!

Amy Harmon amerikai

1968. szeptember 17. –

Nem
Honlaphttp://www.authoramyharmon.com/
Facebookhttps://www.facebook.com/authoramyharmon
Twitterhttps://twitter.com/aharmon_author
Életrajz

Képek 3

Könyvei 34

Amy Harmon: Arctalan szerelem
Amy Harmon: The Law of Moses
Amy Harmon: Making Faces
Amy Harmon: The Bird and the Sword
Amy Harmon: A Different Blue
Amy Harmon: The Song of David
Amy Harmon: Infinity + One
Amy Harmon: Running Barefoot
Amy Harmon: The Queen and the Cure
Amy Harmon: Slow Dance in Purgatory

Kapcsolódó sorozatok: Purgatory, The Law of Moses, The Bird and the Sword Chronicles, Prawo Mojżesza, Bird & Sword, Unser Himmel in tausend Farben, Słowo i miecz, La ley del corazón


Népszerű alkotóértékelések

>!
Naiva P

Amy Harmon

Amy egy igazi csoda. Nem egyet, nem kettőt olvastam már tőle, ezért bátorkodtam véleményt írni róla. Az ő írási teljesítménye egyenletes, magas színvonalat képviselő, még sincs két egyforma, vagy csak legalább hasonló története. Ráadásul mindnek lelke van. A Making Faces csak a kezdet volt. Akkor, azzal rögtön levett a lábamról, de minden, amit utána olvastam, csak még jobban lenyűgözött. A The Law of Moses és a The Song of David összetört, majd felemelt. A TBatS olvasása közben azonban semmihez fogható és hasonlítható olvasási élmény kerített hatalmába. Egyértelműen ott van az év legjobbjai között. Alig várom, hogy a From Sand and Ash-t elkezdjem. Eléggé komolynak tűnik
Egy apró, kis megjegyzés:
spoiler :/

4 hozzászólás
>!
Virág_Blogger P

Amy Harmon

Elsőre lenyűgözött. Nem kellett megvárasson, új esélyeket kérnie, bizonyítania. elég volt pár oldal, hogy biztosra tudjam azt az öt csillagot. Tetszettek a témák, amiket megragadott, és ahogy összeválogatta, kombinálta őket egymással. Tetszett a fantáziája. Tetszett, hogy egyediségre törekedett, és ez nála nem maradt csupán próbálkozás szintjén. Tetszettek a gondolatai. Tetszett amit írt – és az is, ahogy. Ízesen, finoman kerekítette a mondatokat, öröm volt olvasni a sorait. Azzal az űrrel pedig, amit a könyve, az Arctalan szerelem hagyott bennem maga után, rögtön, első könyvesként is felküzdötte magát a kedvenc íróim közé.

>!
K_A_Hikari P

Amy Harmon

Amy Harmon szétszaggata a szívemet, hogy aztán újra megragassza. De már nem a régi.
Gyönyörűen ír, letehetetlen könyvet.
Olyan könyvmásnaposságot okozott, amiből nehezen gyógyultam ki.
Új kedvenc írónő.
Még, még, még több Amy Harmont magyarul ❤

2 hozzászólás
>!
pveronika

Amy Harmon

Amy Harmon könyvei egytől egyig egyediek és csodálatosak, és történeteivel minden egyes alkalommal más és más csodával ajándékoz meg. Bebizonyította, hogy tud olyan könyveket, amelyek kitépik és pici darabkákra törik a szívedet, tud írni olyan romantikus történetet amelynek a fő gerincét a legendák és mítoszok adják, vagy akár olyat amely a háborút jeleníti meg, de tud írni Young Adult könyveket és tud írni egyszerre különleges és humoros road tripes regényt is. Egy valami azonban mindig közös a könyveiben -azon kívül, hogy egytől egyig rendkívüli tehetséggel és igényességgel vannak megírva-, méghozzá az, hogy Amy Harmon minden egyes történetének lelke van, és minden könyvében megvan az a bizonyos plusz, ami a kötet végére beássa magát a legapróbb porcikádba. Már az első tőle olvasott könyvénél, a Making Faces-nél éreztem, hogy kedvencre találtam, a The Law of Moses után pedig nem volt megállás, mert minden egyes könyve magával ragadott és elvarázsolt.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
pveronika

– Olvasás közben az lehetsz, aki csak akarsz. Egy időre elmenekülhetsz saját magad elől.

238. oldal, 23. fejezet - Mindenben meglátni a jót

Kapcsolódó szócikkek: Bailey Sheen · olvasás
>!
DarknessAngel P

A küzdelem maga a győzelem

216. oldal, 21. fejezet - Kötelet mászni

1 hozzászólás
>!
pveronika

– Ezt most úgy mondod, mintha a halál lenne a legrosszabb dolog a világon – vonta meg a vállát a másik.
– Miért nem az? (…)
– Szerintem nem. Meghalni könnyű. Az élet az, ami nehéz.

236. oldal 23. fejezet. Mindenben meglátni a jót.

Kapcsolódó szócikkek: Ambrose Young · Bailey Sheen · élet · halál
>!
DarknessAngel P

Sok mindent nem értek… de nem érteni jobb, mint nem hinni.

348. oldal 35. fejezet Vigyázni Fernre

Kapcsolódó szócikkek: Ambrose Young
>!
pveronika

– A valódi szépséghez, ahhoz, amely nem kopik, és nem fakul, idő kell. A valódi szépséghez nyomás kell. A valódi szépséghez hihetetlen állhatatosság kell. A víz lassú csepegésének köszönhetjük a cseppköveket, a földkéreg lassú mozgása hozza létre a hatalmas hegyeket, a tengerek és óceánok fáradhatatlan hullámverése tördeli apró darabokra a sziklákat és simítja el a durva éleket. És az erőszakból, a tébolyból, a szelek üvöltéséből és a hullámok bömböléséből megszületik valami jobb, valami, ami addig nem létezett. És mi tűrünk. Hisszük, hogy van cél. Hisszük, hogy a világ több, mint amit látunk belőle. Hisszük, hogy tanulhatunk a veszteségeinkből, hiszünk a szeretet erejében, és hiszünk abban, hogy ott rejtőzik a szépség, amely csodálatosabb annál, mint amit a szemünk képes meglátni.

361. oldal, 37. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Joshua Taylor · szépség · szeretet · veszteség
2 hozzászólás
>!
DoreenShitQ

– Mindenki főszereplő valakinek (…) Nincsenek mellékszereplők.

32. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bailey Sheen
>!
vikcs P

Akkor is tartozhatunk valakihez, ha az nem akar minket?

106. oldal, 10.fejezet, Beállni katonának

Kapcsolódó szócikkek: Fern Taylor
6 hozzászólás
>!
pveronika

-Lehet, hogy van egy nagyobb cél, egy nagyobb terv, amihez mi csak egészen apró dolgokat tudnunk hozzátenni. Mint például azok az ezerdarabos kirakók. Képtelenség egyetlen darabból megmondani, miként fog kinézni az egész kép. És nincs meg a doboz sem, hogy az alapján próbáljuk meg kirakni. – Fern elhallgatott, és bizonytalanul elmosolyodott. Azon gondolkodott, vajon van-e bármi értelme annak, amiről beszél. Amikor látta, hogy Ambrose nem mond semmit, folytatta: – Lehet, hogy mi mindnyájan a kirakó egy-egy darabkája vagyunk. Egymás mellé kerülünk, és létrejön az, amit életnek hívunk. Senki sem tudja, mi az ő szerepe, és az sem, hogy mi lesz az egészből. Lehet, hogy a csodák, amiket megtapasztalunk, csak a jéghegy csúcsát jelentik. És az is lehet, hogy nem vesszük észre azt a jót, amit az amúgy rettenetes dolgok hoznak magukkal.

198. oldal 19. fejezet. Kirakni egy ezerdarabos kirakóst

Kapcsolódó szócikkek: Ambrose Young · cél · Fern Taylor
>!
Niitaa P

Nehéz haragudni valakire, aki szeret téged.

159. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ambrose Young
>!
DarknessAngel P

Ha a fekete csokoládé énekelni tudna, minden bizonnyal olyan lenne a hangja, mint Ambrose Youngnak.

14. oldal 1. fejezet Szupersztár vagy szuperhõs

Kapcsolódó szócikkek: Ambrose Young · Fern Taylor