!

Anne Brontë brit

1820. január 17. (Thornton, UK) – 1849. május 28. (Scarborough, UK)

Tudástár · 4 kapcsolódó alkotó · 1 film

Nem
Életrajz

Könyvei 10

Anne Brontë: Agnes Grey
Anne Brontë: Wildfell asszonya
Anne Brontë: Agnes Grey (angol)
Anne Brontë: The Tenant of Wildfell Hall
Charlotte Brontë – Emily Brontë – Anne Brontë: Selected Works of the Brontë Sisters
Charlotte Brontë – Emily Brontë – Anne Brontë: Three Novels
Patrick Branwell Brontë – Anne Brontë – Emily Brontë – Charlotte Brontë: Tales of Glass Town, Angria, and Gondal
Charlotte Brontë – Emily Brontë – Anne Brontë: The Classic Works of The Brontë Sisters
Charlotte Brontë – Emily Brontë – Anne Brontë: The Brontë Sisters: Three Novels
Charlotte Brontë – Anne Brontë – Emily Brontë: Complete Novels + Extras

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Lazi Könyvkiadó klasszikusai · Vintage Classics · Scholastic Classics angol · Pocket Penguin Classics – Brontë sisters angol · Penguin Popular Classics angol · Penguin English Library angol

Róla szóló könyvek 18

Syrie James: Charlotte Brontë titkos naplója
Tim Vicary: The Brontë Story (Oxford Bookworms)
Sheila Kohler: A Brontë lányok
Jude Morgan: A bánat íze
Taxner-Tóth Ernő: A Brontë nővérek világa
Kéry László: Angol írók
Paula Guzzetti: A Family Called Brontë
Deborah Lutz: The Brontë Cabinet
Lena Coakley: Worlds of Ink and Shadows
Jude Morgan: The Taste of Sorrow

Kapcsolódó zóna

!

Brontë nővérek

49 tag · 19 karc · Utolsó karc: 2020. május 24., 05:43 · Bővebben


Népszerű idézetek

>!
mazsa

Minek gondolok én annyit valakire, aki sosem gondol rám? Nem ostobaság ez? Nem helytelen? De ha ilyen nagy gyönyört jelent nekem, hogy rá gondolok, s ha ezeket a gondolatokat magamban tartom és nem zaklatok velük senkit, mit ártok és kinek?

Tizenhetedik fejezet

1 hozzászólás
>!
larea

Mennyivel nagyobb a várakozás öröme, mint a birtoklásé.

177. oldal, 21. fejezet - Az iskola

>!
Cicu

Az emberi szív olyan, mint a gumi: egy kicsitől is feldagad, de a nagyon soktól sem pattan meg. Ha a semminél alig több is megzavarja, a mindennél alig kevesebb kell, hogy megtörje. Akárcsak testrészeinkben, szívünkben is elementáris életerő testesül meg, amely megvédi a külső erőszaktól. Minden ütés, amelybe belerezdül, csak megkeményíti a következő csapás elviselésére; pontosan úgy, ahogy az állandó munka is megkeményíti a kéz bőrét és megerősíti izmait ahelyett, hogy tönkretenné.

113. oldal

2 hozzászólás
>!
krisztina990

Dőreség azt kívánni, bárcsak szépek lennénk. Az értelmes ember sosem kívánja ezt magának, és nem törődik vele másokban sem. Ha a szellem kiművelt, ha a szív jó, a külsővel senki sem törődik. Így mondták gyermekkorunk tanítói; így mondjuk mi is a mai gyermekeknek. Illő és okos dolog, kétségtelen; de a tapasztalat alátámasztja-e ezeket az állításokat?

>!
Kalimpa

Láttad-e már, Milly, milyen a tengerparti homok? Ha ránézel, szép sima, ha belelépsz, puha, és könnyű járás esik benne. De tapodd csak félóra hosszat azt a puha, kellemes szőnyeget, enged minden lépésedre, minél keményebben taposod, annál jobban, s majd meglátod, milyen keserves munka, s örülsz, ha végre jó szilárd sziklára érsz, ami egy hüvelyknyit sem enged, akár állsz, jársz vagy éppen taposol rajta; s ha kemény is, mint a malomkő, mégiscsak jobb rajta a járás.

>!
Papusz P

Ha azt akarja, hogy a fia tisztességesen járja végig az élet útját, nem szabad azon igyekeznie, hogy eltisztítsa a lába elől a köveket, hanem meg kell tanítania, hogy erős léptekkel járjon rajtuk… ne akarja mindenáron kézen fogva vezetni, hanem tanítsa meg, hogy egyedül menjen.

Második fejezet

Kapcsolódó szócikkek: nevelés
>!
doresz93

Van az úgy, hogy az ember valakinek a szemén át egyenesen a szívébe lát, s hogy egyetlen óra alatt többet tud meg lelkének nagyságáról és mélységéről, mint amennyit akár egy élet során is felfedezhetne, ha az illető nem akarná feltárni, vagy pedig ha az embernek nem volna képessége, hogy felfogja.

98. oldal

>!
moonchristal P

– A halál bármikor eljöhet értünk; s jó, ha úgy élünk, hogy ezt mindig szem előtt tartjuk.

47. fejezet

>!
BZsofi +SP

(…) általában a vagyon mellett a szépség vonzza leginkább a legrosszabb fajta férfit; és éppen ezért sok gondot-bajt hozhat a tulajdonosára.

Kapcsolódó szócikkek: szépség
>!
baroness

Őrizd a szemedet és füledet mint szívednek bemenetét, ajkadat pedig mint kijáratát, hogy árulóid ne legyenek egy óvatlan pillanatban. Fogadd hűvösen és szenvtelenül mindenki figyelmességét, míg a pályázó értékét meg nem állapítottad és fontolóra nem vetted; és vonzalmad csupán kedvező ítéletnek legyen gyümölcse. Vizsgálódj előbb, azután helyeselj, s végül szeress. Szemed legyen vak a vonzó külsőre, füled süket csábító hízelgésre, sima beszédre.

139. oldal