!

Andrzej Sapkowski lengyel

1948. június 21. (Łódź , Lengyelország) –

NemFérfi
Honlaphttp://www.andrzejsapkowski.pl
Wikipédiahttps://hu.wikipedia.org/wiki/Andrzej_Sapkowski
Facebookhttps://www.facebook.com/pages/Andrzej-Sapkowski/108021605886662

Képek 6

Könyvei 41

Andrzej Sapkowski: Az utolsó kívánság
Andrzej Sapkowski: A végzet kardja
Andrzej Sapkowski: Tündevér
Andrzej Sapkowski: A megvetés ideje
Andrzej Sapkowski: Tűzkeresztség
Andrzej Sapkowski: Fecske-torony
Andrzej Sapkowski: A tó úrnője
Andrzej Sapkowski: Viharidő
Andrzej Sapkowski: The Last Wish
Andrzej Sapkowski: Sword of Destiny

Kapcsolódó sorozatok: Vaják, The Witcher angol, Hexer német, Wiedźmin lengyel, Saga Geralt de Rivia spanyol · Összes sorozat »

Antológiák 1

Lavie Tidhar (szerk.): The Apex Book of World SF 2.

Népszerű alkotóértékelések

>!
kissakos I

Andrzej Sapkowski

Nem hittem volna, hogy a kissé befülledt, önismétlésbe hajló fantasy irodalomnak egy lengyel író ad majd vérfrissítést-hiszen a műfaj alapvetően angolszász eredetű. A Vaják regényeket olvastam tőle, de ha semmi mást nem csinál már a ez csávó életében, akkor is óriási köszönet illeti.

2 hozzászólás
>!
Gulo_gulo

Andrzej Sapkowski

Ritka, hogy az ember (lánya) tíz oldal elolvasása után úgy döntsön, új kedvenc írót talált magának és még kevésbé valószínű, hogy utána ne gondolja meg magát igen-igen gyorsan. No, Sapkowski pont ilyen író.

>!
Nagy_Atilla_Tas

Andrzej Sapkowski

Azon leszek,hogy az összes könyvét beszerezzem és amit bírok azon a nyelven el is olvashassam.Ez az elvetemült goromba vén szeszkazán, majdnem teljesen az én szájam íze szerint ír!Végre Valaki aki Íróként minden olyat fel merészel használni amit utálok, nincs olyan szereplője egy sem akit feltétel nélkül elfogultan kedvelhetnék, emellett látszólag csapkorászik ide-oda kedvire az időben térben és a sztoriban, vagy éppen fogja magát és eltereportálgat minket a fenébe és az olvasót leginkább érdeklő részeket kormoránszarosan az ágra dermesztve nekiáll hallét főzőcskézni, és ahelyett hogy gyűlölnéd érte végigvigyorgod az egészet és kíváncsian várod miféle csontvázakat kapar elő türelmedet próbára tevő eszed és szívedet mérlegére latolgató a történeten semmit sem laposító a történetnek magát kellő alázattal alárendelő öntörvényű zseniTökéletesen értem Martint hogy nyúlja, és milyen jó, hogy így nyúlja, és Ő nyúlja!Pokoli nagy szerencsém van hogy a teljes Vaják sorozat itt van előttem, mindezt a Tűzkeresztség vége felé közeledvén kopogom.Mert ha nem így lenne agyfaszt is kapnék, hogy nincs előttem a kövi kötet…mert ez teljes embert kívánó tűzkeresztség de még mekkora…Emberek így kell fasza kis fentezit írni, beszerezve közben a Vipera c műve is egészen más téma, de félelmeim nincsenek..Hihetetlen, hogy a Vaják sorozat Martin, Lawrence, King és még pár név(no nincs olyan sok) mellett nem az élen lovagol a műfajban a molyos fentik közt, mert ennek a sorozatnak minden túlzás nélkül bizony ott (lenne) a helye az elsők közt vitán felül mások helyett akiket a tömegízlés és nem a kifinomultság kent fel arra a helyre ahol semmi keresnivalójuk nem lenne…Sapkowskit nem könnyű olvasni talán ez lehet a fő ok, de ha egy hülye filmsorozat divatot csinál belőle akkor talán változik majd ez is legalábbis forrón remélem.A csatajelenetei pedig véresek és élvezetesen hadvezetési szempontból sem hagynak kívánni valót maga után ha éppen ezt kívánja kiemelni és nem belebarmolni valami mágiát amin lehet, hogy felvonod a szemöldököd elsőre hogy aztán a szemedben szaporodó felháborodott kérdőjelek sormintája, később áttranszmutálóggyonnn az ahá hát ezért szintű elismerés felkiáltójeleivé, nem feltétlen akkor és nem biztos hogy még abban a kötetben aminek szélsebesen közeleg a vége na jó nem írok tovább, óvassátok inkább Sapkowskit mert bármilyen alak is írni azt nagyon tud.Csak ne lenne ilyen rohadtul apróbetűs ez a Vaják sorozat.És Tessék Kiadni a Huszitákat Magyarul most rögtön, ha meg nem akkor IS el fogom olvasni AZT ISSSS!!!!(nem éredekel hogy sok a felkiáltójel szívem szerint ezzel zártam volna valahogy így !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;-)

2 hozzászólás
>!
Doge

Andrzej Sapkowski

Egy ember aki megmutatta, hogy a Fantasy műfajban még mindig nincs minden megírva, egy ember aki közép-Európából – a legváratlanabb helyről – reformálta meg a műfajt és egy sötét-Saga amibe az írója minden emberi gyarlóságot, igazságtalanságot és reményvesztettséget beleépít, hogy megmutassa: nem létezik happy end.

>!
Kéri_Dorina_Beáta

Andrzej Sapkowski

Amennyire meg tudom ítélni a stílusát a regénytől függetlenül, úgy azt mondanám, lényegretörő. Az eseményeket egyszerűen írja le, a párbeszédekben viszont kultúrákat és közösségek jellegzetességeit is tükrözi. Mitológia terén jártas, legalábbis a vaják regények számos kreatúrájának listája alapján, viszont inkább az észre hat, mint az érzésekre, értem ez alatt azt, hogy nem áll meg drámázni, és egy csatajelenet is nagyjából ugyanakkora hangsúlyt kap, mint egy szerelmi történet kibontása.
Az én ízlésemnek egy cseppet száraz a stílusa,ettől függetlenül a fantasy terén hozott frissítése miatt viszont fejet hajtok előtte.


Népszerű idézetek

>!
Ranka

Annyira vagy te horgász, amennyire a kecske segge trombita.

222. oldal

1 hozzászólás
>!
Anó P

Mint tudod, Nehalennia tükrei főképp prófétákat és jósokat szolgáltak, mert bár zavarosan, de tévedhetetlenül megmutatták a jövendőt. Aridea meglehetősen gyakran fordult a Tükörhöz…
– Gondolom, a szokványos kérdéssel – vágott közbe Geralt.
– „Ki a legszebb a vidéken?” Úgy tudom, Nehalennia összes tükrét két csoportba lehet osztani: udvariasokra és töröttekre.

Kapcsolódó szócikkek: Ríviai Geralt
>!
ppayter

Az istálló előtti korláton sovány, fekete macska ült, és elmélyülten nyalogatta a mancsát.
– Cic, cic, cicuska – mondta a vaják.
A macska mozdulatlanná merevedett, és rosszindulatúan nézett vissza rá; aztán ellenségesen lelapította a fülét, és vicsorogva a vajákra sziszegett.
– Tudom – bólintott Geralt. – Én se szeretlek. Csak vicceltem.

105. oldal - Jégszilánk - IX. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: macska · Ríviai Geralt
>!
Hush_Campo

– Változik a világ, a nap is lemegy, meg a vodka is elfogy.

Kapcsolódó szócikkek: változás
>!
Rodwin

– Savanyú káposzta! – közölte, és szájához emelte a hordóból facsipesszel
kiemelt darabot. – Kóstold meg, Geralt. Pompás, igaz? Ízletes és jótékony
hatású az ilyen káposzta. Télen, amikor hiányzik a vitamin, megvéd a
skorbuttól. Ráadásul tökéletes antidepresszáns szer.
– Hogyhogy?
– Bekapsz egy krigli savanyú káposztát, megiszol egy krigli aludttejet…
és a depresszió lesz a legkisebb gondod.

51. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ríviai Geralt
12 hozzászólás
>!
Csigavonalas

– De, köztünk szólva, ne csináld előtte azt, amit múltkor vacsora közben.
– Arra gondolsz, hogy megdobtam azt a patkányt a villámmal?
– Nem. Arra, hogy el is találtad, pedig sötét volt.

A kisebbik rossz

>!
Hush_Campo

Mert, tudod, a kérést vissza lehet utasítani, a gömbvillámot viszont nem.

>!
gesztenye63 P

— Sokat veszítek a vonzerőmből, ha közelebbről is megismernek.

Ötödik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Ríviai Geralt
1 hozzászólás
>!
János_Németh

– Az emberek – fordult felé Geralt – szeretnek szörnyeket és szörnyűségeket kitalálni, mert akkor ők maguk kevésbé tűnnek szörnyűnek.

210. oldal