!

Al Ghaoui Hesna magyar

1978. május 24. (Debrecen) –

Nem
Honlaphesna.blog.hu
Facebook@aghesna

Könyvei 3

Al Ghaoui Hesna: Félj bátran
Al Ghaoui Hesna: Háborúk földjén
Al Ghaoui Hesna: Holli, a hős

Illusztrálásai 1

Al Ghaoui Hesna: Holli, a hős

Róla szóló könyvek 1

Izsó Zita – Bach Máté: Pesti nő

Népszerű idézetek

>!
AniTiger MP

    – (…) De a legfontosabb, hogy elhidd: akkor sincs semmi baj, ha valami nem sikerül elsőre. Az nem azt jelenti, hogy nem vagy ügyes, vagy hogy kevesebbet érsz! Néha sokkal többet tanulhatunk a kudarcokból, mint abból, ha valami egyből sikerül.

33. oldal

Al Ghaoui Hesna: Holli, a hős Mese arról, hogyan félj bátran

2 hozzászólás
>!
Ács_Milán

Ha hiszel valamiben, akkor menj, és tegyél is érte valamit, ne másokra várj, hogy majd elintézik helyetted.

179. oldal

3 hozzászólás
>!
Trudiz 

(…) akkor sincs baj, ha valami nem sikerül elsőre.

33. oldal

Al Ghaoui Hesna: Holli, a hős Mese arról, hogyan félj bátran

1 hozzászólás
>!
Wiggin77 P

– Ha valakit manipulálni akarsz, erre a félelemkeltés a legjobb eszköz – mondja. – És létezik erre egy jól bevált recept. Először is komoly félelmet kell kelteni valamivel. Rá lehet mutatni egy közvetlen veszélyforrásra, vagy akár valamilyen közvetett veszélyre – meg lehet nevezni például egy bűnbakot, aki okolható valamilyen problémáért. A következő lépésben már csak egyszerű, könnyen kivitelezhető megoldást kell felkínálni e félelem kezelésére. Ez nagyon fontos, ugyanis ha nem mutatunk fel néhány lehetséges megoldást, akkor az emberek nem akarnak a problémával foglalkozni, úgy tesznek, mintha az nem is létezne. És ez azért is lényeges, mert amint félelmet keltenek bennünk, az agyunk szélsebesen elkezdi kutatni a lehetséges megoldásokat. Ezért könnyű ilyenkor a propaganda eszközeivel félelemeinkre apellálva kiutat kínálni. A propaganda lényege, hogy az emberek legösztönösebb gondolatait veszi célba, azokat manipulálja, majd a kapcsolódó érzelmeket is befolyásolja. Vagyis a befolyásoló előbb félelmet vagy haragot kelt bennünk, aztán pedig hősnek tünteti fel magát, aki kiment minket a félelmet és dühöt okozó helyzetből.

297. oldal

Kapcsolódó szócikkek: félelem · manipuláció · propaganda
3 hozzászólás
>!
AniTiger MP

    – Na látod! Nem az a bátor, aki nem fél, vagy aki félelem nélkül tesz meg valamit. Az a bátor, aki fél valamitől, mégis meg meri tenni azt, amitől tart! Vagy legalábbis tesz egy próbát.

21. oldal

Al Ghaoui Hesna: Holli, a hős Mese arról, hogyan félj bátran

>!
Ács_Milán

Mert a legtöbbször vagy a múlton rágódunk, vagy a jövőn szorongunk. De minek? Az élet a jelenben zajlik!

126. oldal

>!
csillavirág

Megtanultam azt is, hogy ha megismered az ellenségedet, akkor legyőzheted, de ha egyszerűen csak gyűlölöd, azzal magadat ölöd meg.

245. oldal

>!
Boglárka_Madar P

Több száz PTSD-ben szenvedő agyát fMRI-vel vizsgálva azonban orvosok egy csoportja arra jutott, hogy amikor egy esemény túlterheli az agyat, azt az áramkört is túlterheli, amely azért felel, hogy az esemény érzékelésből emlékké alakuljon. És ez okozza PTSD esetén az emlékbetöréseket. Minden alkalommal, amikor ilyen emlékképek törnek elő a traumát elszenvedett embernél, tulajdonképpen „archiválatlan érzékelésként” éli meg a szörnyű eseményeket, ezek ugyanis ilyenkor még nem valódi emlékek. Azért hívják ezeket hibásan emlékeknek, mert nagyon hasonlóak azokhoz, hiszen az illető agyában ugyanaz játszódik le, mint ami valóban megtörtént. Csakhogy ezek az emlékbetörések valójában érzékelések, amelyek hasonlítanak a hallucinációkhoz. Az emlékbetöréseket, bevillanásokat az agy a trauma újraéléseként értékeli, és újra és újra készenléti reakciót indít el.

68-69. oldal

>!
Ingryd

Jó barátom a félelem,
hatalmas erőt ad nekem.
Átgondolom, hogy mit tennék,
hogyha bizony bátor lennék!
Nagy levegőt be a hasba,
lassan kifújva a magasba…
Indulhat az akció,
bátran félni, jaj de jó!

28. oldal

Al Ghaoui Hesna: Holli, a hős Mese arról, hogyan félj bátran

>!
AniTiger MP

    – (…) Gondolj csak bele, Holli: ha eltűnne az emberekből a félelem, milyen sokan átmennének az úton száguldozó autók között, és mennyi baleset történne! Hányan nyúlnának be a ketrecekbe az állatkertben, mondjuk, hogy megsimogassák az oroszlánt, nem tartva attól, hogy az beléjük harap! A félelem segít abban, hogy ne csináljunk olyan butaságokat, amik bajba sodorhatnak minket.

18. oldal

Al Ghaoui Hesna: Holli, a hős Mese arról, hogyan félj bátran