!

Alison Lurie amerikai

1926. szeptember 3. (Chicago, Illinois, USA) – 2020. december 3. (Ithaca, New York, U.S.)

Tudástár · 1 kapcsolódó alkotó

Nem
Honlapalisonlurie.com

Könyvei 6

Alison Lurie: Végállomás, Florida
Alison Lurie: Feltételes megálló
Alison Lurie: Külhoni viszonyok
Alison Lurie: Foreign Affairs
Alison Lurie: Liaisons étrangères
Alison Lurie: Les amours d'Emily Turner

Szerkesztései 1

Alison Lurie (szerk.): The Oxford Book of Modern Fairy Tales

Népszerű idézetek

Gólyanéni>!

(…) ahogy az ember öregszik, és a jövő összezsugorodik, két lehetősége van: vagy a halványuló múltban él, vagy, akár a gyerekek, a ragyogó, teljes jelenben.

245. oldal

Kapcsolódó szócikkek: jelen · jövő · múlt · öregedés
olvasóbarát P>!

Ma Londonra is büszke. Élvezi a természetes és építészeti szépségét, utcáinak biztonságát és tisztaságát, boltjainak báját és változatosságát; kifinomult kultúráját- sajtójának művelt, ironikus hangját, a történelmi hagyományok iránti megbecsülését, főhajtását az érettség előtt;azt, hogy eltűri, mi több: gyönyörűségét leli a különcségben.

268. oldal

Miestas>!

Jennynek mindig is az volt a véleménye, hogy a nők általában szebbek, mint a férfiak. Még a jóképű férfiaknak is, amilyen például Wilkie, bozontos szőre nő lehetetlen helyeken – néha akár az egész hátukon –, durva a bőrük, érdes a kezük, sápadt és bütykös a lábuk, és visszatetsző vörös, csüngő testrészeiket sokkal rejtettebben kellene hordaniuk.

150. oldal

MariaV>!

Ebben a kultúrában, amely a fiataloknál és jó külsejűeknél díjazza az energiát és az önzést, a jelentéktelen, idősödő nőtől elvárják, hogy olvadjon be a háttérbe, és panaszszó ne hagyja el ajkát – hogy a lehető legkisebb helyet foglalja el, és a lehető legkevesebb levegőt lélegezze be.

7

Császárpingvin>!

Ha az ember pénzt ad ki üdülésre, igazából boldogságot vásárol: ha nem érzi jól magát, úgy érzi, becsapták.

22. oldal

olvasóbarát P>!

Rosemary nem állat,- hanem virághasonlatokat sugall. Első találkozásukat felidézve Fred egy váza jácintnak vagy valamely egzotikusabb virágzó növénynek képzeli el: törékenynek, finom levelűnek, vagy olyan fajtának, amely ügyetlen érintésre, hideg fuvallatra megremeg és becsukódik, de ha gyengéden, türelmesen ápolják, végül diadalmas virágba bomlik.

112. oldal

Miestas>!

Jól jön, ha az ember terapeuta, mondta Lee, mikor a szomszédokkal vagy a vendégekkel nehézségek támadnak. – Egyszerű az egész – magyarázta. – Nem csinálsz egyebet, csak elismétled az utolsó mondatukat, mire azt gondolják, hogy együtt érzel velük, és ez valahogy oldja a szitut.

71. oldal