!

Anne B. Ragde norvég

1957. december 3. (Odda, Norvégia) –

Tudástár · 2 kapcsolódó alkotó

Teljes névAnne Birkefeldt Ragde
Nem

Könyvei 8

Anne B. Ragde: Berlini nyárfák
Anne B. Ragde: Remeterákok
Anne B. Ragde: Pihenni zöldellő mezőkön
Anne B. Ragde: Zona frigida
Anne B. Ragde: Die Liebesangst
Anne B. Ragde: Berlinerpopplarna
Anne B. Ragde: Eremitkräftorna
Anne B. Ragde: Das Lügenhaus

Kapcsolódó sorozatok: Neshov-trilógia · Összes sorozat »


Népszerű alkotóértékelések

annimari>!

Anne B. Ragde

Ragde csodálatos érzékletességgel ír, egyszerű cselekményei életszagúak, s képes arra, hogy karakterei közül mindenkit megkedveljünk. (Azt hiszem például, hogy édesanyámat sokkal elfogadóbbá tette a homoszexualitással kapcsolatban.) A Neshov trlógia pedig szerintem akár kötelező olvasmány is lehetne.


Népszerű idézetek

cseri P>!

– …úgy határoztam, ugyanazt mondom erről a dologról [a homoszexualitásról], amit Jézus.
– És ő mit mondott?
– Az égvilágon semmit – mondta Margido.

151. oldal

szadrienn P>!

Abban az időben virágzott a Neshov-farm. Rózsafák a ház előtt, eperültetvény, tyúkól, Szent Iván-napi tűzrakás a tengerparti sziklánál. Karácsonyi hangulat. A szalmaköteget és a kását mindig nagyapával készítették elő a manónak, mert nagyapa, amilyen gyerekes tudott lenni, mindvégig szentül hitte, hogy a farmon él egy manó. Azt mesélte, hogy szürke zubbonyt és piros sapkát visel, és az udvaron álló nagy fa alatt lakik. Ha rosszul bánnak vele, a farm sínyli meg.

Dün P>!

A pincében még mindig volt az Anna Neshov főzte lekvárból. Talán így csaphatja be az ember a halált, és hosszabbíthatja meg az életét, tűnődött Torunn; annyi lekvárt kell csinálni, hogy az emberek még évekig tömhessék magukba az erőfeszítéseidet.

146-147. oldal

Kapcsolódó szócikkek: lekvár
Sárhelyi_Erika I>!

– És egyébként hogy van Torunn?
– Levert, mint a dió szüretkor.

273. oldal

Sárhelyi_Erika I>!

A levesport egy liter vízben kellett elkeverni. A zacskón az állt, hogy svéd borsóleves. Tor egy pillanatra eltűnődött, vajon mitől svéd. (…) A leves híg, sárga lötty lett. Tor bekapcsolta a rádiót, miközben várta, hogy felforrjon és aztán lassú tűzön főjön, ahogy a zacskóra volt írva. Kávéskanállal megkóstolta, semmi íze nem volt; ettől volt svéd.

95. oldal

agisajt>!

A karácsony pogány ünnep; friss állatvérről és napfordulóról szól, nem egy rosszul öltözött közép-keleti kisgyermekes családról!

56. oldal

5 hozzászólás
Sárhelyi_Erika I>!

A sok még többet akar, az Ördög telhetetlen.

136. oldal

cseri P>!

A fészkes fenébe, miért halt meg ilyen váratlanul, fiatalon, még nyolcvan se volt.

26. oldal

4 hozzászólás
Gyöngyi69>!

Nem irányíthatod mások életét. A gyerekedből önálló ember lesz, és semmit nem tudsz arról, mit szándékozik kezdeni az életével. Az ember választási lehetőségekre vágyik, és szeretne élni velük. Hogy mik lesznek ezek, nem tudhatod előre.

280. oldal

2 hozzászólás
Bélabá>!

A kövérségéből ítélve enni is szerethet. Tor ebből arra következtetett, hogy Dániában nem azért esznek az emberek, hogy éljenek, hanem azért élnek, hogy egyenek. Krumme szép példáját nyújtotta ennek.

27. oldal