!

Ali Benjamin amerikai

Képek 1

Könyvei 2

Ali Benjamin: Suzy és a medúzák
Ali Benjamin: The Thing About Jellyfish

Népszerű idézetek

>!
Bea_Könyvutca P

Amikor valami fontosat kell kommunikálnod, akkor szemtől szembe mondd el.

138. oldal

4 hozzászólás
>!
Bea_Könyvutca P

…nem értem, hogy az emberek miért tartják a fecsegést udvariasabbnak, mint a hallgatást. ….Hiszen a hallgatás is többé-kevésbé ugyanazt jelenti, mint a fecsegés. Semmit. Különben is fogadni mernék, hogy az úgynevezett fecsegés több barátságnak vetett véget, mint a csend valaha is.

70-71. oldal

Kapcsolódó szócikkek: fecsegés · hallgatás
>!
Bea_Könyvutca P

– Nos szeretném, ha tudnád – folytatta, mintha válaszoltam volna neki –, hogy mindenki másképp gyászol. Nincs se helyes, se helytelen módja annak, hogy meggyászoljuk azt, akit szeretünk.

63. oldal

Kapcsolódó szócikkek: gyász
>!
Szelén P

Valahányszor arra a két napra gondolok – arra az űrre, ami a halálod és a között történt, hogy megtudtam –, a csillagokra gondolok. Tudtad, hogy a legközelebbi csillag fénye négy év alatt ér el hozzánk? Ami azt jelenti, hogy amikor látjuk – amikor bármelyik csillagot látjuk –, igazából azt látjuk, hogy milyen volt a múltban. Az a sok sziporkázó fény, minden egyes csillag az égen, lehet, hogy már évekkel ezelőtt kihunyt – lehet, hogy ebben a percben már az egész éjszakai ég üres, és még csak nem is tudunk róla.

23. oldal

>!
Tóth_Orsolya_3 P

Mert van olyan szív, amely csak négyszáztizenkétmilliószor dobban.
Ami nagyon soknak tűnhet. De az az igazság, ez épp csak tizenkét évet jelent.

9. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Suzy
>!
Bea_Könyvutca P

Ez itt, barátaim, a ti otthonotok. Ez az, ahol éltek, ez a ti helyetek ebben a naprendszerben. Az egész életetetek, mindenki élete, akivel csak találkoztok, ezen a kis pontocskán zajlik, amit egy híres csillagász, Carl Sagan annak idején így írt le: porszemcse a napsugárban függve.

79. oldal

>!
Tóth_Orsolya_3 P

A legrosszabb egy helyben maradni. Várakozni, nem tudni és félni: ez sokkal rosszabb, mint bármi, ami történhet.

208. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Suzy
3 hozzászólás
>!
Bea_Könyvutca P

Az egyik sarokhoz közel különös feliratot találtam: A LÁTHATATLAN TALÁNY. Tudtam, mit jelent a talány szó – anyukám gyakran mondta, hogy én is az vagyok, főleg, amikor a tükörtojást szőlőlekvárral ettem, vagy direkt felemás zoknit vettem fel.

27. oldal

>!
Tóth_Orsolya_3 P

Mindennek az a titka, hogy elhisszük: képesek vagyunk rá. Amikor hiszünk abban, hogy valamit meg tudunk csinálni, még ha ijesztő is, az szinte varázserőt kölcsönöz nekünk. A magabiztosság varázslat. Mindenen át tud segíteni.

263. oldal

Kapcsolódó szócikkek: magabiztosság · Suzy
>!
Tóth_Orsolya_3 P

Valahogy az a tény – hogy néha a dolgok csak úgy megtörténnek – mind közül a legijesztőbb és legszomorúbb.

277. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Suzy