!

Anna Sewell brit

1820. március 30. (Great Yarmouth, Norfolk, Anglia, UK) – 1878. április 25. (Old Catton, Norfolk, Anglia, UK)

Tudástár · 1 kapcsolódó alkotó · 2 film

Teljes névAnna Sewell

Képek 4

Könyvei 6

Anna Sewell: Fekete Szépség
Anna Sewell – John Escott: Black Beauty (Oxford Bookworms)
Anna Sewell: Black Beauty
Anna Sewell: Black Beauty (Penguin Readers)
Anna Sewell: Black Beauty's Early Days in the Meadow
Anna Sewell: Black Beauty (olasz)

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Könyvfalók Könyvtára · Heted7világ · Oxford Bookworms Library angol · Macmillan Collector's Library angol · Puffin Classics angol · Scholastic Classics angol · Penguin Threads angol · Wordsworth Collector’s Editions · Wordsworth Children Classics angol · Penguin Popular Classics angol · Illustrated Classics for Everyone angol · Vintage Children's Classics angol · Puffin Chalk angol

Antológiák 1

Klasszikus állattörténetek

Népszerű idézetek

Trudiz>!

(…) a „Birtwick-pirula” rendszeres alkalmazása szinte minden csökönyös lovat kigyógyít: ez a pirula szerinte nyugalom, barátság, határozottság és kedvesség, fél-fél kiló mindegyikből, összekeverve fél liter józan ésszel, és ezt az állatnak naponta meg kell kapnia.

40. oldal (Móra, 1987)

Kek P>!

A gazdám úgy vélekedett, hogy az Isten az embert megáldotta ésszel, saját maga jöhet rá a dolgokra, az állatoknak viszont ösztönt adott, amely nem az értelemre támaszkodik, és amely a maga módján sokkal gyorsabban és pontosabban működik. Ennek segítségével az állatok gyakran mentenek emberéletet.

59. oldal (Móra, 1987)

Trudiz>!

(…) vannak jó és figyelmes emberek, mint amilyen a gazdánk. Nekik minden ló büszkén szolgál, de akadnak durva, rossz emberek is, akiknek sohase szabadna lovat vagy kutyát tartaniuk.

Trudiz>!

Nem adták meg nekem a lehetőséget, hogy megértsem, mit is akarnak tőlem.

littlelinda P>!

Good Luck is rather particular who she rides with, and mostly prefers those who have got common sense and a good heart; at least that is my experience.

Fanni_Dorottya>!

(…) there is no religion without love, and people may talk as much as they like about their religion, but if it does not teach them to be good and kind to man and beast, it is all a sham – all a sham, James, and it won't stand when things come to be turned inside out and put down for what they are.

57. oldal

Ibanez P>!

Elveim szerint, ha durvasággal, igazságtalansággal találkozunk, és tehetnénk ellene valamit, de mégsem teszünk semmit, magunk is bűnrészessé válunk.

Kek P>!

És nagyon sokat beszélt hozzám. Persze a szavakat nem értettem, de egyre jobban és jobban megtanultam, hogy mire gondol, és hogy mit vár tőlem.

26. oldal (Móra, 1987)

Kisanna>!

Fogalmam sincs, mennyi ideig aludtam, vagy hogy hány óra lehetett. Nyugtalanul felriadtam, bár nem tudtam az okát. Felálltam, a levegő sűrű és fullasztó volt. Hallottam hogy Vadóc prüszköl, és egy másik ló idegesen ficánkol. A sötétség miatt nem láttam semmit, de az istálló tele volt füsttel, jóformán lélegzeni sem lehetett. A padlásfeljáró nyitva maradt, úgy gondoltam, onnan jön ez az egész. Füleltem.