudok segíteni rajta.

95. oldal

7 hozzászólás
janetonic>!

Az aszpirint ropinak hívjuk, mert úgy esszük, mint a cukrot.

266. oldal

Kapcsolódó szócikkek: aszpirin
13 hozzászólás
janetonic>!

Az időben és térben tett mozdulataink valahogy eltörpülnek a levesben főtt hús, a sáfrány, a fokhagyma, a halcsontok és a Pernod illata mellett.

353. oldal

Kapcsolódó szócikkek: fokhagyma · sáfrány
anika>!

Sült fokhagyma. A fokhagyma fenséges dolog. Kevés olyan alapanyag van, amely annyiféle ízt tud produkálni, ha megfelelően bánnak vele. Főben járó bűn, ha valaki nem megfelelően nyúl a fokhagymához. Öreg, égett vagy kiszáradt fokhagymát használni vétek, fokhagymanyomót pedig használni megbocsájthatatlan. Tiszteljük a fokhagymát! […] Nyomjuk össze a kés lapjával, de soha ne tegyük fokhagymanyomóba, mert ami abból kijön, az biztosan nem fokhagyma. Ha kicsit sütjük zsengébb és édesebb lesz az íze. Tegyük be egészben a gerezdeket a sütőbe, aztán ha már barnásan puhára sültek, nyomjuk ki a héjukból.

97-98. oldal

janetonic>!

Aztán megettem életem első osztrigáját.
Na az tényleg fontos esemény volt. Úgy él bennem, mint a szüzességem elvesztése, bár az osztriga sok szempontból kedvesebb emlék.

22. oldal

Kapcsolódó szócikkek: osztriga
janetonic>!

Az ételnek hatalma van.
Ez a hatalom inspirál, ámulatba ejt, sokkol, izgat, gyönyört okoz és megérint.
Arra is képes, hogy nekem és másoknak is örömet okozzon. És ez értékes tudás volt.

26. oldal

lilaköd>!

A legtöbb ember nem is érti, hogy a profi konyhaművészet nem csupán a receptekről szól, nem az étel újszerű feltálalásáról, és nem is az alkotóelemek, az ízek és textúrák lehető legkreatívabb összehangolásáról – ezeket a dolgokat jóval azelőtt elrendezik, hogy a vendég leült volna vacsorázni. A szakácsművészet az ételek elkészítését jelenti, és sokkal inkább az állandóságról szól, az azonos mozdulatok agyatlan ismétléséről, a feladatok nap mint nap azonos módon történő elvégzéséről.

66. oldal