!

Anna Sewell brit

1820. március 30. (Great Yarmouth, Norfolk, Anglia, UK) – 1878. április 25. (Old Catton, Norfolk, Anglia, UK)

Teljes névAnna Sewell
Wikipédiahttp://en.wikipedia.org/wiki/Anna_Sewell

Könyvei 5

Anna Sewell: Fekete Szépség
Anna Sewell – John Escott: Black Beauty (Oxford Bookworms)
Anna Sewell: Black Beauty
Anna Sewell: Black Beauty (Penguin Readers)
Anna Sewell: Black Beauty's Early Days in the Meadow

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Oxford Bookworms Library, Macmillan Collector's Library, Scholastic Classics, Könyvfalók Könyvtára, Heted7világ, Wordsworth Children Classics, Puffin Classics, Penguin Popular Classics, Illustrated Classics for Everyone, Vintage Children's Classics, Puffin Chalk, Penguin Threads


Népszerű idézetek

>!
Kek P

A gazdám úgy vélekedett, hogy az Isten az embert megáldotta ésszel, saját maga jöhet rá a dolgokra, az állatoknak viszont ösztönt adott, amely nem az értelemre támaszkodik, és amely a maga módján sokkal gyorsabban és pontosabban működik. Ennek segítségével az állatok gyakran mentenek emberéletet.

59. oldal (Móra, 1987)

>!
Trudiz

(…) a „Birtwick-pirula” rendszeres alkalmazása szinte minden csökönyös lovat kigyógyít: ez a pirula szerinte nyugalom, barátság, határozottság és kedvesség, fél-fél kiló mindegyikből, összekeverve fél liter józan ésszel, és ezt az állatnak naponta meg kell kapnia.

40. oldal (Móra, 1987)

>!
Trudiz

(…) vannak jó és figyelmes emberek, mint amilyen a gazdánk. Nekik minden ló büszkén szolgál, de akadnak durva, rossz emberek is, akiknek sohase szabadna lovat vagy kutyát tartaniuk.

>!
Trudiz

Nem adták meg nekem a lehetőséget, hogy megértsem, mit is akarnak tőlem.

>!
littlelinda P

Good Luck is rather particular who she rides with, and mostly prefers those who have got common sense and a good heart; at least that is my experience.

>!
Fanni_Dorottya

(…) there is no religion without love, and people may talk as much as they like about their religion, but if it does not teach them to be good and kind to man and beast, it is all a sham – all a sham, James, and it won't stand when things come to be turned inside out and put down for what they are.

57. oldal

>!
Ibanez MP

Elveim szerint, ha durvasággal, igazságtalansággal találkozunk, és tehetnénk ellene valamit, de mégsem teszünk semmit, magunk is bűnrészessé válunk.

>!
Kek P

És nagyon sokat beszélt hozzám. Persze a szavakat nem értettem, de egyre jobban és jobban megtanultam, hogy mire gondol, és hogy mit vár tőlem.

26. oldal (Móra, 1987)

>!
Kisanna 

Fogalmam sincs, mennyi ideig aludtam, vagy hogy hány óra lehetett. Nyugtalanul felriadtam, bár nem tudtam az okát. Felálltam, a levegő sűrű és fullasztó volt. Hallottam hogy Vadóc prüszköl, és egy másik ló idegesen ficánkol. A sötétség miatt nem láttam semmit, de az istálló tele volt füsttel, jóformán lélegzeni sem lehetett. A padlásfeljáró nyitva maradt, úgy gondoltam, onnan jön ez az egész. Füleltem.