!

Andy Weir amerikai

Endi Vir

1972. június 16. (Davis, California, USA) –

Tudástár · 4 kapcsolódó alkotó · 1 kapcsolódó könyv · 4 film

Nemférfi
Honlapandyweirauthor.com
Facebook@AndyWeirAuthor

Képek 5

Könyvei 30

Andy Weir: A marsi
Andy Weir: A Hail Mary-küldetés
Andy Weir: Artemis
Andy Weir: The Martian
Andy Weir: The Egg
Andy Weir: Project Hail Mary
Andy Weir: Artemis (angol)
Andy Weir: Cheshire Crossing
Andy Weir: Randomize
Andy Weir: Der Marsianer

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Fumax SF Extra Fumax · Forward Amazon Originals angol

Antológiák 1

Blake Crouch (szerk.): Elhagyott part

Kiemelt alkotóértékelések

Gorkie>!

Andy Weir

Egyszerűen imádtam A marsit!
Weir nagyon jól kidolgozta a könyvet, főleg a tudományos részeket. Izgalmakban sem szenvedtem hiányt. Ráadásul kaptunk egy igazán szerethető karaktert Mark személyében. A szarkazmusa és a humora pedig elképesztően jó.
Nagyon remélem, hogy olvashatok még az írótól.

Zsuzsanna_Makai>!

Andy Weir

Eddig csak egy könyvet olvastam Andy Weir-től, de azt imádtam, biztosan fogok még tőle olvasni. /vagy ezt újra/ Nagyon szerettem a humorát, azt hogy ilyen alaposan utánajárt mindennek. Legalább annyira megszenvedhetett a Marsi írásával, mint Mark a Marssal.

Zsebeházi_Edit P>!

Andy Weir

Andy Weir először A Marsival teljesen levett a lábamról. De bevallom, azt hittem, egyszeri eset volt. Aztán jött a Hail-Mary, és leesett az állam, de teljesen. Elképesztően jól tálalja a sci-fit, egy élmény olvasni, pedig én nem vagyok gyakorlott sci-fi olvasó.
A két imádott (és kedvenc) könyv közötti regénnyel vártam, vártam, mondván, hogy nem igazán kapott annyira jó véleményeket, mint a két másik. De most, hogy végre olvasom, rájöttem, hogy Andy Weir akármit is ír, félálmában, részegen, írói válságában, nekem tök mindegy, én azonnal el fogom olvasni!

Swoosh>!

Andy Weir

A marsi
Ez volt az ami nagyon tetszett. Annyira jol osszerakta az aprosagokat, amitol jo lett az a konyv. Nagyon odafigyelt a reszletekre. A cselekmenyt nem kellett agyonbonyolitania, igy is nagyon nagyot tudott utni.

Aztan elolvastam a novellajat (A tojas) es tuti, hogy tehetseges. Nekem legalabbis bejon. Ugyes!

Méá>!

Andy Weir

Zseniális az író stílusa, humora, történetvezetése és a tudományos háttérismerete. Levett a lábamról!
Sci-fi rajongók, kapaszkodjatok!

KisJuc716>!

Andy Weir

Senki nem tudja úgy magyarázni a kémiát, hogy meg is értsem, csak ez az ürge. Imádtam A marsit, kíváncsi vagyok az Artemisre. Remélem, ír még.

Nienna001 P>!

Andy Weir

A marsival nagyon nagyot alkotott, ami olvasás után azonnal kedvenc lett és már háromszor is elolvastam. A humor az erősség, és a vad sci-fi momentumokat is tudja úgy tálalni, hogy ne fussak ki a világból tőle. (A kalóz-nindzsa mértékegységen azóta is nevetek.)

Az Artemis miatt egy kicsit haragszom. Az utolsó csavart nem tudom hova tenni, de ettől eltekintve az is egy izgalmas, gyorsan olvasós munka. Remélem még számos könyvet ír Weir a jövőben.


Népszerű idézetek

Algernon P>!

Igen, naná, hogy a ragasztószalag szinte teljes vákuumban is működik. A ragasztószalag bárhol működik. A ragasztószalag mágia, amit bálványozni kellene.

217. oldal

Kapcsolódó szócikkek: mágia · ragasztószalag
11 hozzászólás
petamas>!

     […] Nem gondoltam, hogy a laptopnak baja lehet odakint. Ez csak elektronika, nem igaz? Elég meleg marad arra a rövid időre, amíg szükségem van rá, levegő pedig egyáltalán nem kell neki.
     Azonnal meghalt. A képernyő még azelőtt elsötétült, hogy kiléptem volna a légzsilipen. Mint kiderült, az „L” az „LCD”-ben annyit tesz, hogy „likvid”. Gondolom, vagy megfagyott, vagy elpárolgott. Lehet, hogy írok majd egy vásárlói értékelést. „A terméket a Mars felszínére hoztam. Nem működött. 0/10”.

129. oldal

Kapcsolódó szócikkek: laptop · lcd · Mark Watney
5 hozzászólás
petamas>!

     – Milyen érzés lehet? – tűnődött. – Ott ragadt, azt hiszi, teljesen egyedül van, és lemondtunk róla. Milyen hatással van ez egy ember lelkiállapotára?
     Visszafordult Venkathoz.
     – Vajon mire gondolhat éppen?

NAPLÓBEJEGYZÉS: 61. SOL
Hogy lehet, hogy Aquaman képes irányítani a bálnákat? Hiszen azok emlősök! Ennek semmi értelme.

70. oldal

8 hozzászólás
Csisza>!

Csodálatos, hogy egy rakás szarrágó a Földről magyarázza nekem, a botanikusnak, hogyan neveljem a növényeimet.
Többnyire figyelmen kívül hagyom őket. Nem akarok arrogánsnak tűnni, de én vagyok a legjobb botanikus a bolygón.

146. oldal

Kapcsolódó szócikkek: botanika · Mark Watney
Leliana>!

A mai napot egy kis semmi teával indítottam. A semmi teát könnyű elkészíteni. Végy egy adag forró vizet, és ne tegyél bele semmit. Pár hete kísérleteztem a burgonyahéjteával, de erről minél kevesebb szó esik, annál jobb.

309-310. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mark Watney · tea
1 hozzászólás
Leliana>!

A következő teendőm: tétlenül üldögélni tizenkét órán át.
Jobb, ha hozzálátok!

102. oldal Naplóbejegyzés: 80. SOL

Kapcsolódó szócikkek: Mark Watney
12 hozzászólás
Razor P>!

– Hé – szólalt meg a rádióból Watney hangja. – Van egy ötletem.
– Hát persze hogy van – mondta Lewis. – Halljuk.
– Kereshetnék valami éleset, hogy lyukat szúrjak az EVA-ruhám kesztyűjébe. A kiszökő levegőt használhatnám tolóerőként, hogy odarepüljek hozzátok, és mivel a levegő a kezemből távozna, könnyen irányíthatnám.
[…]
– Nem hiszem, hogy tudnád magad irányítani, ha sikerülne – mondta Lewis. – Szemmel navigálnál az elfogáshoz egy olyan tolóvektorral, amit alig tudsz kontrollálni.
– Elismerem, hogy életveszélyes – értett egyet Watney. – De gondolj bele ebbe, úgy repülnék, mint Vasember.
– Tovább dolgozunk a problémán – mondta Lewis.
– Vasember, parancsnok. Vasember.

341-342. oldal, 26. fejezet

5 hozzászólás
vicomte P>!

    És itt jön a vagányság a dologban: idővel elhajtok majd a Schiaparellibe, ahol irányítani fogom az Ares 4 landolóját. Erre senki sem adott nekem konkrét engedélyt, és nem is fognak tudni, amíg nem vagyok az Ares 4 fedélzetén, és nem hozom működésbe a kommrendszerét. Amikor majd felszállok az Ares 4-re azelőtt, hogy beszélnék a NASA-val, egy nemzetközi vizeken lévő járművet fogok eltulajdonítani.
    Tehát űrkalóz leszek!
    Űrkalóz!

255. oldal

Kapcsolódó szócikkek: kalóz · Mark Watney · Mars (bolygó) · NASA
hogica>!

Fogtam a szent vallási ereklyéjét, és egy fogóval meg egy csavarhúzóval hosszú szálkákra vagdostam. Ha van Isten, a helyzetre való tekintettel csak elnézi nekem a dolgot.
Ha pedig az egyetlen rendelkezésre álló vallási ikon tönkretétele miatt sebezhetővé váltam a marsi vámpírok számára, akkor így jártam, vállalnom kell a kockázatot.

42. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mark Watney
petamas>!

     Az akkuja egy újra nem tölthető lítium tionil-klorid volt, ezt már néhány finom jelből is láttam: a csatlakozások formájából, a szigetelés vastagságából, és abból, hogy rá volt írva: LiSOCI2 NEM TÖLTHETŐ.

112. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mark Watney
1 hozzászólás