!

Aleksandr Voinov német

Vashtan

1975. május 4. –

Nemférfi
Honlapaleksandrvoinov.com
Twitter@AleksandrVoinov

Könyvei 53

Aleksandr Voinov: Dark Soul – Sötét lélek
Marquesate – Vashtan: Special Forces – Soldiers
Aleksandr Voinov: Dark Soul 1.
Aleksandr Voinov: Skybound
Aleksandr Voinov: Dark Soul 2.
Aleksandr Voinov: Dark Soul 3.
Aleksandr Voinov: Dark Soul 4.
Aleksandr Voinov: Dark Soul 5.
Marquesate – Vashtan: Special Forces – Mercenaries I-II.
Aleksandr Voinov – L. A. Witt: Quid Pro Quo

Kapcsolódó sorozatok: Sötét lélek · Dark Soul angol · Special Forces angol · Return on Investment angol · Witches of London angol · Memory of Scorpions angol · Doctrine Wars angol · Gorgon angol · Market Garden angol · Country Mouse angol · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Rázós könyvek Könyvmolyképző

Antológiák 1

Another Place in Time

Kapcsolódó zóna

!

Voinov's Dark Souls

10 tag · 6 karc · Utolsó karc: 2021. május 9., 16:04 · Bővebben


Kiemelt alkotóértékelések

Ittimi78>!

Aleksandr Voinov

Sokat gondolkoztam azon, hogy vajon miért működnek ennyire Voinov regényei. Mi az a plusz benne, ami kiemeli. Végül azt hiszem három dologra tudom szűkíteni a kört.

1. Zseniális a karakterek pszichológiája. Ütközteti őket a saját meggyőződésrendszerükkel, korlátaikkal, félelmeikkel. Olyan helyzet elé állítja őket, ahol a tűrőképességük, befogadó képességük végső próbára tétetik, majd egy ponton el is bukik. Itt kezdődik az átalakulás kérdésekkel, kételyekkel és buktatókkal teli, rögös folyamata. Kérdések, amiket én is feltennék, kétségek, amik engem is kísértenének abban a helyzetben. És az örök kérdés, hogy mi lesz ennek a vége…

2. A történetek mindig érdekesek, és olyan helyen játszódnak, ahol lehetőség nyílik a szereplőket szélsőséges helyzetekbe taszítani (háborús környezet a jelenben vagy a múltban, maffia harcok), és mindezt nagyon hitelesen, vagy korhűen.

3. A cselekmény mindig nehéz és tabu témát feszeget. A „mi lenne ha” kérdés egymásnak feszülő motivációt és látszólag lehetetlen ötleteket takar. Olyan felvetéseket, amiket nehéz elképzelni, hogy lehet egy tető alá hozni. A tét mindig magas, sokszor maga az élet. Ez ad egy plusz feszültséget az egésznek. Kíváncsivá és izgatottá tesz. Ettől lesz Voinov több a legtöbb romantikus regényírónál.

Eszméletlen pszichológia, nemvárt mélységek egy romantikus regényben, zseniális és hiteles karakterek, tabu témák, látszólag lehetetlen párosítások, olyan környezet ami minden embert próbára tenne.

Igen, Voinov kedvenc író lett nálam, és felkerült Tiffany Reisz mellé a dobogóra :)

Ha ajánlhatok tőle, akkor az a Special Forces lenne.

26 hozzászólás

Népszerű idézetek

Black_widow P>!

Milyen könnyen bele tudják csalogatni a nők egy helyzetbe az embert, hogy aztán majd felképeljék, amikor azt csinálja, amit mondtak neki!

5 hozzászólás
Könyvmolyocska1 P>!

– Minden édenkertnek megvan a kapuja – magyarázta Falchi. – Az ember eltűnődik rajta, hogy miért teremtett Isten kijáratot a Paradicsomra, ha nem várta tőlünk, hogy egyszer majd használni fogjuk.

78. oldal

Black_widow P>!

– Mindig törlesztem az adósságaimat […].

Kapcsolódó szócikkek: Stefano Marino